21 Юни, 2024 13:04 804 2

Парламентът на Азербайджан се обърна към президента с искане за насрочване на предсрочни избори

  • азербайджан-
  • предсрочни избори-
  • парламентът-
  • президентът-
  • илхам алиев

Натискът за по-ранна дата на изборите произтича от предстоящата 29-та Конференция на ООН

Парламентът на Азербайджан се обърна към президента с искане за насрочване на предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС

Парламентът на Азербайджан се обърна към президента Илхам Алиев с искане за насрочване на предсрочни избори, съобщават Ройтерс и БТА.

Натискът за по-ранна дата на изборите произтича от предстоящата 29-та Конференция на ООН за изменението на климата (COP 2024), планирана за ноември в Баку.

Сахиба Гафарова, ръководител на законодателния орган на Азербайджан, подчерта важността на този момент. Коригирането на изборния график се разглежда като необходима стъпка, за да се гарантира, че страната е добре подготвена за домакинството на такова значимо международно събиране.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 0 Отговор
    Баце инсталира армянката за Председател на НС, за да няма как да ходи при Алиев да моли за скидка газ, и пак да паднете в лапите директно на Газпром
  • 2 Гориил

    2 0 Отговор
    Причините са ясни. На върха на успеха в азербайджанско-арменската война Алиев завинаги ще запази властта си.Но нека не изпреварваме нещата. Макрон обяви и предсрочни избори.