Last news in Fakti

27 Юни, 2024 05:47 2 860 51

95-годишна германка, отричаща Холокоста, влиза в затвора

  • урсула хавербек-
  • холокос-
  • затвор-
  • германия

Урсула Хавербек твърди, че Аушвиц е бил само трудов лагер

95-годишна германка, известна с това, че отрича Холокоста, бе осъдена на една година и четири месеца затвор, след като вчера съдът в германския град Хамбург я призна за виновна в подстрекателство, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обвиненията срещу Урсула Хавербек произтичат от коментари, направени от нея по време на процеса през 2015 г. срещу бившия член на нацистката СС Оскар Грьонинг, служил като пазач в концентрационния лагер Аушвиц.

Хавербек твърди пред репортери, отразяващи процеса, че Аушвиц, където нацистите систематично са убили най-малко 1,1 милиона души, е бил само трудов лагер, а не лагер за изтребление.

Подобни неверни твърдения тя изказва и в телевизионно интервю за регионалната обществена телевизия Ен Де Ер, посочва ДПА.

Съдът в Хамбург заяви днес, че четири месеца от присъдата на Хавербек вече ще се считат за излежани поради дългите забавяния при внасянето на делото в съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрушчов

    102 12 Отговор
    Не ми се навлиза в подробности. Жената е права.

    Коментиран от #7, #17

  • 2 да де

    109 7 Отговор
    В концлагерите са избивани всякакви, но мошетата приватизираха трагедията и я нарекоха Холокоста.
  • 3 Кулюкулю

    104 6 Отговор
    Уинстън Чърчил е написал 6 книги за втората световна война и в нито една от тях не е споменал холокоста, но сигурно ще е просто случайност...
  • 4 хммм

    77 3 Отговор
    Било е трудов лагер! Нещо като България в момента.

    Коментиран от #22

  • 5 Дред

    66 2 Отговор
    Arbeit macht frei.Трудов лагер си е😁
  • 6 много ясно

    72 8 Отговор
    че е бил трудов лагер. Просто хората които са измирали от всякакви болести са ги изгаряли както сега вместо да ги погребват ,ги изгарят. Просто никой не е искал да прави гробища. А най смешното е че са били избивани с газ циклон Б.Доказаха го вече десетки учени пе това е пълно безумие защото е нямало по тояа време възможност да се направят такива херметизирани камери в концлагерите защото са невероятно скъпи. Ако са искали нацистите да избиват някого е имало какви ли не други начини. Една отнай великата версия на подръжниците на холокоста е че германците не са искали да ха532бят патрони за убийството на концлагеристите и затова са ги убивали с газ. Пълна идиотия
  • 7 Трифонов

    22 56 Отговор

    До коментар #1 от "Хрушчов":

    Зарежете ги вие тея! Колко били избити? Ама не били 6 милиона, ами били 3. Ама не били избити там. Ама не така... Тъпотии! А приетите антисемитски закони? С разпоредбите за отнемането на имуществото на евреите. За ограниченията какво могат и какво не могат да притежават? А хилядите страници документи, в които подробно е описано изграждането на гета, в които евреите в окупираните територии са били принудени да живеят след като са били прогонени от домовете си, а последните - присвоени от държавата? А хилядите документи за немски дружества използвали труда на евреи без заплащане? А хилядите страници протоколи от Нюрнбергския процес с разпитите на стотици свидетели от цяла Европа, които нямат никаква връзка помежду си и свидетелстват как пред очите им по улиците и в домовете си са били убивани евреи просто за удоволствие от военни? И какви са тия "трудови лагери" с хиляден капацитет и в близост до които е нямало кьорав обект, на който нещо да се работи? Може да не са били 6 млн. Може това да е общата бройка на убити и изчезнали. Може да са били 3 или даже 1 млн. Истината е, че няма никакво значение. И никой никога не е отричал, че са били избивани по същия начин и инвалиди, и цигани, и хомосексуалисти, и други. Описано е навсякъде. Просто евреите са били обект на значително по-целенасочено изтребление. Не се захласвайте по античовешки идеологии, защото, като ги възкачите на власт, сваляне няма и ще съжалявате горчиво за недалновидността си. Точно, както герма

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Трифонов

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "Трифонов":

    ... Точно, както германския народ!

    Коментиран от #12

  • 9 Тя си е луда

    12 56 Отговор
    Но не е от старостта. Аз предлагам да я затворят в някой концлагер не в затвор. Само за няколко дни и без храна и да и прожектират филми и да и пуснат миризма на изпечено човешко месо. Сигурно ще забави, че се казва Урсула.
  • 10 Ний ша Ва упрайм

    47 3 Отговор
    така така като гледа тая женица ко става сега у Газа мнооо шваби ша мислят така
  • 11 Асанпутинофиль

    19 20 Отговор
    Интересно кои повече лъжат, мошетата, или Кремъл

    Коментиран от #16

  • 12 не харесвам глупаци

    62 6 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Никъде Хитлер не говори за избиване на евреи!Точно обратното!В реч пред нар.събрание през 1935 год. той казва:"Ще накарам евреите да работят за Германия!А на който не му харесва да отива в Мадагаскар!"Това първо!Второ!Симон Визентал предлага цифрата 15 млн,но самите евреи решават,че цифрата е прекалено голяма!Шесте милиона също паднаха,и сега на табелата в Аушвиц се мъдрят 1,2 млн!И трето!Израел до сега е "усвоил" от Германия над 200 млрд евро!И няма намерение скоро да спре!И за десерт-след края на войната евреите са ЕДИНСТВЕНИТЕ в Европа,които са увеличили численоста си!И за капак-зад тези твърдения стоят ДОКУМЕНТИ!Айде,кон ти бръз...:)))

    Коментиран от #47

  • 13 Смърфиета

    40 8 Отговор

    До коментар #7 от "Трифонов":

    С толкова дълги чаршави, най-добре е си да ходищ в Телавив. Там ще те посрещнат със хляб и сол и ще ти предложат академична позиция още от летището. Освен това, там няма геноцид срещу палестинците.
  • 14 Антисемит

    30 10 Отговор
    Аз пък не отричам холокоста,напротив искам да има
    холокост за всеки жид...
  • 15 жалки ционисти

    41 6 Отговор
    това в то демокрацията казваш истината и те тикат в затвора…
  • 16 само ти ли

    35 4 Отговор

    До коментар #11 от "Асанпутинофиль":

    не знаеш кой лъже ? не виждаш ли какво става ционистите лъжат целия свят 70 години …
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бабето може да е

    24 7 Отговор
    Изкуфяла, като Дън Бай? Оня прави здравей с духове, тази говори некакви неща. Не е правилно да лежи в затвора. Никой не може да бъде наказван, че няма вече умствени възможности. Друг е въпросът с историята. По време на хремата видяхме как държавата и нейните органи могат да затварят, да принуждават, да наказват, да правят и принудително перфориране ... И вече е доказано,.че имаше и много убити от това всичкото. И напълно е възможно една фашистка страна да прави концлагери и да убива наред населението. И накараха ли някоя "урсула" за това, което стана 2020-2022? Не. Фашизмът се завърна навсякъде по света. За съжаление скоро натото ще нападне Русия. Орбан и Вучич го казаха.
  • 19 Справка

    7 35 Отговор
    Предлагам на откачалките,които пишат тук,че не е имЛО избиване на евреите и Холкост да излезат и да го кажат публично по телевизията и да си кажат данните, оттам нататък прокуратурата ще си върши работата,а и ще имат достатъчно време да четат история в затвора, да се образоват, защото аман от плоскоземци и кейм трейлс необразовани простаци!

    Коментиран от #20, #23, #48, #50, #51

  • 20 Смърфиета

    23 5 Отговор

    До коментар #19 от "Справка":

    До вчера изкахте да я разтурите, днес искате Сарафов да ви пази. Защо не се оплачете на Фюрера, хер Адолф Хитлер, че ви набеждават ,където ужким в момента сте били правили геноцид в Палестина?

    Коментиран от #25

  • 21 Така и трябва

    21 3 Отговор
    Това е проблемът на Германия в момента - този страшен бабек-подстрекател. А към какво подстрекава, апропо? Няма значение.

    Коментиран от #24

  • 22 Работохолик

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "хммм":

    В БГ има някой, който полага труд?! Не ме разсмивайте! По улиците е пълно с безделници...
  • 23 до едеотчето

    32 3 Отговор

    До коментар #19 от "Справка":

    Альооо,до скоро в нета имаше снимка на ухилени американски войничета,които строяха пещите в Бухенвалд СЛЕД края на войната!Имам копия на тези снимки!Потърси ги,ако ти стиска!:))))))))

    Коментиран от #27, #33

  • 24 Орбан им каза

    27 4 Отговор

    До коментар #21 от "Така и трябва":

    "Германия не е това, което беше..."! Тези сами си я унищожиха. И понеже са плоскоумници ще воюват и с Русия заради интересите на САЩ. Когато на държавно ниво започне преследване и изопачаване на всичко много зле свършва. Световна война!

    Коментиран от #32, #46

  • 25 Справка

    3 23 Отговор

    До коментар #20 от "Смърфиета":

    Предпоставки за геноцид в Палестина също има и това е отговорност на Израел,а не моя. Предпоставки за геноцид има и в Украйна и за това отговорен е психопатът Путин.

    Коментиран от #36, #42

  • 26 Перо

    27 2 Отговор
    Аз съм по-склонен да вярвам в участник в събитието, от колкото нео-либералните пубери, които пропагандират измислени идеологии и религиозни учения от недоказани книги!

    Коментиран от #29

  • 27 Справка

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "до едеотчето":

    Хапчетата и чуебници по история,а не нет!
  • 28 Мнение

    23 3 Отговор
    Не е първият свидетел който опровергава голяма част от наложената история

    Коментиран от #30

  • 29 Справка

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Тази бабичка ако беше участник в избиването на евреите нямаше да е извън затвора и нямаше да й дадат 1 година присъда,а вероятно доживотна.
  • 30 Справка

    7 13 Отговор

    До коментар #28 от "Мнение":

    Какъв свидетел е бабичката,като е била на 14 или 15 години, какво е свидетелствала тя?
  • 31 Абе

    22 7 Отговор
    Дали са ги избивали с циклон или са ги избивали с непосилен труд, мизерия и студ все тази. Факт е, че са ги заключвали в "лагери", на практика затвори против тяхното желание и в грубо нарушение на човешките им права. Отнасяли са се с тях като с животни. Неясно защо обаче евреите държат да внушат, че едва ли не там са били убити само евреи, докато истината е съвсем различна - още толкова славяни и цигани.

    Коментиран от #49

  • 32 Справка

    4 24 Отговор

    До коментар #24 от "Орбан им каза":

    Доста ниско интелектуално ниво за да ти плащат за руска пропаганда, жълти копейки плащат щом ти им работи с жалкия си умствен капацитет.

    Коментиран от #35

  • 33 Нещо да кажеш

    4 21 Отговор

    До коментар #23 от "до едеотчето":

    А снимките на Путиновите мобилни Крематориуми дето гори своите убити солдати да не плаща обезщетения

    Коментиран от #43

  • 34 Перо

    20 0 Отговор
    И германското законодателство и правосъдна система са политизирани!
  • 35 И теб ще те

    15 1 Отговор

    До коментар #32 от "Справка":

    Убият сега, когато натото и Русия се хванат за гушите. Бил си "по-умен"? Само тъпите се мислят за много умни. Даже и на ум не им минава, че имат това в тиквите, което природата и Бог им е дал.
  • 36 Смърфиета

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Справка":

    Ай стир!
  • 37 Хахаха

    7 1 Отговор
    И едните и другите, по някаква си тяхна причина са убедени, че са "супер-човеци" и това ги е прави арогантни и враждебни към останалите етнически и религиозни общности, които те държат да доминират. И едните са избивали и подчинявали хора, че и другите. Освен това ч
    продължават да го правят.
  • 38 Упоритото усърдие

    24 0 Отговор
    С което днес германците преследват отричащи те избиването на евреите е същото, с което са извършвали т.н холокост. Усърдието, с което самите евреи постоянно втълпяват, че са жертви на останалия лош свят е същото, с което от 70 години избиват палестинските араби. Какво да му коментираме на това.
  • 39 &&&&&&&&

    27 7 Отговор
    Отначало съм ги съжалявал евреите ,но сега като гледам какво вършат в Палестина ги намразих и съжалявам че Фюрера не ги е довършил. Даже съм склонен да мисля че всички злини и войни по света са тяхно дело. Вплели са се в управата на държавите и дърпат конците като разлагат обществата. Има нещо гадно в евреите. Не са човешки същества. Убийци . Не работят. Паразити. Кърлежи.

    Коментиран от #44

  • 40 Реалист

    8 0 Отговор
    Куй за бойко:)
  • 41 факуса

    8 1 Отговор
    а що не ги притеснява осраинското наци живуркащо си в канада и аплодирано в парламента,сигур слави холкоста,ама не сме го чули,оставете бабето на мира,а кво ще стане ако излязат милион и отрекат т.н. холокост
  • 42 В Украйна, ппедпоставката,

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Справка":

    за геноцид е на неонацистките поддържани от краварите и нагличаните. Геноцида им датира от 2014г срещу мирните граждани на ДНР и ЛНР с избитите стотици деца, жени, и прочие мирни жители. Потрошенко се изцепи вашите деца ще са плъхове и ще се крият в подземията, а нашите ще учат в светли училища и ще се образоват в престижни университети. Но му се окадафа криви сметките без кръчмар и сега плаща скъпо и кърваво. А киевската неонацистка хунта всеки ден причинява геноцид на собственото си население.
  • 43 Оказа се,

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Нещо да кажеш":

    че това са немски подвижни крематориуми дадени на ВСУ. Но и те вече се строшиха от голямото претоварване и за това укрите ги оставят в полето без да ги прибират, а командирите им вземат парите и богатият.
  • 44 Стефан

    4 6 Отговор

    До коментар #39 от "&&&&&&&&":

    Що не идеш до Израел за седмица да видиш със собствените си очи дали не работят.
  • 45 малко фактология

    9 4 Отговор
    Жената е абсолютно права . Никой не е токова глупав , за да избива безплатната си работна ръка . Повечето жертви на глад в тези лагери, са благодарение на съюзническите бомбардировки , които лишиха лагерите от доставки на храна .
  • 46 стоян

    2 7 Отговор

    До коментар #24 от "Орбан им каза":

    до 24 - къде видя че Германия е унищожена бре - тя е водеща индустриална сила в Европа с четири пъти повече брутен продукт от путинова русия бре - вярно че има 6 милиона мюсулмани а на 88 милиона - това е 8 % докато в русия са 28% мюсулманите
  • 47 Дааааааам

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "не харесвам глупаци":

    Да сравним тези 1,2 милиона, в което се съмнявам, с тези над 22 милиона, дадени от руснаците. Някой споменава ли в тази статийка кои са финансирали Хитлер? Яко се мълчи по темата, въпреки наличието на документи. И не на последно място, колко от осъдените фашисти, прибраха щатите за да ги използват. Никъде не се споменава за японските зверства над китайците, които са в пъти повече от описаните за немците. За експериментите им, пред които Менгеле е направо лаик. Колко милиона са китайските жертви от това? Пак удобно мълчание. А да осъдиш една старица, на преклонна възраст, за правото й на мнение и, че го е изразила публично, си е висш цинизъм и гьонсурятлък. Видяхме тези "жертви" какво вършат в Палестина. Май не е много свободно, да изкажеш каквото мислиш. Типичен оруелски свят.
  • 48 Тази

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Справка":

    "справка" си я скрий, де слънце не огрява. Навсякъде, където се появите, все едни и същи ги мътите. Затова сте къде ходи врана, все 0..с . R@n . @. Потомците на Чандала и Лилит.
  • 49 Мани ги тея

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Абе":

    Те са едни черни неблагодарници. За това, че ги спасяваме от изпращането им в лагери, винаги изкача някой от тея, в медиите и започва да реве, че не е направено достатъчно за това. А нашата история е пълна с техните престъпления против България, през вековете. Няма да ги описвам, защото ще го изтрият. Тука това е забранено.
  • 50 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Справка":

    Публикувано във факти.бг: "...лагер за изтребление ..." Кaквa само бeзcмиcлицa е написаното, дa прaтиш хoрa в лaгeри зa дa ги избивaш, чe тo мoжe дa ги избиeш и бeз дa ги прaщaш в лaгeри и дa прaвиш рaзхoди пo трaнcпoрт, oхрaнa, прeхрaнa и т.н.
  • 51 Ссс

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Справка":

    Алооо, образования, за кейм треѝла вече не отричат. Официалната (една от многото) версия е повече от абсурдна. Явно "официалните" лица не си правят труда да си сверят версиите. След време и други събития (като коментираното днес) ще бъдат преразгледани. Дано само такива като теб помните какво сте твърдели по-рано.
Новини по държави: