23 Септември, 2024 21:33 362 4

Четирима мигранти загинаха край бреговете на Гърция

  • гърция-
  • мигранти-
  • загинали-
  • лодка

Надуваемата им лодка е потънала

Четирима мигранти загинаха край бреговете на Гърция - 1
Снимка: YouTube

Четирима мигранти загинаха, а петима бяха спасени, след като надуваема лодка потъна край бреговете на гръцкия остров Самос в Егейско море, предаде АФП, цитирана от NOVA.

Лодката е потънала в ранните часове на 23 септември край северозападното крайбрежие на Самос - един от гръцките острови, разположени най-близо до Турция, откъдето много мигранти тръгват на път.

„Четири жени са се удавили“, заяви говорител на бреговата охрана, като добави, че продължава търсенето на оцелели от кораби на бреговата охрана, хеликоптер и водолаз.

По-рано в някои местни медии се появиха съобщения, че може да са изчезнали още до 20 души.

Говорителката на бреговата охрана заяви, че властите са открили още 26 души в западната част на Самос и се опитват да установят дали те са от същата група мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шекер

    4 1 Отговор
    Нали има европейска гранична служба Фронтекс, която трябва да патрулира из морето и да пъди лодки с мигранти, засичайки ги с дронове още когато напуснат 12-милната зона около своите държави?
    Само приказки. Бюрократите на ЕС ги е страх да защитават Евросъюза със сила и крути мерки и България прави всичко, което й заповядат от Брюксел.
  • 2 ислямската атака

    1 1 Отговор
    не свършва, пуяци прибирайте си ислямистчетата
  • 3 Това е

    1 1 Отговор
    Добре.утре повече
  • 4 Турчин

    2 0 Отговор
    Гръцката брегова охрана вече ги залавя в турски териториални води. Днес кораб на гърците спря до турския бряг и гърците гониха мигранти на турска земя. Голям скандал за турците в турските медии тази вечер. Друг скандал в Турция младеж с 26 дела на свобода застреля и уби 21 годишна полицайка. Ердоган беше посрещнат в САЩ от кмета на турския град Газиантеп. Председателят на турския Диянет пък заяви, че Иса (Исус) е починал и всички ислямистки среди го обявиха в богохулство защото Иса се е възнесъл в небесата и не е починал според тях. Докато турския министър на вътрешните работи твърдеше че и "пиле не може да прехвръкне" от Сирия беше заловен Щраус от Сирия който е навлязъл нелегално в Турция.
Новини по държави: