7 Юли, 2024 08:10 2 984 11

Белгийци влизат в групата на Орбан в ЕП

  • белгийци-
  • евродепутати-
  • виктор орбан

Така в нея се включват евродепутати от седем държави, което е необходимият брой за обособяване на нова политическа сила

Белгийската крайнодясна партия "Вламс беланг" съобщи днес, че се присъединява към бъдещата нова група в Европейския парламент "Патриоти за Европа", създадена наскоро от унгарския премиер Виктор Орбан, чешкия ескпремиер Андрей Бабиш и лидерът на австрийската крайна десница Херберт Кикъл.

С това общо в групата се включват евродепутати от седем държави от ЕС, което е необходимият брой за обособяване на нова политическа сила в ЕП, отбелязват белгийски медии, цитирани от БНР.

"Вламс беланг" стана победител на изборите за евродепутати в Белгия в началото на юни. Партията бе уличена неведнъж във връзки с руски и китайски интереси, като остана втора на федералните избори преди месец и не се очаква да присъства в следващото белгийско правителство, отбелязва БТА.

В бъдещата група в ЕП ще участват също крайнодесни от Унгария, Австрия, Португалия, Нидерландия, Чехия и Испания. Очаква се решение дали и френският "Национален сбор" на Жордан Бардела и Марин Льо Пен ще се включи в бъдещата европейска политическа формация.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И кво фашистка Германия сама остана

    33 2 Отговор
    Е и разбира се и задокеанския терористи
  • 2 Модерен

    3 45 Отговор
    Руските лъйнапревз ха Европа чрез прокси партии Льо Пен Орбан АзГ и тн. Следват глад мизерия терор слухтене доносничане преследване заради цвят на косата и тн. Трагедията е пълна източните примати с агресивни напъни пак нахлуха. Всичко отново е загубено.
    Добре че острова пази англичаните че да има отде да лъха на Свобода
  • 3 инж. Ганчо Илков

    8 13 Отговор
    Забравяте и Волгин на Костадинов.
  • 4 ОСЪЗНАТ

    26 3 Отговор
    Все повече европейци не вярват на новите нацисти окупирали върховете на ЕС. Урсула, Барозо, новоизлюпеното наци Мая и т.н. Европейците не искат войната на Урсира и Байдън.
  • 5 Истината

    4 25 Отговор
    Защо тези бойци за мир,които обичат Путин, не му кажат да изтегли войските си от Украйна, да върне заграбени територии,да престане с геноцида срещу Украйна, да върне отвлечените 20,000 деца, и тогава ще настъпи мир. Замисляли ли са тези патриоти как ще реагират ,ако Путин реши да нахлуе в техните държави и си поиска тяхна територия и започне да ги избива, ако не се съгласят с него? Интересно е също така защо всички тези патриоти са много добре платени от Кремъл, за да разделят ЕС ? Кога в Родината на световната цивилизация Европа започнаха да възхваляват варварите?

    Коментиран от #8

  • 6 анонимин

    18 2 Отговор
    Време беше някой да се опълчи на фашизмът!!!
  • 7 Мухаа ха!

    5 0 Отговор
    Абе ти ,да не си от онези- заднопроходните,че за най голяма ценност слагаш цвета на косата си.Я погледни в същите държави, включително Русия по улици, заведения, клубове е пълно с такива папагали- целия спектър на дъгата- върху главата.Нашарени с татуси ,като маори,от главата до прасците- върха на красотата..Някой да ги спира? Ще надделява нормалното все по силно и навсякъде.Мъж+ жена= семейство и деца.Религия- тази,която е основна, просъществувала от векове.Подкрепа на местния бизнес, производство,пред чужденците.Няколко простички,основни правила.- това искат вече в много държави от Европейския съюз.
  • 8 факуса

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    а ти що не каза на потрошенко да престане да избива рускоговорящите в донецк и луганск кат си за истината,която лесно изопачаваш,нахрен осраина

    Коментиран от #9

  • 9 Истината

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "факуса":

    Чугунена глава с една гънка в мозъка,свързана с Кремъл, няма как да мисли,чува и вижда. Тези глави сте обсебени от империята на злото,лъжата и смъртта. Лъжата е истина, войната е руский мир и смъртта е живот. Заминавайте си при императора в Москва.

    Коментиран от #11

  • 10 Смърфиета

    0 4 Отговор
    И нащият чфт Волгата.
  • 11 Самата истина

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    Най-важният въпрос на който трябва да отговориш е не кой запона войната, а кой я предизвика! Използвай колкото гънки искаш от мозАГа си!
Новини по държави: