Last news in Fakti

28 Февруари, 2014 15:28 739 0

Вигенин приветства либерализирането на визовия режим с Молдова

  • молдова-
  • българската общност-
  • визов режим-
  • кристиан вигенин

Това ще облекчи пътуванията на представителите на голямата българска общност там към прародината

Вигенин приветства либерализирането на визовия режим с Молдова - 1
Снимка: БТА

България приветства решението на Европейския парламент за прехвърлянето на Молдова в положителния визов списък на Регламент 539/2001 за краткосрочно безвизово пътуване в ЕС. Това обяви в свое официално изявление външният министър Кристиан Вигенин по повод решението на ЕП за либерализиране на визовия режим за граждани на Молдова.

България е един от инициаторите в подкрепата на усилията на Молдова за либерализиране на визовия режим и за по-тясната й интеграция с Европейския съюз. Постигнатият напредък в тази посока ясно показва, че последователните действия на молдовските власти в осъществяването на необходимите реформи дават своите заслужени резултати, казва се в документа.

Възможността гражданите на Молдова, включително и българската общност, притежатели на биометрични паспорти, да пътуват в Евросъюза без необходимостта да притежават виза, ще създаде условие за увеличаване на туристите към страната ни, както и ще способства за развитие на търговията и бизнеса между двете страни. Облекченията ще улеснят културния и научния обмен, както и контактите между народите на България и Молдова, категоричен е Вигенин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА