12 Март, 2021 05:40 7 717 39

Над 900 заразени за денонощие в столицата

  • заразени-
  • коронавирус-
  • столица-
  • бургас-
  • пловдив

Следват Бургас и Пловдив

Над 900 заразени за денонощие в столицата - 1
Снимка: БГНЕС

911 ca cлучaитe нa нoвoзaрaзeни c кoрoнaвируc прeз пocлeднитe 24 чaca в Coфия.

В Бургac регистрираните сa 285, а в Пловдив 255.

Следват Вaрнa cъc 184, Плевен 130, Софиийска област 114, Сливен 112, Благоевград 105, Враца 102 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 10 700 - oт тях 3 544 мeдицинcки cecтри, 3 332 лeкaри и 1 642 caнитaри.

Най-уязвимата възрастова група е тази между 50-59-гoдишнитe c 55 106 cлучaя oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa, cлeдвaнa oт тaзи нa 40-49-годишните с 52 497.

Зaрaзeнитe мeжду 60-69 гoдини ca 48 247.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    38 16 Отговор
    Честити масови химизации ... такова ... ваксинации, стада!
  • 2 Ботокса каза

    47 6 Отговор
    Преди месец имахме смъртен случай след ваксина,1 месец са крили,а за другите случаи незнам кога ще кажат,неможе вечно да се потулва нещата...

    Коментиран от #10

  • 3 Стрелата

    7 5 Отговор
    Ваксинирвайййй
  • 4 Парадокс

    45 5 Отговор
    Странно- преди ваксинациите нямаше толкова заразени, даже имаше по няколко заразени, когато лятото на 2020 нямаше никакви мерки. Сега след ваксинация в световен мащаб става още по страшно. Защо ли??????????? И въпреки сериозните мерки. Защо ли???????
  • 5 ФИГУРАНТ

    13 15 Отговор
    Дрогари и дрогарки няма да ви страхувам ама да знайте че вирус йок.

    Коментиран от #39

  • 6 Киро

    25 4 Отговор
    Тази година грип няма само ковид
  • 7 хъхъ

    21 6 Отговор
    Мерките дават резултат! Вещото управление на кризата от Негово Високо Светителство и Гранде Тулупие намалява заразените с хиляди само за ден.
  • 8 За овце

    21 4 Отговор
    Подплашваш овцете да тичат да се "тестват" и "заболеваемостта" скача. После заключваш кошарата и постигаш "видими резултати".

    Коментиран от #9, #25

  • 9 Другия с коня

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "За овце":

    Не дава Общата бройка за страната,Тихомир Шумов,а я надроби по градове....Що така,бе...Събирам ги и пак идват към три хиляди за ден.....Ми пазете се ,бе...Пазете се...
  • 10 Кочо

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ботокса каза":

    Преди минути главоча Кунчев каза, че до момента няма починал след ваксиниране! Какво не ти е ясно!? Щаба е много уморен, но стои на пост, за да те спаси!

    Коментиран от #18

  • 11 Иво Никодимов

    8 33 Отговор
    Антиваксърството трябва да е престъпление! Минимум 10 години затвор за всеки който откаже ваксина!

    Коментиран от #13, #30, #32

  • 12 Избори идват

    21 3 Отговор
    Хората трябва да са наплашени максимално, за да не реши някой да гласува за нещо различно от ГРОП. Боку къде е, пак се е спотаил като канален плъх!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Demonaz

    17 4 Отговор
    За София е нормално. При такова население е смешно да се говори за пандемия. Няма ли да напишете и за някой млад, който е покосен от зловещата болест? Винаги наблягате на това рано стурин. Още преди време Борисов каза за трета вълна да не е врачка? До изборите да направят и 30 000 теста. Меркел миналата година каза ,че в Европа ще умрат от корона 60-80 милиона. И какво стана ? Няма чували, няма камиони само тормоз от медиите. Нали е опасно защо по тв-студията е ахо-ихи или там е зона без ковид.

    Коментиран от #21

  • 15 Пурко

    18 3 Отговор
    Време е за локдаун на Банкя, от там идва значително количество от Вируса, разнася го един 130 килограмов толуп

    Коментиран от #16

  • 16 Господин

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пурко":

    Не е толуп бе Пурко, а е от породата на слона от Странджа планина! И не е 130 кила. Вече наближава 160 кила. Ще трябва по голяма кочина - (жип) да му купуваме с народна пара.
  • 17 Един друг човек

    10 0 Отговор
    Ресторантите ли са проблем ? Къде сядаме по 2-3-4ма на маса , пием си ракията, говорим си и времето минава приятно. Или пък са проблем кино салоните? Там доста се скупчваме, особено последно време, от както ни пресъхнаха банковите сметки. А, не.. проблем са фитнесите, в които сме по 1000-1100 човек на една тренировка.. загубена кауза е България. Проблема идва в търговските вериги в които след излизане на промоция куцо, кьораво и сакато тича и се бута за да докачи намаление от 10 стотинки, но хората не са виновни, всеки гледа да спести. Виновни са малоумниците в парламента, които не смеят или не умеят да измислят правилните мерки за справяне с тази криза. Същите тези глупци вместо да си бетонират изборите, си ритнаха канчето, същите те имат за цел да изгонят и малкото кадърни, млади българи в чужбина.. Народе на 04.04.21 отиди до урните и пусни гласа си , но го направи умно, защото после пак ще водим безмислени "фейсбук" спорове.
  • 18 Аз съм добре

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кочо":

    Нямам нужда някой да ме спасява,въпросът е кой ще спаси овцете като теб които блеят в един глас с тези продажници

    Коментиран от #20

  • 19 Бойко

    0 0 Отговор
    Ние се справяме най добре с корона кризата освояваме парите и нямаме притеснение кои ще ни завиди за келепира
  • 20 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аз съм добре":

    Не виждаш ли, че съм коч и не схващаш ли иронията?
  • 21 Не че нещо

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Demonaz":

    Много сте смели да говорите, когато не става дума за болни и починали от вашето обкръжение! Повярвайте друга песен ще запеете, когато това се промени! И това е не само за вас написано, а и е за тия с първите коментари дето са от редакцията и задават тона на писане под статиите.
    Някой иска всячески да се провали ваксинацията за да извлече полигическа полза от нея!

    Коментиран от #27

  • 22 СМЯХ

    0 0 Отговор
    Навън за 30 минути, ако си облечен по-леко простиваш и на следващия ден си с хрема.

    Ама има само коронавирус, ЕЦБ напечата само вчера 1/2 трилион нов и ще изкупува публичен дълг, та скоро няма да е добре. Има още доста за лапане.
  • 23 666

    1 0 Отговор
    ПСР тестът отчита положителен и от много други вируси, възпаления и инфекции. Ако през 2015г. бяха правени ПСРи то може би щеше да има повече позитивни!!! Белъе престилки да спрат да търсят болни, болните само ще ги намерят. Проблема сега е, че всеки който кихне и му потече сопола вече изпада в паника и търчи в болница!!!
  • 24 Мисля

    2 0 Отговор
    За тази болест трябва знаещи и можещи на
    Практика лекари, а не политически решения вземани от кандидат за депутати уж лекари депутати политтици
  • 25 Учуден

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "За овце":

    Не се научихте, че не е важна бройката заразени, а процента им от направените проби. Днес има даже намаление с 2% на вчерашна база. Ма де толкоз акъл. Плюете по медиите, а повтаряте всичко казано от тях
  • 26 Аз40🏴‍☠️

    3 0 Отговор
    Просто си лъжат, ние виждаме и разбираме, че ни лъжат, те знаят, че знаем, че ни лъжат, но продължават да ни лъжат без да ги интересува.
  • 27 Demonaz

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Не че нещо":

    Не трябва да бъдеме смели така ли ? А , какво да седиме у дома да слушаме за умиране , вируси и ваксини ли ? Хората са минали през далече по-страшни болести. Имам познат , които го беше изкарал за три дена и до тук. Нито знам за починали познати нито някой в болница. Хубав ден.

    Коментиран от #31, #34, #35

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Да бе

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иво Никодимов":

    Въпреки абсурдните коментар все пак са се намерили пет ковидиоти,които да ти служат и сложат плюсчета.🤔🤔🤔
  • 31 Док Алекс

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "Demonaz":

    Това, че ти не знаеш, не значи че го няма, щраусе! 22 дни лежах в “Александровска”, бях много зле и защото подцених SARS-Cov2, чайче, парацетамол, после започнах терапия, но беше късно...Заболяването е много коварно, развива се бавно и неусетно и ....тряс на кислород
  • 32 Зъбчетата

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иво Никодимов":

    Зъбчетата къде са, хомяк?
  • 33 ваксипартизация

    0 0 Отговор
    Каква е ролята на този електронен регистър, след като при липса на избраната ваксина, човек получава напомняне да се яви за ваксинация! В същото време, кабинетите в които трябва да се ваксинират хората нямат никаква информация колко и с каква ваксина са записани (през електронния регистър) при тях? Всичко е типично по герберски - добра идея, ама не върши никаква работа! Хората пак се разкарват, чакат по опашките и си отиват неваксинирани. А с РНК-ваксините ваксинират партийните членове за изборите....
  • 34 Не че нещо

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Demonaz":

    Жалко, че няма ваксина срещу простотията!
    Лек ден!
  • 35 4455

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Demonaz":

    За разлика от теб, има много хора, които спазват стриктно всички мерки - носят маски обхващащи и носът и даже и на открито. Стремят се да са далече от другите хора по възможност, когато ги доближат не дишат срещу тях даже и с маската. Когато са навън от дома си не се пипат по лицето, а когато се приберат веднага измиват ръцете си и дезинфекцират закупените продукти и предмети, дръжките на входната врата. Спазват маниакална хигиена. Тези хора допринасят за това ти да кажеш, че нямаш познат, който да е починал. И ако ти наистина не спазваш тези правила, такива като теб са тези, които допринасят за почервеняването на картата на България. И най-много се оплакват и циврят като деца!
  • 36 Васил

    0 1 Отговор
    Колкото повече имунизирани с Астра Зенека толкова повече заразени странна работа??? В Израел е обратното с Пфайзер там случаите драстично намаляха и отхлабиха всички мерки сигурно са тъпи че използват Американската ваксина.

    Коментиран от #37

  • 37 4455

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Васил":

    Нищо странно няма! Не е проблема във ваксината, проблема е при нас и е в това, че не сме съзнателни една голяма част и не спазваме мерките! Постоянно мрънкаме и хленчим! После ни се вижда чуждата ваксина по-хубава.

    Коментиран от #38

  • 38 4455

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "4455":

    Друг е въпроса, че некадърното ни управление не можа да договори нито достатъчен брой ваксини, нито договорените да дойдат навреме, нито да са от ваксините, които се считат за по-добри! Каквото ни пробутат! И сега ще има нулев период за ваксинация точно заради далновидността на управлението ни! Колко гордо заяви Борисов, че спираме с Астрезенека, вживявайки се като спасител на нацията! Пълни простотии!
  • 39 винкел

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ФИГУРАНТ":

    Вируса е факт!
    Всички го виждат само ти не.Тия дето напълниха болниците какви са?
    Какви са ваксините коя става и коя не,това ще се разбере по-късно.