6 Септември, 2024 05:24 2 134 26

Основателят на "Телеграм": Повдигнатите ми обвинения са изненадващи и погрешни

  • павел дуров-
  • телеграм-
  • обвинения

Не сме някакъв анархичен рай, всеки ден трием хиляди вредни съобщения, заяви Павел Дуров

Основателят на "Телеграм": Повдигнатите ми обвинения са изненадващи и погрешни - 1
Снимка: YouTube

Основателят и главен изпълнителен директор на "Телеграм" Павел Дуров разкритикува днес Франция за това, че го е арестувала и му е повдигнала обвинение за публикуване на незаконно съдържание в приложението, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В пространно изявление в "Телеграм", което е първата му реакция след ареста, Дуров определя като „изненадващо“ да бъде държан отговорен за съдържание, публикувано от други хора.

„Използването на закони от епохата преди смартфоните, за да се обвини главен изпълнителен директор в престъпления, извършени от трети лица в платформата, която той управлява, е неразумен подход“, заяви 39-годишният милиардер.

Той също така отхвърли твърденията, че „Tелеграм" е някакъв анархичен рай“, като ги нарече „абсолютно неверни“.

„Всеки ден изтриваме милиони вредни съобщения“, отбеляза Дуров.

Той отхвърли обвиненията, че Париж не са получил никакви отговори от "Телеграм" на своите искания. Дуров заяви, че лично е помогнал на френските власти „да създадат телефонна гореща линия с "Телеграм" за справяне с терористичната заплаха във Франция“.

В края на изявлението си Дуров възприема по-примирителен тон и признава, че рязкото нарастване на броя на потребителите на "Телеграм", който сега той оценява на 950 милиона в световен мащаб, е довело до ситуация, която е „улеснила престъпниците да злоупотребяват с нашата платформа“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само питам

    29 3 Отговор
    Една съседка получаваше редовно съобщения по Телеграм от хипермаркета до тях.: "Ще получите ГОЛЯМ бонус, ако до края на деня дойдете при нас. Днес краставиците са особено големи и свежи." Тя обаче не отиваше в хипермаркета, а се качваше при съседа от осмия етаж. Дуров ли е виновен? За един съсед питам.

    Коментиран от #3

  • 3 Ха-ха-ха

    26 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Точно така. Информацията да е доходна за всеки, пък който, както иска да я разбира. Тези обаче не искат да знаем всичко. Смятат, че като ни скрият определени факти, то ние ще сме наивни, като деца, ще им вярваме всичките лъжи и доброволно ще им се подчиняваме.
  • 4 Иван

    16 2 Отговор
    Важни са петте милиона евро, които трябва да дадеш.

    Коментиран от #6

  • 5 Иван

    24 1 Отговор
    Пет милиона от Телеграм, 13 милиона от конфискуваният венецуелски самолет......
  • 6 Не е това важно

    32 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    За тези, които от над 100 г печатят долари и могат и днеска да си напишат в компютрите и трилион, ако искат. Важното е да ни превърнат нас в роби, като ни убедят, че това е "добре" и "хубаво" за нас.
    Нали гледаш, колко вече плащат с картите и телефончетата? Еми вече почти са успели. Утре забраняват кеша и айде у глобалната кошара.
  • 7 Факти

    8 38 Отговор
    Дуров по-рано каза, че за Телеграм работят само 50 човека, от които 30 са програмисти. Няма как толкова малко хора да модерират 950 милиона потребители и да трият милиони постове всеки ден. Май Дуров се оплете в лъжите си.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Д'мин

    38 2 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    Триенето на "зловредни" постове не се извършва ръчно с кликване от даден програмист. Има си програма! И проблема не е в това а в криптираните канали, службите искат достъп до тях с мотива, че чрез тях се извършват сделки с наркотици, уговарят се редица други престъпления. И му повдигат обвинения, че е участник в тях, след като е осигурил платформа. Все едно да обвиниш френските пощи, че са съучастници ако през тях премине писмо с антракс, колет с марихуаната или бомба. Ама ти откъде да ги разбираш тези неща!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Могат могат

    25 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    Системата е почти на 100% автоматична.
  • 10 Все едно да

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Д'мин":

    Обвиниш фирмите, производители на кухненски ножове, че някои ги използват и с тях убиват хора.
    Информацията трябва напълно да е достъпна за всички. Пък, кой как иска да я разбира и използва. Никакво "триене"!

    Коментиран от #12

  • 11 Факти

    5 26 Отговор

    До коментар #8 от "Д'мин":

    Няма как социална мрежа да се администрира ефективно само с програма. Възникват безброй диспути, които изискват намесата на реален човек. Затова другите платформи имат хиляди или десетки хиляди служители, ама ти откъде да ги знаеш тези неща. Телеграм е разграден двор и е опасен. Отговорен за това е собственикът. Единственият начин да се упражни контрол над Телеграм, който е абсолютно необходим, е чрез собственика. Аналогията ти с френските пощи е нелепа. По-добре да си беше мълчал.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Жив свидетел

    7 18 Отговор
    Руснаците режат глави за да ги публикуват в телеграм да плашат украинците..ако го няма телеграм няма да режат нищо
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Факти

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "родителски контрол":

    Мушмул, да те видим теб как ще контролираш детето си да не влезе в социалните мрежи. Как точно ще го спреш? Ще го оставиш без смартфон когато всички деца около него имат ли? Ще го изолираш и направиш аутсайдер, обект на присмех? Айде у лево.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Изключително неизключителните

    15 1 Отговор
    смятаха, че всичко и навсякъде по света им е позволено - да правят войни, преврати, цветни революции..., да използват ресурсите на другите изключително само за своите интереси. Благодарение хора като Павел Дуров светът видя кои са истинските диктатори и кой използва лъжата като оръжие.

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Петър

    3 15 Отговор

    До коментар #17 от "Изключително неизключителните":

    Той затова Дуров избяга от Русия. Диктатурите не обичат да им вадят кирливите ризи на показ. Чак се чудя как още не са го отровили. Явно добре се пази.
  • 19 Ухльоф

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факти":

    Мдааа, те всичките френски деца са в Телеграм и си чатят с педофили! Всеки родител може да контролира телефона на детето си, има си програми! И ти се казва, че проблема са криптираните канали и липсата на контрол върху тях от службите, ти пак едно си знаеш, едно си баба баеш!
  • 20 Контрарвволюсионери станаха

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Изключително неизключителните":

    Ти мразиш революциите така ли бе?
  • 21 Примирен Журналист

    9 0 Отговор
    Признавам си, че възприех да пиша каквото ми наредят:

    "В края на изявлението си Дуров възприема по-примирителен тон и признава..."
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тото 1 и Тото 2

    6 2 Отговор
    Явно проблемът или поне главния от тях е това , че е руснак !
    Демократичният , либерален свят налага своята диктатура и ценности , без значение на чуждата воля !
  • 24 Пийпинг ТОМ

    7 1 Отговор
    Вървим към една тотална диктатура на ДЕМОКРАЦИЯТА ! Авторитарно , еднолично , решено от кого ? От тези , които експлоатират , колонизират и владеят света ли ?
  • 25 свиреп ОХЛЮВ

    6 1 Отговор
    Ако франсетата осъдят или убият РУСНАЧЕТО , ще се кротнат ли , че този ЗЪЛ , ГАДЕН , ЛОШ човек вече няма да върши беззакония ?
    Или искат да му вземат парите , по техния си лицемерно-фалшив начин ?
  • 26 Ялова волЯ

    8 0 Отговор
    За миг си представих как бившите колонии на фРАНЦИЯ , повдигнат към нея обвинения , че са били мъчени , крадени и поробвани от добрите французи !
    До какво ли би довел този колективен иск от толкова много държави ?
    И справедлив ли би бил ?
    Имат ли основания за обезщетение и законнен процес ?
Новини по държави: