Last news in Fakti

3 Май, 2014 11:41 942 0

Пленените в Украйна наблюдатели на ОССЕ са освободени

  • украйна-
  • оссе-
  • наблюдатели-
  • освободени

Това не е сделка, а доброволен хуманитарен акт, съобщава пратеникът на Путин

Пленените в Украйна наблюдатели на ОССЕ са освободени - 1
Снимка: AP/БТА

В Славянск са освободени чуждестранните военни наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), предаде ИТАР-ТАСС.

По думите на специалният пратеник на президента Владимир Путин, цитиран от РИА Новости, „всички 12 души, които са в моя списък, са освободени”. Той подчерта, че освобождаването на наблюдателите не е било сделка, а „доброволен хуманен акт”.

Припомняме, че в края на април украинските сепаратисти отвлякоха автобус с 13 наблюдатели на ОССЕ. Похитителите обвиниха пленниците, че са шпиони на НАТО.

Съставът на мисията включва – трима военни наблюдатели от Германия, един немски военен преводач и по един наблюдател от Дания, Чехия, Полша и Швеция. Шведът, който страда от диабет, беше освободен на 27 април по здравословни причини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: