През зимата е особено важно да се насити тялото с витамини. Затова диетологът Людмила Микитюк препоръчва да добавите колкото се може повече зеленчуци и плодове към менюто си.
Според лекаря витамин С е най-полезен, защото има антивирусни свойства.
„Витамин С помага за намаляване на риска от заразяване с вирусни инфекции, съкращава продължителността на заболяването и намалява тежестта му“, уточнява тя.
"Витамин С се съдържа най-много в цитрусовите плодове, киселото зеле, шипките“, обяснява Микитюк.
Експертът препоръча и по-честото хранене с висококалорични и топли ястия. Сред важните храни диетологът посочва още рибата, горските плодове и бананите, пише "Дарик".
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Да бе
07:29 31.01.2023
2 Нека
07:35 31.01.2023
3 Експертката
Коментиран от #5, #10
08:06 31.01.2023
4 Лечител
08:17 31.01.2023
5 Кем трейлс
До коментар #3 от "Експертката":
Права сте. Тези насекоми идват овкусени с инсектициди, които са сходни като химия с някои змийски отрови и химично оръжие.08:18 31.01.2023
6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
08:36 31.01.2023
7 Опитайте
Коментиран от #8
09:04 31.01.2023
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Кую
10:04 31.01.2023
10 ИМПЕРИАЛИСТ
До коментар #3 от "Експертката":
Вече взех да се притеснявам, че съм още жив....Нещо не е наред при мен ли, какво ли???18:30 31.01.2023