5 Октомври, 2024 16:53 603 8

Пропалестински активисти се събраха на площад „Бедфорд“

  • великобритания-
  • израел-
  • пропалестински протести

Някои от тях носеха ливански и ирански знамена

Пропалестински активисти се събраха на площад „Бедфорд“ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Стотици пропалестински демонстранти се събраха в центъра на Лондон, а в британската столица се провежда „мащабна“ полицейска операция по повод годишнината от атаката срещу Израел на 7 октомври, предадоха Пи Ай Мидиа и ДПА, цитирани от БТА.

Около 200 пропалестински активисти се събраха на площад „Бедфорд“ тази сутрин преди планираното шествие при засилено полицейско присъствие.

Някои от тях носеха ливански и ирански знамена и плакати с надпис: „Не подкрепяме геноцида“ и „Ционизмът е расизъм“, а мнозина скандираха „Свободна Палестина“.

В отговор на планираните протестни и възпоменателни прояви в цял Лондон се провежда „мащабна“ полицейска операция, съобщиха от столичната полиция.

В Хайд парк утре следобед ще се проведе възпоменателно събитие, организирано от британски еврейски организации.

От полицията съобщиха, че не им е известно за понеделник, когато се отбелязва годишнината от атаката, да са насрочени значими обществени прояви.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм !

    12 4 Отговор
    Да се съберат в Тел Авив , какви ги държат в Лондон ?!
  • 2 ТаУмВзе

    10 3 Отговор
    Във британия не останаха британци, така че е нормално некви да се изрезват де. Оставям, че не могат да посочат Израел на картата, камо ли да знаят за кво иде реч изобще.
  • 3 Доротея

    8 3 Отговор
    Да отиват в Палестиния, а не да отлежават в Европа!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Какво търсят в Лондон

    7 4 Отговор
    Да заминават за Газа
  • 6 Ха ха ха

    8 7 Отговор
    Палестина не е в Лондон, заминавайте си за Палестина. Терористи.

    Коментиран от #8

  • 7 Тези да ги набие полицията !

    6 3 Отговор
    Немедлено !
    Пусьо
  • 8 Kaлпазанин

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ха ха ха":

    То и Палестина не е за евреи ,занимавайте си и вие !!!!!!!🤔🤔ама къде ,сега алтернативата като спечели и там няма да може да идете ,испанците ви изгониха първи само краварите и англичаните ви прибраха ,май ще трябва да се заселвате в Аляска и там да си създадете държава,да ме си забравите и стената на плача да си ревете колкото искате
Новини по държави: