13 Септември, 2024 05:18 930 12

Киър Стармър пристигна в САЩ за разговори с президента Байдън

  • киър стармър-
  • джо байдън-
  • сащ

Британският премиер и американският държавен глава ще обсъдят конфликтите в Украйна и ивицата Газа

Киър Стармър пристигна в САЩ за разговори с президента Байдън - 1
Снимка: YouTube

Британският премиер Киър Стармър пристигна в САЩ вчера за разговори с президента Джо Байдън относно разрешаването на конфликтите в Украйна и ивицата Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Стармър трябва да се срещне по-късно днес с президента Байдън в Белия дом на фона на исканията на Украйна за вдигане на ограниченията за използване на западни оръжия срещу руски цели.

Посещението на Стармър във Вашингтон идва само два месеца преди американците да се отправят към урните на президентските избори на 5 ноември и започва веднага след посещението на британския външен министър Дейвид Лами в Киев заедно с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

Нито един от двамата първи дипломати не направи изявление по въпроса за даването на разрешение на Украйна да използва доставените от Запада ракети с голям обсег на действие за атакуване на цели в Русия, което е ключово искане на украинския президент Володимир Зеленски.

Опасенията от ескалация на конфликта са една от причините, поради които такова разрешение все още не е дадено на Киев, отбелязва ДПА.

Великобритания и САЩ наложиха и санкции на Иран, след като двете страни официално обвиниха Техеран, че доставя балистични ракети на Русия.

Лами и Блинкън обявиха също така допълнителна финансова помощ за Украйна, включително пакет от 600 млн. британски лири (788 млн. долара) от Великобритания и 717 млн. долара от САЩ за посрещане на неотложни хуманитарни и енергийни нужди, както и за стабилизация на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГГГГГ

    5 0 Отговор
    Голяма новина Кукото с памперс ще го разхождат по срещи
  • 5 Свобода на словото бе мушмул

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Лекувай се копейко нeaдекватна!":

    Всеки има право на мнение. Капиш?
  • 6 Факт е , че докато е жив кремълския

    2 8 Отговор
    фюрер-палячо, тази война няма да спре.
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Лекувай се копейко нeaдекватна!":

    Не е до лекар, а до познаване и признаване на фактите ‼️
    Косово се самообяви за република дори БЕЗ референдум и въпреки несъгласието на Сърбия‼️
    С какво ЛНР и ДНР са по-различни , дори след проведени референдуми‼️
    Викат му двоен стандарт, ама ОТпосолствоТО не Ви разрешават да мислите самостоятелно‼️ Защо на Каталуня не позволиха да следва Косовския път ‼️
  • 8 Руското разузнаване:

    8 1 Отговор
    ЦРУ планира цветна революция и в Грузия, но ние ще ги спрем ....
  • 9 мнение от някъде си

    5 1 Отговор
    "Съединените щати се опитват да убедят всички, че ядрена война ще се случи в Европа и Русия, но няма да засегне САЩ. Би било хубаво да се предприеме ответен ход и да се симулират ядрени удари на територията на САЩ: - по разлома на Андерс близо до запад. бряг, Посейдони на източното крайбрежие, по протежение на вулкана Йелоустоун и други места и обекти, така че населението на САЩ да усети приближаването на ядрена война към тях и да не се заблуждават ."
  • 10 БАЙГЪН СИ Е СЕДНАЛ НА ИЗПРАЖНЕНИЯТА ,

    5 1 Отговор
    А АНГЕТО ПРИЛИЧА НА МЕНТАТА !
  • 11 Факт

    2 0 Отговор
    Нещо е предизвикало свлачище и 110 м цунами в Гренландски Фиорд?
  • 12 а БайДън знае ли

    2 0 Отговор
    и кой ще превежда?