22 Август, 2024 11:47 1 567 2

Лодка с нелегални мигранти се преобърна на границата между Сърбия и Босна

  • сърбия-
  • босна-
  • река дрина-
  • нелегални мигранти-
  • лодка

По думите на стигналите до брега мигранти, в лодката е имало около 25 души, а полицаите и пожарникарите са заварили на брега 18 души, трима от които деца.

Лодка с нелегални мигранти се преобърна на границата между Сърбия и Босна - 1
Снимката е илюстративна/Източник: БГНЕС

Лодка с нелегални мигранти, които са се опитвали да прекосят река Дрина на границата между Сърбия и Босна, се е преобърнала тази нощ, съобщи министърът на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич, цитиран от Танюг. Част от хората в лодката са в неизвестност, като е организирана акция по издирването им, цитирано от БТА.

„Тази сутрин, около 5 часа, граничната полиция на сръбския град Любовия е била информирана от граничните власти на Босна и Херцеговина, както и от местен жител, че лодка с нелегални мигранти, които са се опитвали да пресекат реката от сръбска страна между сръбското село Дърлачe в община Любовия и босненското Орлице в община Зворник, се е преобърнала през нощта“, каза той.

По думите на стигналите до брега мигранти, в лодката е имало около 25 души, а полицаите и пожарникарите са заварили на брега 18 души, трима от които деца.

В момента реката и крайбрежието се претърсват интензивно, съобщиха от МВР на Сърбия.

Очаква се пристигането на членове на водолазното звено и жандармерията на Министерството на вътрешните работи на Сърбия, за да се включат в търсенето на останалите мигранти, допълни министър Дачич.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    0 0 Отговор
    25 - 18 = 7
  • 2 Злобното Джуджи

    1 0 Отговор
    Срам ме е вече да чета за Русия, ще обърна взор към Балканите и Близкия Изток 😁
Новини по държави: