Last news in Fakti

20 Ноември, 2023 16:32 1 580 0

Д-р Спирдонов предупреди младите жени да внимават с храната заради коварно състояние (ВИДЕО)

  • млади жени-
  • заболяване-
  • карценом-
  • рак-
  • рак на гърдата-
  • фитохормони

Според специалиста жените трябва да са внимателни с храните и продуктите, богати на фитохормони

Над 30 жени от началото на годината са диагностицирани със заболяване, имитиращо рак на гърдата. Има и медицински термин за него - Псевдоангиоматозна хиперплазия. Една от жените с подобни симптоми, е актрисата Лазара Златарева, добре позната като кака Лара. Тя разказва за диагноза, която почти напълно имитира карценом. Имитаторът на рак е успял дори при ядрено-магнитен резонанс да се представи за злокачествено образувание, предава Нова телевизия.

За последните 2 г. вече има 30 пациенти на възраст от 18 до 82 г., обясни д-р Йордан Спиридонов, специалист по образна диагностика.

По думите му основното е хормоналната компонента плюс генетичната. Като причина за подобни заболявания и при млади жени, той посочи храната.

„Трябва да се насочим към храната, която приемаме – пилешко, млечни продукти. Употребата на хормонални препарати при жените, както и употребата на фитохормони. Против съм употребата на фитохормони при младите дами – водорасли, корени, които повлияват негативно върху хормоналния статус на младите момичета. Те имат яйчников резерев и хипофизата, получавайки информация, че определен хормон го има в кръвта, тя спира производството му”, каза д-р Спиридонов в ефира на Нова.

Според д-р Иван Терзиев, началник на отделение по обща и клинична патология, случаят с кака Лара е рядко срещан.

„Това е състояние, то не е и заболяване – едно втвърдяване на част от гърдата“, обясни д-р Терзиев и допълни, че диагностиката за тумор на гърдата е комплексна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА