25 Октомври, 2024 06:49 1 067 17

Индонезия също иска в БРИКС ВИДЕО

  • бпикс-
  • индонезия

Това не означава, че се присъединяваме към някакъв блок, а че сме активни във всички форуми", каза министърът на външните работи Сугионо

Индонезия също иска в БРИКС ВИДЕО - 1
Снимка: Уикипедия

Индонезия изразява желанието си да се присъедини към икономическото обединение БРИКС, заяви индонезийското външно министерство, цитирано от Ройтерс и БТА.

Лидерите на страните от БРИКС се събраха на среща тази седмица в руския град Казан, а късно вчера индонезийското министерство заяви, че процесът по присъединяване на Индонезия е започнал.

"Присъединяването на Индонезия към БРИКС е израз на нейната независима и активна външна политика. Това не означава, че се присъединяваме към някакъв блок, а че сме активни във всички форуми", каза новият индонезийски министър на външните работи Сугионо.

Индонезия, която е четвъртата най-голяма по население страна в света, се придържа към неутралитет във външната си политика.

Президентът Прабово Субианто, който встъпи в длъжност в неделя, неведнъж е подчертавал, че ще се сприятели с всички страни и че Индонезия няма да се присъединява към военни блокове.

Сугионо каза още, че БРИКС съответства на основните насоки в политиката на правителството на Прабово, "особено що се отнася до продоволствената и енергийната сигурност, до изкореняването на бедността и развиването на човешките ресурси".

Руският президент Владимир Путин каза, че над 30 страни са изразили желание да се присъединят към БРИКС, въпреки че не е особено ясно как ще се осъществява разширяването.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така ще е

    49 4 Отговор
    Когато се мисли за бъдещето!
    Новият свят напира!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 шегичка

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "Така ще е":

    Както е тръгнало Г-7 ще останат сами срещу 107.
  • 3 Слава на САЩ Слава на фашизма

    24 3 Отговор
    Рамбо трепери и е на хапчета от
    Северна Корея и Виетнам

    Коментиран от #8

  • 4 Гост

    5 26 Отговор

    До коментар #1 от "Така ще е":

    Къде е Индонезия...къде е ЕС...БРИКС не подбира....

    Коментиран от #17

  • 5 Ксаниба

    19 0 Отговор
    a Русия изолираната го председатекства еоюу БРИКС
  • 6 М3 голд

    30 0 Отговор
    Браво! Свободолюбивият дух побеждава. Индонезия е злоба позната, но жизнената й мощ е впечатляваща. Светът се променя. И Факти се чудят как да отразят това. Как? Ами кратичко. Виж, да беше нещо от Коваленко или Бесарабски фронт, щеше да е километрична статия, пълна със сапунени мехури. БРИКС създадат ли собствена разплащателна система, ще имат сериозен наплив от желаещи.
  • 7 Айде и Мексико

    20 0 Отговор
    и Кравария може да гаси лампите, хахаха
  • 8 ЕВРОНЮЗ

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "Слава на САЩ Слава на фашизма":

    И Виетнамци и Корейци имат да уреждат стари сметки с Рамбо. Могат да се включат либийци, афганци, иракчани, индианци. А защо не и българи.??
  • 9 Паралели

    28 1 Отговор
    Стремежът на толкова много държави към БРИКС показва "признателността, уважението и благодарността" им към Колективния Запад и неговите демо(н)кратични порядки

    Коментиран от #10

  • 10 и това е до време

    0 15 Отговор

    До коментар #9 от "Паралели":

    Стремежа е за цоцане на полезни изкопаеми от крепостните.

    Коментиран от #12

  • 11 Факт

    12 0 Отговор
    Ако копират Европа, първо двустранни споразумения за безмитен внос, после общ пазар и премахване на митницата.
  • 12 Допълнение

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "и това е до време":

    Ми Колективния Запад като сам се лиши от "кокала", други сега чакат на опашката за него

    Коментиран от #13

  • 13 Там е разликата

    0 21 Отговор

    До коментар #12 от "Допълнение":

    Колективния запад плаща най-добре.Затова и газпром е пред фалит
  • 14 вие си ги избрахте

    16 0 Отговор
    277 млн са.... скапания ес е 450 от които белите сигурно са под 300.... белият човек скоро ще е рядкост ма тази планета и затова ще си е виновен само той, че пусна американски нпо та 50 г вече да му обясняват как да дели континента със света и в това няма нищо лошо, но светът вече не дели с европа....
  • 15 Бъдещето е в БРИКС! Вижда се краят на ЕС

    16 0 Отговор
    Само Македония да не влезе преди нас в БРИКС!Защото всяка страна в БРИКС има право на вето за приемане на нов член.
  • 16 Трябва да е ясно,

    3 0 Отговор
    че процесите, които текат сега, ще продължат дълго, едва ли до 10 години ще се случи пълно откъсване от доларови разплащания. Но пък ако процесите в Америка напредват със същото темпо при всички усилия на Демократическата партия, може и да стане по-бързо. Тъжното е, че Западът става собствения си гробокопач със своето високомерие, двойни санкции и безумни санкции. Не е ясно как са очаквали хегемонията им да продължи необезпокоявано след всички бели, които причиниха на куп места по света - Либия, Ирак, Афганистан и т. н. Дори без прокси войната в Украйна щеше да се стигне до подобно развитие на събитията, но подклаждайки я, само ускориха нещата. Не че са спрели де. А тази комсомолска солидарност може да лиши например Швейцария от ореола на банков рай. Ако бяха се придържали към независимия си статут, можеше да избегнат тежките последствия. ОАЕ и Катар вече изтеглят голяма част от парите си там и това ще се задълбочи.
  • 17 Минувач

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Гостенино, наистина живееш в някакъв твой си свят, неук, незапознат и неинформиран!
    Прочете за Индонезия и без да се запознаеш поне, каква е тази държава, си си помислил, къде бил ЕС, къде била някаква Индонезия, хахаха.
    Индонезия е с население над 270 милиона, колкото 3 Германии. По абсолютна стойност на БВП е на предното 16-то място в света, дали е зле, а? А по паритет с покупателната способност е на 7-мо В СВЕТА!
    Ама ти явно си се вглъбил, че тоя ЕС е нещо извънземно, медиите ти надуват главицата, как НАТО е най-силния военен съюз, а ЕС най-богатия. Да, но БРИКС отдавна задмина Г-7 и прогнозите на Запада са, че ножицата ще се разтваря още повече в бъдеще в полза на БРИКС. И това са сметки само за досегашните членки! А те се присъединяват нови и нови, и то световно важни държави - Индонезия, Турция, Сауд. Арабия също го обмисля и т.н....над 30 държави са! А военно - НАТО е най-силният същз, само защото Изтока с Русия не са сформирали такъв блок. Ако там се гледа комбинирано Русия+Китай+Индия+Сев. Корея+Иран+няколко други симпатизиращи държави, то този съюз би имал по-голяма армия на щат, повече ядрени оръжия и повече конвенционални оръжия. В НАТО дори САЩ обявиха за изпразването на складовете си, а Франция и Англия открито, казват, че не са готови за война, поради недостатъчно въоръжение, а за армиите им - много малки са спрямо другите на Изток.