10 Септември, 2024 12:23 628 2

Жертвите от тайфуна „Яги“ във Виетнам достигнаха 82, а 64 са в неизвестност

  • жертви-
  • тайфун-
  • яги-
  • виетнам

Тайфунът „Яги“ нанесе опустошителни щети, унищожавайки къщи и стопанства, и продължава да застрашава с опасности от нови наводнения и свлачища

Жертвите от тайфуна „Яги“ във Виетнам достигнаха 82, а 64 са в неизвестност - 1
Снимка: БГНЕС

Жертвите във Виетнам от тайфуна „Яги“, както и от предизвиканите от него свлачища и наводнения, достигнаха 82 души, а 64 са в неизвестност, съобщи виетнамската служба за бедствия, предава Ройтерс, цитирано от БТА.

Повечето от загиналите са при свлачищата и наводненията, каза службата в доклад. Провинция Каобанг е с най-много жертви – 19 загинали и 36 в неизвестност.

Стихията нанесе щети на над 3000 къщи, 120 000 хектара оризови полета са наводнени, а повече от 1000 риболовни стопанства са унищожени.

Това е най-силният тайфун, връхлитал Виетнам през последните няколко десетилетия. Той отслабва, но метеорологичната агенция на страната предупреждава, че продължаващите валежи могат да причинят още наводнения и свлачища.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Кюстендилецо

    1 0 Отговор
    Това ако дойде у назе сичко че стане леш. Нема една каша здрава да остане. Сичко че падне сосе общината у градо.
  • 2 Дупничанин

    2 1 Отговор
    Яз не знам що го пишат тва секи ден. Се едно сме на един грездей место от кучеядите.