15 Декември, 2021 10:45 7 089 5

Посочиха най-полезната напитка за черния дроб

  • напитка-
  • здраве-
  • черен дроб-
  • кафе

Ползата от напитката е, че може да намали натрупването на мазнини и да увеличи количеството антиоксиданти в черния дроб

Посочиха най-полезната напитка за черния дроб - 1
Снимка: Shutterstock

Диетоложката Кортни Д'Анджело посочи най-здравословната напитка за черния дроб.

Експертът разказа за изследвания, според които кафето без захар може да намали риска от развитие на цироза, а също и да предотврати развитието на неалкохолната мастна чернодробна болест.

Ползата от напитката е, че може да намали натрупването на мазнини и да увеличи количеството антиоксиданти в черния дроб, пише dariknews.bg. Именно тези вещества предотвратяват увреждането на клетките в него, намаляват риска от цироза и други заболявания.

"Има много проучвания, които показват, че кафето помага за намаляване на риска от цироза и също така предпазва от мастно чернодробно заболяване", казва диетологът.

За да запази напитката своите полезни свойства трябва да се пие без захар, мляко или сметана, както и без други добавки. Изследванията показват, че добавената захар всъщност може да навреди на черния дроб.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    15 2 Отговор
    теории за наивници-минеш ли 40 нищо не е както на 27-8 / обмяната се забавя и нищо не можеш да направиш по въпроса . вече си стабилен мъж , с коремче опит и връзки но младостта не можеш си върна никога. при жените положението е по-кофти ,особено ако не са финансово обезпечени
  • 2 Най-полезната напитка за черния дроб

    7 5 Отговор
    Ракия.
  • 3 гадно

    5 1 Отговор
    Не е реклама прочетете за билката бухалковиден плавун освен за подагра помага и за черния дроб, половината от това което пише за нея да е вярно си заслужава закъсалите поне да опитат.
  • 4 нфгнпх

    19 0 Отговор
    Най-полезната напитка е ВОДАТА!
  • 5 Опаа

    7 4 Отговор
    Най полезната напитка е Житная вода 🍸🍷🍺🍻🥂