22 Септември, 2024 04:14 377 3

Байдън: Китай продължава с агресивното си поведение в Южнокитайско море и в Тайванския проток

  • сащ-
  • китай-
  • джо байдън

Вярваме, че колегата Си Цзинпин се фокусира върху вътрешните икономически предизвикателства, заяви американският президент

Байдън: Китай продължава с агресивното си поведение в Южнокитайско море и в Тайванския проток  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви снощи, че Китай продължава „да се държи агресивно“ в Южнокитайско море и Тайванския проток, а неговият китайски колега Си Цзинпин използва дипломатически средства да прокарва интересите на страната си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Китай продължава да се държи агресивно, изпитвайки това по целия регион, като това важи в Южнокитайско море, Източнокитайско море, Южна Азия и в Тайванския проток“, заяви Байдън по време на срещата на високо равнище на Четиристранния диалог за сигурност („Куад“), която се провежда в Уилмингтън, щата Делауер, в коментари, които бяха пренесени в официалния канал на събитието, след като пресата беше помолена да напусне стаята, където се събраха лидери от Индия, Япония, Австралия и САЩ.

„Вярваме, че Си Цзинпин се фокусира върху вътрешните икономически предизвикателства и минимизира турбуленцията в китайските дипломатически отношения, а също така се стреми да си купи дипломатическо пространство, според мен, за да следва интересите на Китай“, заяви Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    2 1 Отговор
    Американосите са страхливци.Ако не бяха такива щяха да нападнат Русия заедно с Булгария ,а не да оста Украйна сама да се бие .
  • 2 Верно ли нещастник лъжлив

    3 0 Отговор
    А какво правят американски кораби покрай Китай? Така обикаляхте и навлизахте в руски води, докато не направихте войната в Украйна.
  • 3 Стереотипа ви

    2 0 Отговор
    винаги е един и същ. Овиквате, обвинявате, очерняте някоя страна, после нападате военно и до сега успявахте да ги унищожавате. НО сега вече дойдохте до много големи и важни страни. Хайде, избързайте и нападнете военно И Китай, за да разберат китайците най-после, че войната им с вас е неизбежна и да се обединят ВОЕННО с Русия и да ви смачкат заедно. Хайде, нали сте много "умни", действайте!