Last news in Fakti

18 Декември, 2022 13:27 1 310 9

Лекарският съюз иска оставката на шефа на НЗОК

  • лекарски съюз-
  • оставка-
  • шеф-
  • нзок

По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на съсловната организация препотвърдиха позицията си и подкрепиха всички действия на ръководството на организацията

Лекарският съюз иска оставката на шефа на НЗОК - 1
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз иска предсрочно освобождаване от поста на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев.

Решението беше прието с единодушие по време на Националния съвет на съсловната организация вчера в Пловдив.

През следващата седмица мотивираното искане за предсрочното прекратяване мандата на шефа на Здравната каса ще бъде внесено в парламента, съобщават от news.bg.

По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на съсловната организация препотвърдиха позицията си и подкрепиха всички действия на ръководството на организацията.

БЛС предупреждава, че при несъобразяване с исканията му си запазва правото на ефективни протестни действия, включително и пред сградата на Народното събрание.

Припомняме, през ноември БЛС се оттегли от преговорите с НЗОК за Националния рамков договор заради искано увеличение на цените на клиничните пътеки с 8%. Впоследствие от Съюза съобщиха, че остават в писмена комуникация със Здравната каса.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъгливи очила

    8 0 Отговор
    За никого вече не са тайна наложените от зад океана глобални реформи.Какъв лекарски съюз какви пет лв? След влизането на блокчейн технологията и цифровата здравна пациентска карта (която реално на покъсен етап ще замести личните Ви документи) официално ще е вече клиент видим по целия свят... Защо Българските здравни субекти не се трансформираха в ефективно работещи за пациента а останаха в голямата си част като търговски дружества в много административни случай с театрална функция изцяло не неадекватни към бълг. гражданин. Пресен пример ковид "пандемията" ! Как и кой ще лекува българите, при здравна система управлявана отвън?

    Коментиран от #3, #9

  • 2 шалом u честuта ханука гou

    9 0 Отговор
    важното е геноцuдът да вървu
  • 3 Доко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мъгливи очила":

    За да правят шашми за това. И освен това , в Гермамия а може би и в други държави. С индивидуално платената здравна осигуровка можеш да лекуваш и други от семейството. А тези от НАП провериха ли му банковите сметки и тези на роднините му дори и движимо и недвижимо имущество.
  • 4 Здравеопазване ли?!

    9 0 Отговор
    Та нали Борисов и медицинскитему герберски калинки, през дванадесет годишното си крадене, разсипаха окончателно здравната ни система.
  • 5 Тома

    7 0 Отговор
    А кога лекарския съюз ще влезе в затвора за кражби на милиарди от здравето на хората
  • 6 Павел пенев

    7 0 Отговор
    Българския лекарски съюз трябва да бъде разформирован и трансформиран в Съюз на българските търговци с Хипократова клетва. Сега в БЛС работят алчни некадърници с цел извършване на измами и извличане на печалби от българските граждани и държавата. НЗОК да определи максимални възнаграждения от 3000лв. на лекар, 1500 лв. на мед.сестра, 1300 лв. на санитар и 750 лв. на хигиенист. На който не му харесва веднага да напуща.

    Коментиран от #8

  • 7 Павел пенев

    5 1 Отговор
    Българския лекарски съюз трябва да бъде разформирован и трансформиран в Съюз на българските търговци с Хипократова клетва. Сега в БЛС работят алчни некадърници с цел извършване на измами и извличане на печалби от българските граждани и държавата. НЗОК да определи максимални възнаграждения от 3000лв. на лекар, 1500 лв. на мед.сестра, 1300 лв. на санитар и 750 лв. на хигиенист. На който не му харесва веднага да напуща. Да бъдат премахнати клиничните пътеки и всички здравно осигурени лица да се лекуват без никакво заплащане. НЗОК да не изплаща никакви средства на частните болници. Тяхната издръжка да се поема от собственика и колектива който работи там.
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Павел пенев":

    Докторите, това се индивиди със садистични наклонности, които са намерили социална реализация в лекарската професия.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.