Last news in Fakti

18 Юни, 2024 04:58 985 12

Силите на Вашингтон и Лондон удариха летището в йеменския град Ходейда

  • ходейда-
  • летище-
  • йемен

Атакуван е и остров Камаран в Червено море

Силите на САЩ и Великобритания нанесоха вчера най-малко шест въздушни удара срещу международното летище на град Ходейда в Йемен и още четири удара по остров Камаран в Червено море, съобщи телевизията на йеменските бунтовници хуси, цитирана от Ройтерс и БТА.

Ударите по Камаран бяха нанесени за първи път срещу острова от ръководените от САЩ коалиционни сили, след като в началото на февруари започнаха въздушните удари по цели на хусите в Йемен.

Те последваха първия успешен удар на хусите с пълен с експлозиви морски дрон и неотдавнашните ракетни нападения, които причиниха щети на товарните кораби "Тютър" и "Вербана" през миналата седмица. И двата кораба в момента са изоставени от екипажите си и се носят на дрейф, а "Тютър" има опасност да потъне, отбелязват военни експерти и специалисти по сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо ви

    26 16 Отговор
    "Силите на САЩ и Великобритания нанесоха вчера най-малко шест въздушни удара срещу международното летище на град Ходейда в Йемен и още четири удара по остров Камаран."...Това обаче са едни демократични, мирни и екологични удари. Затова никой няма да ги осъди, а напротив ще бъдат подкрепени. Ракетите и бомбите са били с ЕВРО 7.

    Коментиран от #5, #12

  • 2 Така Така

    7 6 Отговор
    Пирати техната.......евроа.....
  • 3 Много питаш

    6 10 Отговор
    Бомбардират чужда държава?
  • 4 САЩ терорист номер 1

    20 14 Отговор
    Ето така се налага демокрация. Надявам се Хусите да им го върнат най демократично. Ще се изкефя да изгърмят някой "непобедим" самолетоносач за 1 трилион.
  • 5 Гост

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    Ами така става кога засегнеш нечии интереси…
  • 6 Артилерист

    12 11 Отговор
    САЩ и Великобритания не бомбардират израелците, които убиха 40 000 и продължават да убиват палестинците в Газа, ами Хусите, които се опитват да помогнат на нещастните палестинци...
  • 7 Врага на моя враг

    14 10 Отговор
    Света окончателно се разделя на два екзестиално несъвместими лагера , англосаксонския и останалата част на света !ТСВ чука на портата !

    Коментиран от #8

  • 8 поправка

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Врага на моя враг":

    " Екзистенциално "
  • 9 Пффф

    12 6 Отговор
    Какво си играят с тия диваци, а не минат с по 3-4 рейдъра. Да стреляш по товарен кораб е пиратство. Пиратите се бесят. Точка.

    Коментиран от #10

  • 10 Въпросче

    5 9 Отговор

    До коментар #9 от "Пффф":

    А да бомбиш гражданско летище не е ли пиратство?
  • 11 ТЕРОРИСТИ

    8 1 Отговор
    ХУТИ ЙЕМЕН, ТАЛИБАНИ АВГАНИСТАН, ХАМАС ПАЛЕСТИНА, ИДИЛ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, АЛ КАЙДА И РУСИЯ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ И ЗАЛИЧЕНИ.
  • 12 Ценко Чоков

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо ви":

    Израелските бомби и тия на UK и US не са обикновенни бомби. За тях нама организации, закони, международни права те са над всичко. И над правата на човека. И всички които не им играят по свирката се превръщат в диктатори и започват да имат остра нужда от спасение и демократизация с бомби.. Историята се повтаря всички империи достигат своя крах. И тяхното време ще дойде.