8 Май, 2020 09:30 22 041 14

7 причини да пиете безалкохолно вино

  • безалкохолно вино-
  • деалкохолизирано-
  • вино

През последните години е модерно да поръчаш чаша безалкохолно вино

7 причини да пиете безалкохолно вино - 1

Не сте опитвали безалкохолно вино? Звучи ви странно и невъзможно? Това е първата реакция на всички, които не са опитвали това питие. Ще се изненадате, че то е на пазара от далечната 1908 година, когато Карл Юнг, собственик на винарна на брега на река Рейн, Германия, патентова технологията за производство на първото в света безалкохолно вино, разказва експертът Мария Донкова. Не бъркайте създателя на първото в света деалкохолизирано вино с швейцарския психолог Карл Густав Юнг, който по това време е сътрудник на Фройд и също е създател, но на аналитичната психология.

Методът на Карл Юнг за деалкохолизация е нежно отстраняване на алкохола на ниска температура - 29С, под вакуум, като в същото време всички аромати във виното се запазват заедно с полезните му съставки и антиоксиданти. Съставът на получената напитка е само деалкохолизирано вино без добавени допълнителни овкусители или гроздов сок за уплътняване на вкуса. И за да бъдем точни – алкохолното съдържание е от 0 до 0.5%.

В света вече има над 100 деалкохолизирани вина от над 15 страни по света.

Защо ли? Защото през последните години е модерно да поръчаш чаша безалкохолно вино.

Защо не и безалкохолно пенливо вино?

А ето и великолепните 7 причини да пиете деалкохолизирани напитки:

1. Пиете по време на работа или в обедната почивка - шефът няма да се мръщи и да ви гледа подозрително. Пък и екселските редове не се разминават в очите и продължавате да сте концентрирани. А какво ще кажете за офис срещи и събития с безалкохолно вино? По-добре звучи, отколкото само със сок и газирани напитки, нали?

2. Пиете и карате – вече не мислите как ще се приберете ….. Не чакате и drink and drive да ви включи в дългия списък на чакащите, а и сега с COVID 19, по-добре е сами да си карате колата.

3. Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични - това ги прави идеални за тези от вас, които са винаги на диета, както и за спортистите. Експертите твърдят, че 100 мл от тези вина имат само ….. 20 kcal.

4. Безалкохолното вино има същите полезни съставки като традиционното вино - богато на полезни вещества и антиоксиданти, подпомага сърдечно-съдовата дейност и метаболизма, забавя стареенето. Но безалкохолната напитка няма вредното взаимодействие при комбинация с лекарства. Не влияе негативно на имунитета. Знаете, че алкохолът не е най-добрият приятел на имунната ни система.

5. Майките и бременните – няма защо да поглеждат тъжно към чашата сок пред тях, а може да се присъединят към приятелките, които пият вино, защото то е специално за тях! Със своите 0-0.5% алкохол чаша от напитката няма да навреди на бебето. А знаете ли, че и в прясноизцедения портокалов сок има 0,2% алкохол?

6. Никога не мислите как ще се събудите на следващия ден – забравете за махмурлука и подпухналото винено лице! Ползата е по-добър тургор и тен на лицето, а и срещата с бизнес партньорите ще мине без проблем. Ще направите перфектната презентация. Какво по-хубаво от това – забавлявате се цяла вечер, а няма и следа на следващия ден.

7. Коктейлите с безалкохолно пенливо вино са страхотни! Обикновено пенливото вино с мехурчетата си и високите лесни температури лесно напиват, а така например след 2-3 коктейла аперол шприц от безалкохолно пенливо и аперол няма да боли главата.

А как да изберем доброто безалкохолно вино?

Четете внимателно етикета! За добрия вкус на безалкохолното вино са важни сортът на гроздето и технологията на производство, която определя дали ще бъде само деалкохолизирано вино като състав или не. На етикета трябва да бъде посочен съставът на виното и ако не е указан, а пише напитка на база безалкохолно вино, вече е напълно сигурно, че освен безалкохолно вино има и добавен процент гроздов сок.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими Ралева

    5 3 Отговор
    И защо трябва да го пия това безалкохолно " вино"? По-добре да пия гроздов сок.

    Коментиран от #12

  • 2 ревизор

    1 2 Отговор
    Пиете и карате – вече не мислите как ще се приберете ….. Карате COVID 19 на задната седалка. Не пия,когато ще шофирам! Това ми е закон.
  • 3 Серсемин

    11 4 Отговор
    Безалкохолното вино е първа стъпка към надуваемата жена.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Теди

    4 1 Отговор
    Не пия алкохол и за мен това е чудесен начин да вдигна наздравица, без да бъда смятана за надуваема... Не, че това ме впечатлява.
  • 12 иванчо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мими Ралева":

    Защото виното си е вино, а сока си е сок.
  • 13 Винар

    1 2 Отговор
    Статията е рекламна компилация от неистини,лъжи и манипулации.
    Може да се пробута в Индия.
    Тук сме с хилядолетна традиция и носим виното в сърцето си.
    Забравяме ли че то е символ и на вярата ни.......
  • 14 Ваня

    5 1 Отговор
    Чудесно е да има безалкохолно вино! Поздравления!