22 Октомври, 2024 13:34 364 5

Френският президент Еманюел Макрон ще посрещне унгарския премиер Виктор Орбан в Елисейския дворец

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • виктор орбан-
  • елисейски дворец

Лидерите ще обсъдят двустранните отношения и ключови теми преди предстоящите срещи на върха на Европейската политическа общност и ЕС в Будапеща.

Френският президент Еманюел Макрон ще посрещне унгарския премиер Виктор Орбан в Елисейския дворец - 1
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон ще посрещне тази вечер унгарския премиер Виктор Орбан в Елисейския дворец преди предстоящите срещи на върха на Европейската политическа общност (ЕПО) и Европейския съюз на 7 и 8 ноември в Будапеща, съобщи днес канцеларията на френския държавен глава, цитирана от Франс прес и БТА.

„Това посещение, което се провежда в контекста на настоящото ротационно председателство на Унгария на Съвета на Европейския съюз, ще даде възможност за подготовка на (двете) срещи на върха“, отбеляза френската президентска канцелария.

По време на работната вечеря „двамата лидери ще обменят мнения и по различни аспекти на двустранните отношения, по-специално в областта на енергетиката, отбраната и транспорта“, допълват от Елисейския дворец.

Френският президент редовно се среща с националистическия унгарски премиер, възприеман като труден партньор в ЕС. Обикновено двустранните им срещи са преди важни европейски срещи.

Двамата лидери се срещнаха на работен обяд в Елисейския дворец през юни, точно преди Унгария да поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    От 1 ви Ноември Франция затваря границите си като Германия.Шенген умре
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сусу Манарата

    2 0 Отговор
    И зад Елисейския да го посрещне, все тая.
  • 4 Джангоу

    2 1 Отговор
    И къ стана тя...де го сеиш то де никне....прецаканата Украйна...нищо ново под слънцето
  • 5 Калъчев

    1 0 Отговор
    Няма къде днес да изразя отвръщението си от Главока ни, показан в едно видео от Брюксел, който се умилкваше като мишка и прегръщаше наркозависимия зелен палячо и никаквец, обикновен чувак, останал да се възхвалява, че е президент на киевския райх. Нашите никаквъци да спрат да се кланят на тоя световен боклук и вреден ирод.
Новини по държави: