27 Юли, 2024 09:53 2 730 5

Австралия ще модернизира военните си подводници с 1,4 милиарда долара

  • австралия-
  • подводници

Сключено е споразумение с държавната корабостроителница Ей Ес Си

Австралия ще модернизира военните си подводници с 1,4 милиарда долара - 1
Снимка: YouTube

Австралия съобщи, че е сключила четиригодишен договор на стойност 2,2 милиарда австралийски долара (1,4 млрд. щатски) с държавната корабостроителница Ей Ес Си за модернизиране на подводниците клас "Колинс" от състава на военноморските си сили, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Споразумението за поддръжка" беше сключено в изпълнение на обещанието на правителството да съхрани дизелово-електрическите подводници клас "Колинс" като важна част от отбранителните способности на Австралия, заяви министърът на военната промишленост Пат Конрой.

Договорът ще "осигури пряка заетост на над 1000 висококвалифицирани работници", а работите по модернизацията на подводниците ще се извършат в градовете Хендерсън в Западна Австралия и Осбърн в Южна, добави той.

Осбърн е мястото, където Ей Ес Си и британската "БАЕ Системс" съвместно ще строят австралийския флот от ядрени подводници, основополагащата част от сключения през 2021 г. пакт АУКУС между Великобритания, САЩ и Австралия.

До започването на работата по изграждането на тези съдове, което се предвижда да стане в следващите години, в тази корабостроителница ще продължат да се изпълняват основната част от дейностите по поддръжка на съществуващия подводен флот клас "Колинс".

Конрой заяви, че модернизацията е част от плана на левоцентристкото правителство на стойност между 4 и 5 млрд. австралийски долара за запазване на тези подводници като част от военния потенциал на Австралия до 40-те години на века.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    5 1 Отговор
    Нали щяха да си купуват нови френски !!!?

    Коментиран от #2

  • 2 Мухаа ха!

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хи хи хи":

    Кой ще им разреши? Вероятно знаете,че официално Австралийският съюз,е протекторат на Британската корона.Имат официално назначен Генерал Губернатор,лично от Бъкингам.Британският крал,е крал и на Австралия.Това,че имат свое правителство и президент,не означава,че Британия не ръководи континента, включително и съседна Нова Зеландия.Ще купуват,търгуват ,сключват стратегически договори ,само под контрол на Бъкингам и Даунинг стрийт.
  • 3 Талибан

    3 1 Отговор
    Както винаги Чичо Сам прецака и 2 те страни
  • 4 колко са смешни от Австралия

    3 2 Отговор
    Ако дадат още 3 милиарда ще си купят чертежи на ретро ф16 поне 4 броя.Но след 20 години само ако предплатят.
  • 5 Слуга на дявола

    2 2 Отговор
    нали щяха да строят нови с хамерика
Новини по държави: