10 Декември, 2021 14:26 2 745 3

Ето защо да пиете зелен чай всеки ден

  • зелен чай-
  • ползи-
  • витамин c

Вижте какви са ползите от тази напитка

Ето защо да пиете зелен чай всеки ден - 1
Снимкa: Shutterstock

Редовната консумация на зелен чай има благоприятен ефект върху човешкия организъм. Диетологът Татяна Иванникова разказа как точно тази напитка влияе на тялото.

Според експерта зеленият чай има успокояващи свойства. Освен това предпазва от преяждане по време на стрес.

Зеленият чай е с високо съдържание на катехини и витамин С, пише "Дарик"

"Катехините укрепват стените на капилярите, намаляват риска от развитие на ракови клетки, повишават имунитета и предотвратяват риска от склероза", отбеляза диетологът.

Хората с ниско кръвно налягане, както и тези със заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб трябва да използват с повишено внимание зеления чай.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р...

    5 1 Отговор
    Трябва да пиете зелен чай всеки ден, за да бъдете напрегнати, с опънати нерви и да правите грешки в поведението и изказа.
    Китайците пият зелен чай, защото няма какво да ядат. И така поне нещо им държи кръвоносните съдове в тонус. Белият човек трябва да внимава със зеления чай. Това все пак е дрога.

    Коментиран от #2

  • 2 Rock

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р...":

    Не е дрога- не води до пристрастяване и не изисква увеличаването на поетото количество. Действа лошо на нервите защото е мощен стимулатор и качва кръвното - не го сваля. По мои лични усещания една чаша зелен чай се равнява на три чаши силно кафе.Подобно нещо прави и черният чай.
  • 3 Д-р Бай Рамбо

    2 0 Отговор
    Най-добре да не се пие зеления чай на гладно, тъй като дразни стомаха.
    Да не се приема и с храна богата на белтъчини и желязо, може да затрудни усвояването им. Най-добре да се пие между храненията.
    Съдържа и флуор, ако се пие всеки ден лесно може да се предизира, което не е добра идея.
    Да внимават се него хора, които имат проблеми с щитовидната жлеза.
    Черни и зеления чай съдържат и пестициди, естествено.
    Иначе, прекрасна напитка, но не за всеки ден.