24 Юли, 2024 08:00 1 217 25

Бившият руски заместник-министър на отбраната отрича обвиненията в подкуп

  • тимур иванов-
  • заместник-министър-
  • отбраната-
  • отрича-
  • обвинения-
  • подкуп

Иванов бе арестуван на 24 април по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери.

Бившият руски заместник-министър на отбраната отрича обвиненията в подкуп - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият заместник-министър на отбраната на Руската федерация Тимур Иванов, обвинен в получаване на подкуп в размер на 1 милиард 185 милиона рубли, смята, че действията му нямат престъпен характер и трябва да се оценяват като граждански отношения, а не като престъпление. Това става ясно от материалите по делото, предава ТАСС, цитирано от БТА.

"Той отрича вината и смята, че в неговия случай няма доказателства за съпричастност към инкриминираното деяние, а в действията му няма състав на престъпление, тъй като действията, които следствието квалифицира като престъпни, са резултат от гражданскоправни отношения", се казва в документа.

Иванов обръща внимание и на незаконосъобразността на задържането, "което е извършено в отсъствието на един от защитниците", както и на образуването на наказателно дело от неподходящо длъжностно лице, тъй като Иванов "въпреки че е държавен служител", заемаше длъжността заместник-министър на отбраната на Руската федерация.

По-рано беше съобщено, че Иванов е поискал от Басманния съд на Москва да избере за него мярка за неотклонение, която не е свързана с лишаване от свобода поради участието му във войната в Украйна. Това се казва в решението на окръжния съд за удължаване на срока му за арест.

Правоохранителните органи уточниха за ТАСС, че под участието си във военните действия обвиняемият "имал предвид факта, че лично е ръководил изграждането на различни съоръжения и структури в нови територии на Руската федерация".

Припомняме, че Иванов бе арестуван на 24 април по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери. По същото дело бяха арестувани бизнесмените Сергей Бородин и Александър Фомин, които следователите обвиниха в даване на подкуп.

По-късно стана ясно, че е задържан и бившият ръководител на няколко компании, подчинени на руското министерство на отбраната, Антон Филатов, бивш подчинен на Иванов. Не се съобщава в какво е обвинен Филатов и по какво наказателно дело е арестуван.

Според информация от властите, подкупът е бил даден под формата на предоставяне на услуги, чиято цена може да надхвърли 1 милиард рубли.

В същото време разследването установява съпричастността на зам.-министъра към евентуални други престъпления по служба, като по случая се очаква да се появят нови обвиняеми.

Иванов отрича да е замесен в получаване на подкуп. Сметките и активите на всички обвиняеми по делото бяха запорирани като част от временните мерки. Обвиненията срещу Иванов предвиждат до 15 години затвор.

След него Русия задържа по подобни обвинения и други длъжностни лица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 В Кремъл витае корупция на

    15 10 Отговор
    ВСЯКА Крачка
    Путин е на първо място
    Спецов

    Коментиран от #11

  • 4 Русофил

    12 5 Отговор
    Хахаха! Сега може да го погнат,че не е вземал, зер там се краде по правило
  • 5 Салтиков

    16 9 Отговор
    Пият и крадат!

    И лъжат.Много.

    Киев за два дня.

    Коментиран от #12, #16

  • 6 червен опортюнист

    6 2 Отговор
    единственото хубаво нещо на тоталитаризма е ,че не търпи конкуренция!
  • 7 То затова Русия е

    9 9 Отговор
    до кривата круша
    Пусьо трябва да е в кауша
    Или в Хага да слуша
    Бай Ставри го чака под душа

    Коментиран от #10

  • 8 ОТ ПЪРВИ ДО СЕДМИ

    2 1 Отговор
    МНОГО СЕ "СТАРАЕ" , НО ........НА ПЕРДЕТО..............
  • 9 Иво Недялков

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Краде се ! Слава !
  • 10 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "То затова Русия е":

    Бай Ставри чака Мешията.
  • 11 Урсула

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "В Кремъл витае корупция на":

    Нищо не сьм откраднала. Бизнеса с в... е на мъжът ми. Аз нямам нищо общо с милиардите !
  • 12 Елена 3е

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Салтиков":

    Не крада. Богатито го спечелих от Спорт лото !
  • 13 Злобното Джуджи

    10 5 Отговор
    Пригожин се оказа прав и плати с живота си.
    Нищо си не става от Матушката Рус, тия са по-крадливи и от нас. Зае6и........
  • 14 Ганко Гастабайтеров

    3 1 Отговор
    Щастливи сме с тебе миячи на чинии .
  • 15 Распутин

    9 4 Отговор
    Путин си живее царски
    А народа каруцарски

    Коментиран от #18

  • 16 Иван

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Салтиков":

    Овце, ако Русия беше превзела Киев за два или три дня, как колективния Запад щеше да изгуби един трилион долара???..... мислете.
  • 17 Мдаа

    7 4 Отговор
    Ботокса разчиства следите си от тия, които са му помагали в престъпленията.

    Другите, които още му помагат трябва да се замислят тях какво ги чака.

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Иван

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Распутин":

    Царе и каруци в Израел са от американския данъкоплатец.
  • 19 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мдаа":

    Ако знаеш Меделин Олбрайт какво я чака горе на небесата........

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Мдаа

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    "горе на небесата........"

    От рано започвате със спирта ...
  • 21 Без коментар

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мдаа":

    😂😂😂😂😂 За равновесие е само.
  • 22 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Мен господарите от Ф.А.Щ ма преформатираха преди 34 години е., на виж ти ма Ся къв Атлантически завършен демо.но.крат станай.
  • 23 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Вас кво ви чака ?вие дето сте фенове на абсолютното зло.дето сте фенове на тези дето разрушиха църквите и опорочиха вярата?загрижил се за олбрайт!хахахаха!
  • 24 Мухаа ха!

    3 0 Отговор
    И там,както у нас.Далавер импекс,щом се докопаш до съответният кабинет и кресло.Само мащабите са различни.Новият министър на МО- Белоусов,ще им разкаже играта.Преди да стане шеф на отбраната,е заемал висша длъжност в тяхната сметна палата.Не можеш да скриеш и кламер от погледа му.За няма два месеца,ги попиля,закова като пеперуда в хербарии,дузина от генералитета.Една от тях ,успя да обуе маратонките ,преди да е закопчее.Присвоила и " изнесла" навън 30 милиарда!? Там се краде не с черпака,не с кофа,а с цели товарни композиции.Подгони олигарси,депутати,губернатори( аналог на нашите областни), прибирали милиарди.Там милион не ги броят за пари.В един от тях,шеф на митнически контрол,и то- от по крайните области,при внезапен обиск на ФСБ,са намерени във вилата му: Внимание,няма да повярвате : Чужда валута- долари, евро,шв.фра нк,и рубли ,копюри с тегло три тона! Трябвало е цял Тир да ги извозят .А в другият тайник-1,5 тона злато във вид на кюлчета ,монети и накити.

    Коментиран от #25

  • 25 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мухаа ха!":

    Все още някои не знаят, че у нас е Малката Русия! Купена прокуратура и власти, ненаказуеми олигарси и властимащи! Там поне от време навреме някой го оправят чрез т.н Нещастен случай.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания