Тема: Украйна

12 Юли, 2024 09:25 1 024 16

Япония се споразумя с новия британски премиер: Постигнаха съгласие да предоставят подкрепа за Украйна

  • япония-
  • великобритания-
  • споразумяха-
  • подкрепа-
  • украйна

Първата лична среща на Кишида със Стармър, откакто британската Лейбъристка партия спечели изборите, се състоя в в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Япония се споразумя с новия британски премиер: Постигнаха съгласие да предоставят подкрепа за Украйна - 1
Снимкa: БГНЕС

Японският министър-председател Фумио Кишида разговаря с новия британски премиер Киър Стармър и двамата постигнаха съгласие, че двете страни ще продължат да оказват решителна подкрепа на Украйна, предаде Киодо, цитирано от БТА.

Вчера, преди да отпътува за Германия, Кишида проведе двустранни разговори и с финландския президент Александер Стуб и нидерландския си колега Дик Схоф.

Първата лична среща на Кишида със Стармър, откакто британската Лейбъристка партия спечели убедителна изборна победа миналата седмица, слагайки край на 14-годишното управление на консерваторите, се състоя в в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Както и по време на телефонния си разговор през уикенда, двамата се договориха да работят в тясно сътрудничество по редица двустранни и регионални въпроси, като например продължаването на санкциите срещу Русия след нейното нахлуване в Украйна и проекта с Италия за разработване на изтребител от следващо поколение, съобщи японското Външно министерство.

Според японското външно министерство Кишида е казал на Стуб, че присъединяването на Финландия към НАТО през миналата година, гарантира засилване на двустранното сътрудничество чрез трансатлантическия алианс и Вашингтон. Лидерите се споразумяха да засилят сътрудничеството в областта на съвременната наука и технологии, включително при разработването на 5G и 6G безжични мрежи, и суперкомпютрите - сфери, в които и двете страни имат значителен напредък, уточни ведомството.

По време на срещата на Кишида със Схоф министър-председателите на двете страни обсъдиха кризата в Украйна и други важни въпроси, свързани със сигурността, и потвърдиха, че ще работят в по-тясно съвместно сътрудничество, като през следващата година ще бъде отбелязана 425-ата годишнина от началото на търговския обмен между Япония и Нидерландия, се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последният Самурай

    5 2 Отговор
    Японски селяни въоръжени с английски оръдия срещу Самураите на Том Круз.
  • 2 Русофилчо

    7 12 Отговор
    Добре е, че развитите държави като Япония започнаха ударно да се въоръжават, да спрат крадливите
    руснаци

    Коментиран от #6, #11

  • 3 Някой

    11 2 Отговор
    А, това не е било под съмнение никога. Все пак, и Япония, и Великобритания, са пудели на САЩ. Каквото САЩ каже, това ще направят, ако ще и да е самоубийствено за тях.
  • 4 ТаУмВзе

    1 2 Отговор
    Кисинджър, ясно е Написал, че Япония няма да се Подчини на краварите. Фалшиви новининки при Фалшиво Политиканстване/
  • 5 Ниският Страхлив Параноик

    3 6 Отговор
    Се договори със северна кореа за не ограничен брой камикадзета

    Коментиран от #12

  • 6 Някой

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Въоръжават се западните страни и източните им васали, и точат зъби да крадат руски ресурси. Както са се опитвали неведнъж - неуспешно. Но руснаците не са глупави, колкото и да ви е промит мозъка с подобни идеи.
  • 7 Няма Бивш Педофил

    1 5 Отговор
    Колкото и да оправдават Путин че всичко е в миналото

    Коментиран от #15

  • 8 Злобното Джуджи

    5 10 Отговор
    Как бе, как тия НаглоСакси навсякъде успяват да създадат от Нищото Съюзници, а Мама Раша прави от приятели Врагове ? Обяснете Моля Ви ????

    Коментиран от #14

  • 9 Анализатор

    8 1 Отговор
    Омразата на великите британци към Русия е патетична. И все пак, защо? Исторически, Русия им е била полезен съюзник във всички големи войни - Наполеоновите, 1-ва и 2-ра СВ.
  • 10 россиян..

    7 1 Отговор
    Бравос на вова-докопа житницата на укрофашагите,тааа годин нема да има бандерско жито ни по първио,ни по вторио коридор..за пръв път от 2-3 века нема да се жъне ни в сицилия,ни в каталония-там не е валело от 2-3 години,имперята отвръща на ударо-батиса облаците в е.с..
  • 11 😆😆😆

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Тук си мно прав, да се въоръжават 24/7👍, докато фалират😅😂🤣
    А кой е крадлив се вижда от това кой краде, така прехваления запад е свикнал да живее на чужд гръб и за него кражбата е като "добър ден"
  • 12 👏👏👏

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ниският Страхлив Параноик":

    Ти що не се договорил с високия изкуфял Джо, дето Ева жената на Столтенберг да не те праща на фронта 🙄😅😂🤣
  • 13 Един там

    3 1 Отговор
    Двете държави краварски марионетки... Я попитайте японците дали искат тяхната държава да дава пари на Украйна? Или попитайте Англичаните по улиците какво мислят за помоща за Украйна.. Хората искат МИР, а политиците война...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🙄🙄🙄

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Няма Бивш Педофил":

    За теб ли говориш🙄👍
    😅😂🤣
  • 16 плевен

    3 0 Отговор
    Позьори. И каква е разликата между "подкрепа" и "решителна подкрепа"?
    Между другото, Япония се присъедини към петролните санкции срещу Русия и същевременно поиска /и получи/ изключение за себе си. По този начин тя продължава, без промяна, да получава нефт и газ от Камчатка. Щото иначе нейните дялове там ще бъдат конфискувани.
Новини по държави: