29 Септември, 2024 18:10 612 3

Израелските военновъздушни сили атакуваха около 45 цели на Хизбула в Южен Ливан

  • ливан-
  • израел

Повечето обекти са били разположени в района на селището Кафра

Израелските военновъздушни сили атакуваха около 45 цели на Хизбула в Южен Ливан  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Преди време изтребителите на израелските ВВС атакуваха още около 45 цели на шиитското движение Хизбула в Ливан, съобщи пресслужбата на армията.

По нейна информация тези обекти са били разположени в района на селището Кафра в Южен Ливан. Целите на ударите са били оръжейни складове и друга военна инфраструктура на Хизбула, съобщиха от пресслужбата.

На 23 септември Израел започна операция „Стрелите на севера“. срещу формациите на Хизбула в Ливан, по време на който извършва масирани въздушни удари срещу военни цели. Заявената цел е да се създадат безопасни условия в северните гранични райони на Израел, така че десетки хиляди жители да могат да се върнат там. В резултат на един от ударите на 27 септември в Бейрут беше убит генералният секретар на Хизбула. Хасан Насрула, движението потвърди смъртта му и обеща да продължи конфронтацията с Израел.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИванКайман

    4 6 Отговор
    Дълбоката оран на хизбуларския вертеп продължава. Бегайте, бедуини ирански, че брадите ви горят!
  • 2 Един терорист по малко

    0 2 Отговор
    Нетаняху е убит днес от ракетен удаер медиите мълчат но скоро ще разберете истината.
  • 3 Православен

    1 2 Отговор
    Сионисти,сатанисти,масони и всякаква Дяволска паплач водят света към гибел.