19 Юли, 2024 04:58 1 312 2

Полицай бе ранен с нож в Париж, нападателят е мъртъв

  • париж-
  • нападение-
  • полицай-
  • сенегалец

Джебчия от Сенегал бе прострелян в стомаха от органите на реда след атаката

Полицай бе ранен с нож в Париж, предаде БТА.

Полицията заяви, че атаката не е терористична, нито е свързана със започващите след броени дни Летни олимпийски игри, на които френската столица е домакин, информира Франс прес.

Полицаят е тежко ранен, но няма опасност за живота му.

Нападателят е редовно пребиваващ във Франция 27-годишен мъж от Сенегал, който не е бил известен на разузнавателните служби, но е познат на полицията като джебчия.

Той е бил тежко ранен, като е получил сърдечен арест и е починал от раните, които получи при неутрализирането му.

Атаката е била извършена близо до знаковия булевард "Шанз-Елизе" в сърцето на Париж. Раненият полицай е бил извикан в бутик на "Луи Вюитон", за да изведе нападателя, който създавал проблеми.

Сенегалецът не се подчинил на двама полицаи и ранил единия в ръката с нож. Другият служител на реда прострелял крадеца в стомаха.

Инцидентът стана осем дни преди откриването на Олимпиадата в Париж.

Около 35 хиляди полицаи и жандармеристи и 18 хиляди военни са разположени във френската столица всеки ден, за да гарантират сигурността по време на най-голямото спортно събитие за годината, отбелязва АФП.

Вчерашната атака е поредният от поредица несвързани инциденти в Париж тази седмица.

Войник беше намушкан на Източната гара във френската столица в понеделник. Нападателят, който е извършил убийство през 2018 г., беше въдворен в психиатрия.

В сряда автомобил в терасата на бар в североизточната част на града, причинявайки смъртта на един човек и ранявайки шестима. Шофьорът, който според прокуратурата може да е действал умишлено, също бе настанен в психиатрия. По информация на властите мъжът е казал, че "чува гласове".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 катран

    8 0 Отговор
    и викаха алах акбар..но няма връзка с терора, който стана ежедневие в европа...и за по-сигурно ги вкарват в психиатрия..но те са милиони, за всички ли имате доктор..На тези пришелци трябва да им сменят мозъци..роден ли си в азия или африка, молиш ли се 5 пъти на ден..тогава откъде ще имаш време да мислиш...
  • 2 И тази френска олимпиада ще се гарнира

    4 0 Отговор
    с кръв, като германската, ще има убити евреи.
Новини по държави: