Last news in Fakti

12 Юни, 2024 04:49 1 180 1

Огромен пожар бушува в Кипър ВИДЕО

  • кипър-
  • пожар

Стихията остава неконтролируема

Неконтролируем остава големият пожар в Кипър, който избухна в ранния следобед във вторник в област Пафос, и битката ще продължи през цялата нощ, предаде БНР.

Продължават и екстремните горещини на острова, като за днес Метеорологичната служба обяви жълт код за максимална температура от 41 градуса.

Огненият фронт надхвърля 5 километра и наземните противопожарни сили ще действат през цялата нощ на активни и труднодостъпни участъци, за да го овладеят, съобщи късно снощи говорителят на Противопожарната служба Андреас Кетис.

На разсъмване работата си ще подновят петте въздушни средства, участвали в гасенето във вторник. Рано тази сутрин се очаква на летището в Пафос да кацнат два противопожарни самолета от Гърция, предоставени по Европейския механизъм за гражданска защита. Още 2 хеликоптера ще изпрати Йордания.

Евакуираните хора от засегнатите от огъня населени места са настанени да пренощуват в хотели в Пафос.

Президентът Никос Христодулидис се завърна снощи предсрочно от Йордания, където участва в конференцията за хуманитарна помощ за Газа, и бе в Координационния център за управление на кризи заедно с трима министри.

Очаква се днес областната администрация на Пафос да започне да записва причинените от огъня щети, които са значителни.

Рисковата за пожари гореща вълна ще продължи в Кипър и тази седмица, като прогнозата е температурите да достигнат 45 градуса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар

    3 0 Отговор
    Бързо го гасете,че ще вземе да замине новото казино на Зелето и оцелелите от безсмислените месомелачки няма да могат да си дадат последните пари там.Ужас!