Last news in Fakti

27 Март, 2014 12:41 1 555 0

Папа Франциск прие Обама в покоите си във Ватикана

  • ватикана-
  • барак обама-
  • папа франциск-
  • среща-
  • рим

Срещата между главата на Римокатолическата църква и държавния глава на САЩ се провежда при закрити врата

Папа Франциск прие Обама в покоите си във Ватикана - 1
Снимка: АП/БТА

Папа Франциск прие във Ватикана американския президент Барак Обама, за да разговарят по проблемите на борбата с глобалното неравенство, съобщи в. „Ла Стампа“. Държавният глава на САЩ, който е на посещение в Рим, по-късно през деня ще се срещне и с италианския си колега Джорджо Наполитано, както и с министър-председателя Матео Ренци.

В 10.20 часа местно време Обама пристигна в комплекса на Ватикана, където бе посрещнат от префекта на папските покои монсиньор Георг Гансвайн, и бе поздравен от представител на прочутата Швейцарска гвардия на папата в пълния блясък на униформата.

“Чудесно е, че отново съм тук“, заяви президентът на САЩ, който през 2009 г. се срещна с тогавашния глава на Римокатолическата църква Бенедикт XVI.

Точно в 10.30 часа папа Франциск и Барак Обама си стиснаха ръцете в Тронната зала на Ватикана. „Прекрасно е, че Ви виждам“, каза Обама, при което Франциск благодари. После президентът и държавният секретар на САЩ бяха придружени от кардинали до Втора ложа на Апостолическия дворец във Ватикана. Там папата прие американския президент в частното си студио, чиито врати няколко минути по-късно бяха затворени, тъй като разговорът ще бъде на четири очи.

Междувременно мъж, протестиращ срещу визитата на американския държавен глава, беше задържан от полицията на площад „Пий ХІІ“ в Рим и отведен в най-близкия полицейски участък. Малки групи протестиращи има и на други места в италианската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: