14 Юли, 2024 05:04 2 844 53

Водещи политици в САЩ са ужасени от случилото се с Тръмп

  • доналд тръмп-
  • атентат-
  • стрелба-
  • киър стармър-
  • чък шумър-
  • нанси пелоси

Шокът си изрази и новият британски премиер Киър Стармър

Водещи политици в САЩ са ужасени от случилото се с Тръмп - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на мнозинството на демократите в Сената на САЩ (горната камара на американския парламент) - Чък Шумър, заяви, че е ужасен от случилото се на митинга на Доналд Тръмп в щата Пенсилвания и се чувства облекчен, че Тръмп е в безопасност, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Политическото насилие няма място в нашата страна“, посочи Шумър, цитиран от агенцията.

Председателят на Камарата на представителите – републиканецът Майк Джонсън, каза че се моли за президента Тръмп и за всички участници в митинга. Джонсън изрази благодарността си към охранителите, които реагираха на атаката на сцената на митинга. „Този ужасяващ акт на политическо насилие по време на мирен предизборен митинг няма място в тази страна и трябва да бъде единодушно и категорично осъден", посочи Джонсън.

Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл заяви, че „тази вечер всички американци са благодарни, че президентът Тръмп изглежда е добре след подлото нападение на мирен митинг“.

„Насилието няма място в нашата политика. Ние оценяваме бързата работа на Сикрет сървис и другите правоприлагащи органи", посочи Макконъл, цитиран от Ройтерс.

Лидерът на малцинството на Демократическата партия в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ (долната камара на парламента) Хаким Джефрис заяви, че мислите и молитвите му са с бившия президент Тръмп. „Благодарен съм за решителната реакция на правоприлагащите органи. Америка е демокрация. Всякакво политическо насилие е неприемливо“, заяви Джефрис.

Представителката на Демократическата партия и бивш председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси каза, че „като човек, чието семейство е било жертва на политическо насилие“, знае от първа ръка, че то „няма място в нашето общество“.

„Благодаря на Бога, че бившият президент Тръмп е в безопасност“, посочи Пелоси.

Бившият президент републиканец Джордж У. Буш каза, че той и съпругата му Лора са благодарни, че "Тръмп е добре след страхливата атака срещу живота му". Той поздрави Сикрет сървис за бързата реакция.

Бившият президент демократ Барак Обама посочи, че „няма абсолютно никакво място за политическо насилие в нашата демокрация“. Обама изрази облекчение, че Тръмп не е сериозно пострадал и призова към цивилизованост и уважение в политиката. „Мишел и аз му пожелаваме бързо възстановяване“, посочи Барак Обама.

Британският премиер Киър Стармър каза, че е ужасен от шокиращите сцени на митинга на Доналд Тръмп в Пенсилвания, където имаше стрелба и бившият президент бе ранен в дясното ухо, предаде Ройтерс.

Политическото насилие в каквото и да е форма няма място в нашите общества и моите мисли са с всички жертви на това нападение, написа днес в платформата „Екс“ британският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искам да видя Путлер

    67 73 Отговор
    в подобна ситуация!

    Коментиран от #16, #32, #43

  • 2 Седалгин Нео

    60 41 Отговор
    Демократите наясно ли са колко нови републикански избиратели се появиха в момента?
    А следващите дебати как ще завършат?
    Тъпите "демокрЯки" съвсем изгубиха чувство за реалност. Да почва гражданската война и всеки щат да си е сам за себе си. ФАЩ са обречени!
  • 3 Божееее

    33 46 Отговор
    Това нещо в Русия не може да се случи.... то за това и над 80% от руснаците са за Путин!!!

    Коментиран от #12

  • 4 От покрива???

    47 4 Отговор
    Имаше очевидец който няколко минути е казвал на полицията че вижда стрелец на покрива с пушка и никаква реакция. Как "тайните служби" са допуснали това освен ако не са комбина със стрелеца - бил от Антифа и китаец???

    Коментиран от #29, #46

  • 5 Евроатлантик

    45 4 Отговор
    Демокрацията в САЩ е наша пътеводна светлина!
  • 6 Артилерист

    55 3 Отговор
    Близо половината от американските президенти са убити. За една година (2023) в САЩ са убити 43 000 човека. Това е много повече отколкото са убитите цивилни граждани в Украйна от руските войски за времето на войната. Да не говорим колко стотици хиляди, ако не и милиони, са убитите хора по света от американските "миротворчески" войни...

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пита се , кой има полза от убийството

    37 0 Отговор
    на бай Дони . Замислете се и ще го намерите .

    Коментиран от #47

  • 9 Двуличие в парламента

    43 0 Отговор
    Лицемерът Чък Шумър е ужасен че опитът за покушение не е успешен и сега ще загубят изборите!
  • 10 След Фицо

    37 1 Отговор
    Сега Тръмп, неудобните се разчистват. Кой има интерес да ги разкара незнам. Аз си мислех, че ще е Кенеди младши.
  • 11 там е традиция

    29 0 Отговор
    8 а какво да кажем за краварника
    00ОТГОВОР
    С Уилям Хенри Харисън през 1840 година започнал зловещият цикъл от смърт на президенти. Само месец след встъпването си в длъжност той умира.

    Ейбрахам Линкълн - 16-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1860 година и е убит през 1865 година.

    Джеймс Гарфийлд - 20-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1880 година. Прострелян е на 2 юли и умира на 19 септември 1881 година.

    Уилям Маккинли - 25-ият президент на САЩ. Избран е за втори мандат за президент през 1900 година и е убит през 1901 година.

    Уорън Хардинг - 29-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1920 година. Умира внезапно на 2 август 1923 година в хотелската си стая при една от обиколките си из Америка.

    Франклин Рузвелт - 32-ият президент на САЩ. Избран е през 1940 година за трети мандат. Умира на 12 април 1945 година от инфаркт в стола си по време на почивка в Уоръм Спрингс, докато пише писма.

    Джон Кенеди - 35-ият президент на САЩ. Избран е за президент през 1960 година и е убит през 1963 година. Той е най-младият президент в историята на САЩ и е считан за икона на американския либерализъм. Джон Кенеди е последният президент, който умира преди края на мандата си до този момент.

    През 1981 година при покушение оцелява Роналд Рейгън
  • 12 То не е задължително

    14 28 Отговор

    До коментар #3 от "Божееее":

    да го гръмне руски килър, подлия диктатор.
  • 13 нашия

    8 3 Отговор
    а дали е така.....???!!!
  • 14 Жива да ни бях

    46 5 Отговор
    Даже пияндето Нанси Пелоси се изказала колко била "ужасена", докато се опитваха да вкарват Тръмп в затвора по смехотворни фалшименто обвинения и няква "писателка" уж изнасилена, но не си спомняла точно как, му открадна 300 милиона като 5 пъти си сменяше версията как и бил пуснал ръка в някаква пробна преди милион години.
  • 15 мдаааа... това е ФАЩ

    9 24 Отговор
    Безплатна реклама за Тръмп....

    Коментиран от #19, #26

  • 16 свирчо

    32 16 Отговор

    До коментар #1 от "Искам да видя Путлер":

    А искаш ли да видиш една наденица и два картофа ?

    Коментиран от #38

  • 17 В Руслямистан са убити

    19 32 Отговор

    До коментар #6 от "Артилерист":

    два пъти повече цивилни за 2023 година.

    А по времето на Сталин са милиони убитите руснаци в мирно време.

    Коментиран от #18, #25

  • 18 Демокрацията на Америка

    29 13 Отговор

    До коментар #17 от "В Руслямистан са убити":

    Щом ще се връщаме в памтивека да правим кухи опорки, а колко милиона са убитите индианци от "демократичните" американци знаеш ли?

    Коментиран от #28

  • 19 7676

    22 1 Отговор

    До коментар #15 от "мдаааа... това е ФАЩ":

    Точно това стана.Това престъпление
    срещу него сега ще му вдигне
    рейтинга неимоверно много
  • 20 Америка за България

    27 9 Отговор
    Вадете моливите и записвайте:

    1.Това е нагласено от Тръмп за да си вдигне рейтинга.
    2. Путин е изпратил най-добрия си снайперист за да пробие ухото на Тръмп, с цел да на му повиши рейтинга.

    Придържайте се към тия опорки, че иначе ви връщаме край кофите.

    Коментиран от #23, #35

  • 21 муахахаха

    15 5 Отговор
    Да честитим изборната победа на бай Данчо. Направиха го мъченик и герой. Доста нескопосано активно мероприятие но за пред реднеците върши работа.

    Коментиран от #24

  • 22 Лицемерът Обама

    24 1 Отговор
    призовал към "цивилизованост и уважение в политиката"??? Този наясно ли е че стрелецът на Антифа се е опитал да убие Тръмп, а не да му удари шамар пред всички. Или лицемерът Обама съжалява че Тръмп пак ще спечели изборите и тогава плановете на глобалистите за трета световна война отиват на кино.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Много разбирачи без мислене

    25 1 Отговор

    До коментар #21 от "муахахаха":

    Намеците ти че е нагласено са меко казани смешни. Куршумът е минал на 1 см от черепа през дясното ухо. Не си много наясно че такава "нагласация" не е възможна.

    Коментиран от #27

  • 25 Артилерист

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "В Руслямистан са убити":

    Темата е за похищението срещу Тръмп. В тази връзка споменавам убитите американски президенти и, че американците не само се трепят помежду си, но и водят много войни и са избили сумати хора по света, а Русия води война и се стреми да запази цивилните граждани.
  • 26 Седалгин Нео

    20 1 Отговор

    До коментар #15 от "мдаааа... това е ФАЩ":

    "Безплатна реклама за Тръмп...."
    Искаш ли безплатно да ти прострелям ухото? А?

    Коментиран от #52

  • 27 муахахаха

    0 25 Отговор

    До коментар #24 от "Много разбирачи без мислене":

    Много добър стрелец. Така точно и лекичко да го одраска по ушето. Хахахаха! Или по-скоро някой от бодигардовете му го е порязали, докато са били на земята в стил WWE кеча. Общо взето "цирк Буш". Както вече казах, за пред "реднек тръмпистите" работи.

    Коментиран от #34, #37, #45

  • 28 Няма убити милиони индианци

    8 22 Отговор

    До коментар #18 от "Демокрацията на Америка":

    за разлика от убитите цивилни руснаци и украинци от Сталин...

    Коментиран от #33, #36, #53

  • 29 И случайно ...

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "От покрива???":

    ...също така, килърът е убит от Сикрет сървиз ...вероятно , за да не пропее....
  • 30 дядото

    18 0 Отговор
    сащ е държава в която политическото насилие и във вътрешен и външен план е ежедневие.в п комплекс трудно би се разделил с огромните си печалби в последните години и явно не е безопасно да се застава на пътя му
  • 31 човек

    22 0 Отговор
    Туй си е работа на ЦРУ и демократите
    Ся всичките ще лицемерничат колко ужасно нещо се е случило!
  • 32 Някой

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Искам да видя Путлер":

    Ше го видиш ......на най
  • 33 Верно ли ...

    22 6 Отговор

    До коментар #28 от "Няма убити милиони индианци":

    ...и къде са всичките семиноли, апачи, кайове, команчи, не - персе, навахо , сиу и още десетина племена ?
  • 34 Здравият разум

    16 0 Отговор

    До коментар #27 от "муахахаха":

    А правдоподобната версия е че "демократите" са го поръчали чрез Антифа след като не можаха да го вкарат в затвора по измислени обвинения, ама, нали са си аматьори във всично, не успяха и сега се кахърят лицемерно каква трагедия било. Не се е родил този стрелец който да гарантира да уцели точно в ухото от няколкостотин метра, освен ако не живееш в измисления свят приказките за малки деца.
  • 35 Рамбо

    2 20 Отговор

    До коментар #20 от "Америка за България":

    В Холивуд са супермайстори на такива отработени театрални постановки с кръв и убийства и като за в холивудски екшън , всичко е добре изпипано и режисирано до милиметър със стрелба и кръв за пред зрителите , като след "стрелбата" бодигардовете извеждат "добрият главен герой" от сцената, който е с кръв по лицето , но не забравя да вдига юмрук и да се заканва за борба и отмъщение...

    Коментиран от #39

  • 36 Америка страна на насилието

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "Няма убити милиони индианци":

    Да бе на целия Американски континент са живеели 5 човека индианци. Явно троловете на демокрацията имате нужда от инструктаж първо да научите историята и след това да я изкривявате.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ха ха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "свирчо":

    И да свири на наденицата тозижсвирчо.
  • 39 Не хваща кидиш

    15 2 Отговор

    До коментар #35 от "Рамбо":

    Това ли ви инструктираха от "демократичното" Посолство, че явен опит за покушение било холивудска постановка, на един сантиметър от убит президент? Ти да видиш свободни съчинения само за да може "демократите" да се спасят от разследването което следва.

    Коментиран от #42

  • 40 Перо

    6 0 Отговор
    Защо не пишат Джоузеф Шумър, а “Чък” Шумър! За другите няма умалителни или други имена!
  • 41 ХАХАХА

    7 0 Отговор
    Божеее ,какво лицемерие!
  • 42 ХАХАХА

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Не хваща кидиш":

    Ти пък да се спасят от разследване? И защо да се спасяват ? ФБР просто ще замита следите .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ХАХАХА

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "факуса":

    И буданов и буданов! Изобщо цялата камарила во главе с дзеления пигмей!
  • 45 факуса

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "муахахаха":

    важното е да ви е гадно центавоси ха ха ха,кукувицата утече ,ку ку
  • 46 Точно така

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "От покрива???":

    И следва един въпрос: Защо не го заловиха жив стрелеца? Твърде удобно бе да го думнат.
  • 47 отговорът е лесен

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "пита се , кой има полза от убийството":

    Полза имат собствениците на фед и наднационалния капитал. Те са една особена порода примати.
  • 48 ха ха

    7 0 Отговор
    атлантически ценности , а ?
  • 49 Доналд Дък

    1 0 Отговор
    Водещите политици били ужасени.Ами ще са ужасени,защото на тях вече никой не им вярва,а те не вярват на охраната си.Целокупното недоверие до такива ужасии води .Нагла и смъртоносна борба за власт.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Седалгин Нео":

    Ама от 300 метра моля ако може
    От мен обеците
  • 53 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Няма убити милиони индианци":

    А сега де
    Сталин не е руснак
    той е грузин