Last news in Fakti

20 Септември, 2022 16:37 1 071 11

Административно наказание за варненски лекар, преглеждал пациенти с 1.9 промила алкохол

  • административно наказание-
  • лекар-
  • пациенти-
  • 1.9 промила

Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, чийто съпруг е подал сигнала

Административно наказание за варненски лекар, преглеждал пациенти с 1.9 промила алкохол  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Административно наказание ще бъде наложено на лекар, за когото е установено, че е употребил алкохол по време на дежурство в Спешното отделение на многопрофилната болница "Света Анна" във Варна, съобщиха от здравното заведение.

Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, чийто съпруг е подал сигнала, допълват от БНР. Тя вече е оперирана и е в добро състояние.
За случая разказаха по-рано днес от Нова телевизия.

Мъж, който е завел съпругата си в Спешното отделение в болница „Св. Анна” във Варна, твърди, че е получил грубо отношение от страна на лекар. Мъжът разказва, че половинката му е била със сериозна травма в областта на гърдите, което довело до значителна загуба на кръв и се налагали спешни мерки от страна на хирурга.

Съпругът на пострадалата обаче се усъмнил в поведението на лекаря и сметнал, че той е употребил алкохол. Мъжът дори извикал полиция, за да направи проверка. Тест с дрегер доказал, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

„Когато се доближих до него, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

След около час пристигнал и директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба и получил отговор: „Ще преценя”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гнойко

    11 2 Отговор
    А защо само административно наказание??? Може също 24 часа арест, след това съд, дисциплинарно уволнение и без право да бъде лекар и да му анулират всички осигуровки.
  • 2 Нивото им е санитари

    8 1 Отговор
    Ама и трезвенни ли има, те не преглеждат без пари на ръка!
  • 3 Доктор

    3 0 Отговор
    Кой кой е преглеждал
  • 4 Никой

    6 2 Отговор
    Директора на болницата да предяви " по преценка " алкохолика лекар за награждаването му с орден " Св. Анна " Варненска. Тоя ако беше полицай пиян на работа за 48 часа щяха да му духнат под опашката ,но лекар не.Скапано общество. И няма да ги биете.
  • 5 Милен

    5 8 Отговор
    Не става ясно, лекарят свършил ли си е съвестно работата, и ако го е направил и е помогнал на жената, какъв е проблемът, че е "употребил алкохол"?

    Коментиран от #6

  • 6 бакшиш шифйора

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Милен":

    значи аз пиян ако съм ви закарал до вас без да съм катостеофирал и блъснал някой по пътя, няма проблем

    Коментиран от #7

  • 7 Милен

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "бакшиш шифйора":

    Ами предпочитам когато ми се наложи да отида на лекар да попадна на някой който наистина си разбира от работата (дори и да е пил) отколкото на някой който никога не е близвал алкохол но в същото време си няма понятие от това което прави.

    Коментиран от #8

  • 8 Абе ….

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Милен":

    Ти добре ли си Как пиян лекар Ами ако и в операционната работи пиян Ти нямаш нищо против значи ? Е за това сме на този ред Сигурно и шефа на болницата е същия затова му е такова наказанието Друго обяснение няма

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 обяснение има

    6 0 Отговор
    Благодарен пациент е почерпил екипа. Много пъти се е случвало.
    Аз поздравявам притеснения съпруг, заради това, че е извикал полиция. Щеше да е много невъзпитано, ако беше го набил.
    За една година, срещнах 6-7 лекари и сестри, които имаха нужда или от едната, или от другата реакция. Изчезва респекта към бялата престилка. И това изобщо не е по вина на болните и притеснини хора.
  • 11 Манци белия

    5 1 Отговор
    Пие от мъка по ковид добавките