29 Септември, 2024 13:25 595 17

Израел все още не е взел решение дали да проведе наземна операция в Ливан

  • израел-
  • ивицата газа-
  • хизбула-
  • наземна операция

Ако операцията бъде проведена, нейният мащаб най-вероятно ще бъде ограничен

Израел все още не е взел решение дали да проведе наземна операция в Ливан  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелските власти все още не са решили дали ще проведат ограничена наземна операция на границата с Ливан, съобщи телевизионният канал ABC News, позовавайки се на свои източници.

Според събеседниците на канала обаче атаките на израелската армия вече са започнали или са на път да започнат. Ако операцията бъде проведена, нейният мащаб най-вероятно ще бъде ограничен. Основната цел на еврейската държава е да гарантира, че разселените жители в Северен Израел могат да се върнат у дома и за това не е достатъчно да убият генералния секретар на шиитското движение Хизбула. Хасан Насрула, добавя ABC News.

Един от събеседниците на канала отбеляза, че интересите на САЩ в Близкия изток „могат да пострадат значително“, ако американските служители напълно загубят контакт с израелските си колеги.

На 23 септември Израел започна масирани въздушни удари срещу военни цели на Хизбула. в Ливан като част от операция „Стрелите на севера“. Генералният секретар на движението Хасан Насрула беше убит в Бейрут на 27 септември. 28 септември Хизбула официално потвърди смъртта му. Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис, кандидатът на демократите за най-високия държавен пост, подкрепиха действията на израелските сили.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 3 Отговор
    Белият дом каза че дава разрешение тази сутрин.Стари са ви новините.
  • 2 ТаУмВзе

    8 4 Отговор
    Само те могат да Бичат Праведен Геноцид на писта!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Прокурор

    12 1 Отговор
    Сравнете снимките от войната в Украйна и войната в Близкия изток!

    Коментиран от #8

  • 5 Хутите

    11 4 Отговор
    Са ударили летището Бен Гурион с две балистични ракети. Това е станало когато се е прибирал поляка от посещението си в Сащ
  • 6 Израел ще бъде здраво бит

    9 5 Отговор
    Израел май си играят с търпението на другите

    Коментиран от #15

  • 7 1111

    8 1 Отговор
    Аве, мен ма интересува кво става с една друга наземна медийна операция с някви, дето пашли на КУРск. Гледам, гледам, нема нищо за огромното унижение на Путин от Зеленото Прахосмучещо жуже.

    Коментиран от #9

  • 8 Последния Софиянец

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прокурор":

    В Украйна са счупени стъкла на блокове от осколки.А в Ливан на мястото на блока има дупка в която са нападали коли.
  • 9 Последния Софиянец

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "1111":

    40 000 добре обучени наемници и Бандеровци и 2000 танка потънаха като игла в купа сено в Курска област.НАТО е в шок.Те се надяваха с 300 000 да окупират цялата Русия а се оказва че им трябват десетки милиони.
  • 10 За размисъл

    10 2 Отговор
    Не им стиска, щото шиитите са фанатици - и мъже, и жени. Освен това ливанците за пръв път са обединени. А от шиитите от Ирак към Ливан вече тръгват десетки хиляди. Сирия няма да се намеси, но ще ги пропусне да минат. Нещата не вървят на добре. И миналия път, когато Иран нападна, още четири страни пратиха самолети и ракетна защита. А и Йемен не мълчи - ракетите му са ирански. Освен това този път КСА също няма да мълчат - имат силни интереси в района. Купиха сирийскте авиолинии онзи ден. Лошо, много лошо.

    Коментиран от #12

  • 11 Може и без наземна операция

    2 2 Отговор
    Тази нощ над Русия са прелетели 125 дрона. Гори във Волгоградска, Ростовска, Белгородска, Воронежска области. Гори армейския склад до с. Котлубан, Волгоградска област, летището в Милерово.

    Коментиран от #13

  • 12 Фанатизмът не помага

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "За размисъл":

    Фанатизмът не помага срещу противобункерни бомби. От миналата вечер липсва връзка с около 400 фанатика.

    Коментиран от #17

  • 13 Различни

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Може и без наземна операция":

    Източници, различни информационни данни.
    / Народният депутат от Върховната рада съобщи, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Сирски и началникът на Генералния щаб Баргилевич буквално са изчезнали точно когато е започнала истинска катастрофа за украинската армия на Донецкия фронт . И не само в Угледар, който сега е във фокуса на вниманието, но и в кварталите Селидово и Курахово. В резултат на това Сирски беше открит да се крие във вилата си, а изчезването на Баргилевич се свързва с огромна корупция и откраднати милиони, с които той просто беше „заловен“.

    Коментиран от #16

  • 14 Някъде в Хага

    2 1 Отговор
    Путин нажал на кнопку, ничего не произошло, еще раз нажал, тот же результат.
    Владимир Владимирович, вьі подождите пока в бачок вода наберется - посоветовал охранник.
  • 15 Баричело

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Израел ще бъде здраво бит":

    Гледай да не им гръмнат телефоните
  • 16 Може и без наземна операция

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Различни":

    Да не ти е запушен носа? Това мирише на стара партенка.
  • 17 За размисъл

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Фанатизмът не помага":

    Нищо не знаете за шиитите. Между евреите има фанатици, но от шиитите 90% и повече са такива. Сигурно знаете числеността на враждуващите. И за информация - не Русия е зад Иран , а Китай. Общо взето налудничавата азиатска отмъстителност е основен фактор. И ви писах - този път сунитите , които са много повече от шиитите, няма да мълчат.

    Горката Европа! Кой разбрал - разбрал.