Last news in Fakti

1 Юли, 2024 17:08 1 824 47

72% от американците смятат, че Байдън не притежава необходимото менталното здраве, за да изпълнява задълженията си

  • джо байдън-
  • ментално здраве

Анкетата показва, че 45% от демократите смятат, че Байдън трябва да се оттегли от президентската надпревара поради здравословни причини

72% от американците смятат, че Байдън не притежава необходимото менталното здраве, за да изпълнява задълженията си - 1
Снимка: БГНЕС

Според анкета, публикувана в неделя, 72% от регистрираните избиратели смятат, че президентът на САЩ Джо Байдън не притежава необходимото ментално и когнитивно здраве, за да изпълнява задълженията на държавен глава. Проучването, проведено от CBS News/YouGov, идва на фона на нарастващи опасения относно менталната годност на Байдън след първия излъчен на живо президентски дебат в четвъртък, преди президентските избори през ноември, цитирано от News.bg.

Анкетата показва, че 45% от демократите смятат, че Байдън трябва да се оттегли от президентската надпревара поради здравословни причини. Относно менталната и когнитивна годност на бившия президент Доналд Тръмп за президентския пост, 50% от респондентите отговориха с "да", а 49% с "не".

Дебатът, организиран от CNN, засили дискусиите за способността на Байдън да служи втори мандат. Въпреки че Тръмп не успя да спечели ясна преднина, представянето на Байдън не успя да намали притесненията относно възрастта му.

В навечерието на президентските избори на 5 ноември 2024 г. Байдън и Тръмп се изправиха един срещу друг в първия дебат на живо. Представянето на Байдън не успя да облекчи притесненията за неговата възраст и годност за втори мандат, което доведе до силни критики след дебата.

На фона на нарастващите призиви за оттегляне на Байдън, републиканският конгресмен от Тексас Чип Рой внесе резолюция, призоваваща вицепрезидента Камала Харис да свика кабинета, за да въведе 25-та поправка на Конституцията на САЩ и да упражнява правомощията си като действащ президент.

Резолюцията на Рой гласи, че Байдън "многократно и публично е демонстрирал неспособност да изпълнява правомощията и задълженията на президентството, включително правомощията и задълженията на главнокомандващ".

Според 25-та поправка, вицепрезидентът и мнозинството от кабинета могат да гласуват за обявяване на президента за "неспособен да изпълнява правомощията и задълженията на своя пост" и да предадат правомощията на действащ президент на вицепрезидента.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоката държава

    52 3 Отговор
    Много си е добре.За нас е идеален.
  • 2 виж Вучич е млад

    54 2 Отговор
    и разбира и казва истината : Западът се интересува от териториите на Русия и нейните богати ресурси, заяви сръбският президент Александър Вучич в ефира на телевизия "Прва". Според него представителите на Запада са безразлични към загубите на украинци и руснаци в зоната на конфликта.

    Коментиран от #29

  • 3 Вашето мнение

    48 3 Отговор
    100% от българите знаем, че байдън не знае кой е, но нейсе. 0,01% козяшка прислуга иска войната, която започнаха кукловодите на байдън да бъде спечелена от украйна.

    Коментиран от #9, #10, #25

  • 4 Оффф

    15 0 Отговор
    Стига сте се подигравали с българският език скъпи журналисти и преводачи! Прочетет си заглавието!
  • 5 Буден

    10 1 Отговор
    ??? само той????...
  • 6 Бай Дън

    23 1 Отговор
    Издухах пешкиря..........
  • 7 Смърфиета

    13 0 Отговор
    Ами хайде! Чакаме да видим! Британците ги провокират, дайте да видиме като имате конституция, път не я спазвате, дали не е по-хубаво да я разкарате! С еврейски пионки. У нас, идем.
  • 8 бай бай

    14 0 Отговор
    И на предишните избори, пак нямаше.
  • 9 Вашето мнение

    36 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето мнение":

    Докато новият български патриарх подкрепя мира, некъв си поп никанор подкрепя байдън и прайда.

    Коментиран от #20

  • 10 Ало

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето мнение":

    Козяк, оправи си малко българския и тогава пиши! Абсолютна неграмотност!
  • 11 Бонев

    17 0 Отговор
    Според това изследване там дебилите са 28процента. Малко ми се виждат.

    Коментиран от #13

  • 12 Никодим

    28 2 Отговор
    Бе то и на млади години тоя не пращеше с интелект . Също като сенатор Маккейн .
  • 13 не може да бъде

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бонев":

    Тук в България казват че са 80% . А аз мисля че Българите са по умни .
  • 14 Българка.

    24 1 Отговор
    Тия пък, нация създадена от престъпници и населявана от дебили с престъпен ген очаква да се намери поне един ментално здрав.
  • 15 Малийййй,

    18 1 Отговор
    Само 27% от аме иканците са слеп и глупави, май са повече?!
  • 16 Механик

    20 1 Отговор
    Бай, бай, БАЙдън! Няма да ни липсваш и ще те запомним с лошо.
    Толкова много хора уби и толкова мъка донесе на тоя свят, че на погребението ти ще направя банкет за 100 човека.
    А по някое време като се развеселим, тържествено и ритуално ше се измочаме на импровизирания ти гроб.
    Пари за път до там, няма да дам. Не го заслужаваш.
  • 17 да де

    15 0 Отговор
    72% смятат че не става от останалите 28% половината са латиноси и не говорят английски иначе %-та на неудобрение щеше да е поне 80%.
  • 18 Уса

    13 2 Отговор
    Не е възможно толкова много русофили да има в сащ
  • 19 дони

    12 1 Отговор
    Това отдавна е ясно на всички
  • 20 ха ха

    2 25 Отговор

    До коментар #9 от "Вашето мнение":

    Новият патриарх подкрепя един агресивен блатен гном, който изпрати на заколение половин милион млади руснаци. Слуга на Дявола е отчето.

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Давайте братушки

    18 1 Отговор
    Доскоро вашингтонската пропаганда го изкарваше здрав и с разсъдък - дори цитираха лекари... Но балонът се спука, същото е като войната на САЩ за нанасяне на "стратегическо поражение" на Русия. Една лъжа, повтаряна милион пъти, не става истона
  • 22 Гномът

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    си ти - правиш се на разсеяна за Истанбулските договорености, когато б джонсън от името на байдън накара кървавия клоун да се бият до последния укра. Дотогава никой не беше загинал! Стам си!
  • 23 Хамсал

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "ха ха":

    Объркал си темата!
  • 24 Много Запознат

    2 14 Отговор
    Тръмпи печели и пусю е принуден да седне на масата за преговори. Ако не иска боя ще бъде много.
  • 25 да питам

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Вашето мнение":

    пусю го командват от САЩ така ли?!
  • 26 свидетел

    8 0 Отговор
    останалите 28% са също с влошено ментално здраве.....
  • 27 атеш айдар марийка миризливка джамбаз

    4 1 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. Влезте в СОЛНЦЁПЕК(скрит канал) и гледайте как урките стават на парчета
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ФАКТ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "виж Вучич е млад":

    Е ПА НОРМАЛНО Е ДА СА БЕЗРАЗЛИЧНИ ...КОЙ ГИ Е КАРАЛ ДА ВОЮВАТ ПОМЕЖДУ СИ...НИКОЙ НЕ ГИ Е КАРАЛ НАСИЛА....РУСИЯ И УКРАЙНА СА СИ ВИНОВНИ САМИ...НЯКОЙ ПОПИТА ЛИ НАРОДА НА УКРАЙНА ИЛИ НА РУСИЯ ДАЛИ ИСКАТ ДА ВОЮВАТ ПО МЕЖДУ СИ - НЕ...НЯКОЙ ПОПИТА ЛИ НАРОДА НА УКРАЙНА ДАЛИ ИСКА ДА ВЛИЗА В НАТО - НЕ...НЯКОЙ ПОПИТА ЛИ НАРОДА НА РУСИЯ ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ УКРАЙНА ДА ВЛИЗА В НАТО...АМИ НЕ...ЗЕЛЕНСКИ СИ РЕШИ НЕЩО ПУТИН ПЪК СИ РЕШИ ДРУГО НЕЩО ЕДИНИЯ КАЗА НА ДРУГИЯ НЯМА ДА ВЛИЗАТЕ В НАТО И ПРАТИ НАРОДА СИ НА ВОЙНА..ДРУГИЯ ПЪК ПРАТИ НАРОДА СИ ДА ЗАЩИТАВАТ ДОМОВЕТЕ СИ....И В КРАЙНА СМЕКТА ТЕЗИ КОИТО СА СЪЗДАЛИ ПРЕДПОСТАВКАТА ЗА ВОЙНАТА И САМАТА ВОЙНА...СА ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА САЩ УКРАЙНА И РУСИЯ....А НА ФРОНТА СА ПРАТИЛИ ДА СЕ ТРЕПЯТ ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД..,,АМИ СЪЖАЛЯВАМ АМА ЩОМ В РУСИЯ И УКРАЙНА ЯВНО НЯМА НАРОД....А МИЛИОНИ ХОРА СЕ ВОДЯТ ОТ ЕДИН ЧОВЕК РУСНАЦИТЕ ОТ ПУТИН А УКРАИНЦИТЕ ОТ ЗЕЛЕНСКИ...АМИ ЯВНО ТОВА НЕ Е НАРОД..ТОВА СА НЯКАКВИ ОВЦЕ....КАКЪВТО Е НАРОДА ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ....100-НА ЧОВЕКА КАЗВАТ НА КЪДЕ ДА ВЪРВИ ЦЯЛ СВЯТ...А ХОРАТА ПРОСТО СИ СЛУШКАМЕ..Е ЧЕ ТОВА НАРОД ЛИ Е...МИЛИАРДИ ХОРА ПО СВЕТЪТ ВЪРВЯТ ПО АКЪЛА НА 100 ЧОВЕКА...НИЕ МОЗЪК НЯМАМЕ ЛИ СИ..ЯВНО НЕ....АМИ ЩОМ СМЕ ОВЦЕ ДА ВЪРВИМ ТАМ КЪДЕТО ТИ ПРАТЯТ ДА ПАСЕМ ТРЕВА И ТВА Е...

    Коментиран от #46

  • 30 ФАКТ

    6 0 Отговор
    А ТЕЗИ ДВАМАТА ПЕНСИОНЕРИ БАЙДЪН И ТРЪМП НЕ БИ ТРЯБВАЛО ВЪОБШЩЕ ДА СА КАНДИДАТИ ЗА КАКВОТО И ДА Е...ЕДИНСТЕНОТО ЗА КОЕТО СТАВАТ ЗА КАНДИДАТИ Е ЗА КАНДИДАТИ ЗА ОНИЯ СВЯТ..А ТЕ ТРЪГНАЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ НЕ КОЙ ДА Е ..А АМЕРИКА ДЕФАКТО И СВЕТЪТ...ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ МОЗЪК НЯМАТ ЛИ ЧЕ ИЗБИРАТ ИЗМЕЖДУ ДВАМАТА МЪ-ТВЦИ...НИМА НЯМА ХОРА В ЦЯЛА АМЕРИКА НА 50-60 ГОДИНИ..ЧЕ ТРЯБВА ЕДВА ЛИ НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИЗБИРАТ МЕЖДУ ПРАДЯДОВЦИ..А БЕ ВСИЧКО Е ПЪЛЕН ЦИРК..И ПАК ЗА ВСИЧКО СИ Е ВИНОВЕН НАРОДА..
  • 31 ;-)

    4 1 Отговор
    72% от американците смятат, че Байдън не притежава необходимото менталното здраве, за да изпълнява задълженията си, а другите 28% са с ментални проблеми!!
  • 32 Факт

    3 1 Отговор
    Бай Пън на младини му се пука анавризмата в мозъка и от тогава е нефелен. Пътник е. Отвсякъде.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Уса

    6 1 Отговор
    По важния въпрос,който веднага след дебата американците зададоха на политиците и продажните медии е:Кой е управлявал САЩ по времето на Байдн и продължава да управлява?Отговор няма,но има много желаещи тези плъхове да бъдат заловени и обесени
  • 35 Джамбаза

    8 1 Отговор
    Какво означава "ментално и когнитивно здраве"?
    „Байдън има не само деменция, той е и луд“ – конгресменът Марджъри Тейлър-Грийн
  • 36 Уса

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Читател":

    Повече са,но истината се затрупва с л@@на.Подкрепящите Байдн са едва 17%,като това са част от сороските корпорации,повечето окапаха от съдебни дела и се изнесоха в Украйна с техните слуги и ЛГБТ извратените.За ЛГБТ пък се даваха до 80 000$,като помощ за смяна на пола+безплатна квартира в ЛГБТ квартал+лека работа в администрацията.Кой нормален би гласувал за подобно недоразумение,ако не е получил нещо,както правят греб,дпс и ппдб в България с парите на българите.Системата е една и съща за заспали народи
  • 37 ккк

    4 0 Отговор
    102 са ама както и да е и 72 е огромен процент то тук Боко управлява с има няма 8%
  • 38 Изводът е

    4 0 Отговор
    че 28 % от американците или слепи, или ментално свършени
  • 39 Джоко

    2 1 Отговор
    Само така Краваристан може да има афро- мома президент.
  • 40 Гертруд

    2 0 Отговор
    Е, те сега демократите ще щурмуват Капитоля и ще го извадят от там на инвалидна количка с два дена не сменяван памперс! Е, това вече е подсъдно и по щатските еко- закони!
  • 41 12345

    2 1 Отговор
    Идеален е. Пак ще го изберат. Може за него да гласуват 10%, но щом е избран от американските рептили, той ще е.
  • 42 Хасковски каунь

    3 0 Отговор
    Нищо му няма. Дип си е харен.
    Дето само чат-пат пълни памперса. Ама тва да му е кусурът. Може да няма акъл, ама кой американец има.
  • 43 Верно ли

    3 1 Отговор
    72%?! :) Абе тия американци наистина ли са толкова неостри, да не кажа ТПИ!
    И това го разбраха онзи ден ли? А 4 години да гледаш Деменцията как се спъва, пада, става, върти се като пумпал и не знае откъде да излезе, как мига и се блещи и говори със скорост 5 думи в минута, как се здрависва с ...въздуха! И по телевизиата го дават в кадър с по една две секунди и веднага сменят с друг кадър, за да не се забележи, че едва шава! И изведнъж - Ах, колко сме изненадани! Абе, какво му стана на този човек!?
    Като и миналата седмица Лена Кремокрадлата коментира дебата с Тръмп в БНТ и ...Аууу...Не мога да повярвам. Ама гусин Байдъна само преди няколко дена беше в Париж, Брюксел, ама как тичаше, ама колко енергия бликаше, ама колко беше бърз, уверен...Ама оууу...Лено...На кОра ли си да вервам или на тъпана, че Байдъна е "честна булка"?
    Ае бегай оттука!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Оги

    1 1 Отговор
    Световният хегемон Ъмеуика се управлява от някакъв неадекватник?! Имащ претенциите да управлява още 5 години???!!!!
  • 46 Глупости на търкалета

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ФАКТ":

    Ти как си представяш Путин да пита народа си? Да каже Елате в неделя на площада всички и ми кажете Искате ли на 24.02 2022 д в 5 часа да нападнем Украйна? Или Зеленски да пита народа си Искате ли да бомбим руснаците в Донбас, защото не са украинци? Това да не ти е да питаш в къщи трима човека Искате ли в събота да ходим да берем гроздето на село?
    Нали затова има избори и народът избира...Когато 30% от имащите право като тук избират доказани крадци, мошеници и дупедайстваши еврогейове и си мислят, че точно тези крадци ще вдигната стандарта и ще подобрят живота на народа, а другите отиват за гъби или са отвратени, то получаваш това, което се получава! Когато глупаците в Украйна гласуват за наркоман, който е зависим и купен от САЩ за да обслужва американските интереси, получвата това, което се получава!
  • 47 бай Иван

    1 0 Отговор
    Все пак има още 28 % със същите ментални проблеми, като Байдън, които не виждат чучелото си изпълняващо функцията президент ? Да Ви е...б.е.м и нацията.