16 Юли, 2024 16:26 1 573 2

Започнало е досъдебно производство срещу кмета на Венеция

  • кмет-
  • венеция-
  • досъдебно производство

Според тях разследването срещу Бруняро е свързано с преговори със сингапурския бизнесмен Чият Куон-чин за продажбата на местността Пили

Започнало е досъдебно производство срещу кмета на Венеция - 1
Снимка: БГНЕС

Започнало е досъдебно производство срещу кмета на Венеция Луиджи Бруняро, а началникът на транспорта в градската администрация Ренато Борасо е задържан в предварителния арест във връзка с разследване за корупция, съобщи италианската новинарска агенция АНСА, позовавайки се на свои източници, цитирано от БТА.

Според тях разследването срещу Бруняро е свързано с преговори със сингапурския бизнесмен Чият Куон-чин за продажбата на местността Пили, намираща се на брега на Венецианската лагуна.

Полицията също така е претърсила дома на 56-годишния Борасо. Той беше сред двамата задържани по случая, като вторият е строителният предприемач Фабрицио Орменезе.

Седем други заподозрени са поставени под домашен арест, като броят на разследваните е общо 18, сред които са Бруняро, ръководителят на неговата администрация и заместник-ръководителят ѝ, съобщиха източниците на АНСА.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воден бакшиш

    2 1 Отговор
    Има много дупки по каналите и гондолите друсат и често ходят да ремонтират окачването.
  • 2 Цъцъ

    2 0 Отговор
    Цингапур и Каро мафиозо, бациозо!
Новини по държави: