5 Август, 2024 07:42 1 773 20

Ким Чен-ун засилва границите с 250 установки за балистични ракети

  • северна корея-
  • балистични ракети-
  • ким чен-ун

Преди церемонията Ким Чен-ун инспектира пусковите установки, които се "въвеждат в експлоатация като ново ключово настъпателно оръжие на въоръжените сили на КНДР"

Ким Чен-ун засилва границите с 250 установки за балистични ракети - 1
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун присъства на церемония в Пхенян по предаването на 250 пускови установки за нови балистични ракети на пограничните подразделения. Това съобщи Корейската централна телеграфна агенция (КЦТАК). Не се уточнява кои модели ракети ще бъдат изстреляни от инсталациите, цитирано от News.bg.

Преди церемонията Ким Чен-ун инспектира пусковите установки, които се "въвеждат в експлоатация като ново ключово настъпателно оръжие на въоръжените сили на КНДР", след което нареди да бъдат предадени на пограничните части.

Ким Чен-ун нарече новото оборудване "още едно стъпало за придаване на голяма жизненост на името и националния флаг на КНДР и за рязко повишаване на националния престиж на КНДР, която ще демонстрира мощ като силен меч за защита на националния суверенитет и опазване на мира".

От началото на годината Северна Корея проведе редица изпитания на балистични ракети. Някои от тях, като например изстрелването на балистичната ракета с твърдо гориво "Хвасонпхо-16Б" с планирана хиперзвукова бойна глава през април, бяха контролирани от Ким Чен-ун. В началото на юли Главното управление на ракетната наука на Северна Корея проведе успешно изпитание на новата тактическа балистична ракета "Хвасон-11да-4,5". Новата ракета има свръхголяма бойна глава с тегло 4,5 тона. Максималният обсег на ракетата е 500 км.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    12 2 Отговор
    "Засилва границата" ???? На къде я засилва? Как се засилва граница? Ниво нулево, ако ме разбирате
  • 2 Факти

    15 7 Отговор
    Народът бедства, но поне границата му е силна, че да не може да влезе благоденствието.

    Коментиран от #6

  • 3 Последния софиянец

    11 8 Отговор
    Тоя и е по луд и от путлер.
  • 4 Анализатор

    11 6 Отговор
    Тия няма какво да ядат, до шия са във вода, но разполагат още оръжие по границите си...
    Не си ли дават сметка, че в най-пълна степен отговарят на библейското описание за адът и че вождът им всъщност олицетворява дяволът..?

    Коментиран от #14

  • 5 хаххахха

    7 3 Отговор
    Да бяха засяли ориз на тяхно място, поне щеше да има какво да ядат временно... :D
  • 6 Гошо

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Факти":

    Ти беше там и видя това ? Или го видя пред компутъра в софиа

    Коментиран от #13

  • 7 Оризово зърна ще има ли

    2 2 Отговор
    За Ганьо, бг на три морета, дамаджана, пилони, черешови топчета и Евразийски рай ?!
  • 8 бръмчилка

    5 2 Отговор
    Откак съм чувал за Северна Корея все някой я напада, все някой иска да я взима и досега не съм разбрал кой е този някой и с какво точно е показал агресивността си. И ние се пазихме 45 години от турци и гърци, а след това се оказа, че ние напираме да ги посещаваме и да си купуваме имоти в техните градове и села. Ако Дебелия Ким беше насочил ресурсите си към модерно земеделие можеше за няколко години да стане износител на храни, които в онзи регион винаги не достигат.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Верно си бръмчилка,

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "бръмчилка":

    В главата ти бръмбари бръмчат! Как кой ще ги напада? Ти нормален ли си или не знаеш че са във война от 75 г. Ако не и повече!? Ти или не си в час или толкова си можеш. АНАДЪМО?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мими

    3 3 Отговор
    За мира не зная, но 250 пускови по 4 ракети примерно равни на ТочкаУ, не е имал и СССР никога.
    Това означава че С.Корея има мнооооооого сериозна индуствия, с квалифицирани работници и инженери.
    Това нещо е продукт на сложни технологични вериги, то не може да бъде събрано под навес от неграмотни селяни.
  • 12 бен Ходжа

    2 4 Отговор
    Голям човек! Бой по американските империалисти!
  • 13 Факти

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Не, видях го през компютъра в Бургас. Ако не знаеш, уникалното изобретение интернет предлага тази възможност. Северна Корея не е тотално запечатана и допуска туристи срещу съответната сума. Те са контролирани много изкъсо, но намират начин да запишат това онова и да го покажат на света. Има и много разкази на избягали севернокорейци. Като гледам ти не си особено любопитен човек и нямаш никаква идея какво се случва в Северна Корея. Според теб единственият начин да се информираш е да отидеш на място и да заживееш с обикновено севернокорейско семейство. Че то по тази логика никой не може да е информиран за нищо и не трябва да говори по никакви теми извън собствения си личен живот. Какво тогава търсиш ти тук във форума?

    Коментиран от #18

  • 14 бен Ходжа

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    То и ние сме нямали какво да ядем до преди 35г., ако слушаме соросоидната пропаганда. Вярно, тогава го нямаше това изобилие на стоки като сега, асортимента беше ограничен, и все пак - не сме гладували.
  • 15 Още един идиот.....

    3 0 Отговор
    Който ще се брани от незнайно кого, ще ги нападат някои, ама кои са що са, така и никой не може да разбере години наред, обаче кюфтето рязко щял да повиши националният престиж на Северна Корея с тези ракети, просто невероятно прозрение🤣.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Демократ

    2 0 Отговор
    Кой пък е тръгнал да напада Северна.Корея, че този малоумник ще се пази? Нали е ученик на Путин, все се пази, а никой не го напада. Лошото е,че тези идиоти нападат съседите си без никакъв друг повод,освен незаконна експанзия.
  • 18 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Факти":

    В СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЗКАРАХ ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА ...НА ПИШЕЩИТЕ ГЛУПОСТИ МОГА ДА ИМ КАЖА ЧЕ МНООГО ДОБРЕ СИ ЖИВЕЯТ ХОРАТА ТАМ И ИМАТ ВСИЧКО . И СТРОИТЕЛСТВОТО ИМ И ТЕХНИКАТА Е НА СВЕТОВНО НИВО ...КОГА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРОИЗВЕДЕ РАКЕТА НИКОГА ..ТО ЧЕСЪН ВНАСЯТ ОТ КИТАЙ???КЪДЕТО СТЪПИ КРАВАРСКИ КРАК ВСИЧКО ЗАГИВА ДАЖЕ И ХОРАТА ..СПРАВКА АФГАНИСТАН СЛЕД 20 ГОДИНИ ОКУПАЦИЯ ОТ КРАВАРИТЕ СЕГА ДА СТЕ ЧУЛИ НЕЩО ЗА ТАМ ...НЕ ..КРАВАРИТЕ БЯХА ИЗГОНЕНИ ОТ АВГАНСКИТЕ КОЗАРИ ...ЕДИНСТВЕНО СЕГА Е ЧЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ МНОГОО ПО МАЛКО НАРКОТИЦИ ЗАЩОТО ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА НАРКОТИЦИ И УПОТРЕБА ТАЛИБАНИТЕ РАЗСТРЕЛВАТ НА МЯСТО ..ЗА ТОВА ВСИЧКИ СЕ ПАЗЯТ ДА НЕ БЪДАТ ОКУПИРАНИ ОТ КРАВАРИТЕ А В БЪЛГАРИЯ БЕЗ ВОЙНА Е ОКУПИРАНА ОТ 3000 КРАВАРСКИ ОКУПАТОРИ ..АЙДЕ ЧЕСТИТО . КОЙТО НЕ ВЯРВА МОГА ДА МУ ПРАТЯ ПЕЧАТИТЕ ОТ ПАСПОРАТ МИ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ
  • 19 Артилерист

    2 1 Отговор
    Ако С. Корея нямаше тези ракети американците отдавна щяха да ги бомбардират. Те ги затрупаха с всевъзможни санкции, но не смеят да ги нападнат, защото ответния удар по тях ще е много осезателен...

    Коментиран от #20

  • 20 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Артилерист":

    ЗА ТОВА КРАВАРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УБИВАНИ НА ВСЯКЪДЕ ...В ПХЕНЯН ОТ БОМБАНДИРОВКИ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА НЕ Е ОСТАНАЛА И ЕДНА ПРАВА СТЕНА НА СГРАДА ....САМО СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРИТЕ КРАВАРСКИ
Новини по държави: