Last news in Fakti

14 Март, 2024 15:32 3 210 3

Кардиолог даде ценен съвет за ефективно сваляне на кръвното налягане

  • кръвно налягане-
  • ниско кръвно-
  • високо кръвно-
  • сваляне на кръвно

Лекарят подчертава важността от поддържане на здравословен начин на живот

Кардиолог даде ценен съвет за ефективно сваляне на кръвното налягане  - 1
Снимка: Shutterstock

Кардиологът Мартин Холе, директор на Центъра за превантивна и спортна медицина в Техническия университет в Мюнхен, обясни как може лесно да се нормализира кръвното налягане без лекарства. Експертът по сърдечно здраве заяви, че е възможно понижаване на кръвното налягане само за 15 минути дневно, без да е необходимо да се тъпчете с лекарства и да давате безумни суми за тях.

Холе е на мнение, че ежедневните разходки по четвърт час на чист въздух влияят благоприятно върху кръвното налягане, пише zdrave.to.

Освен това Холе съветва да избягвате колбасите и белия хляб и да наблягате на пресни зеленчуци. Много е важно също да поддържате теглото си в здравословните граници и да избягвате натрупването на излишни килограми. Според лекаря всеки свален килограм намалява натоварването на сърцето и кръвоносните съдове.

Кардиологът подчертава, че основните причини за високо кръвно налягане са липсата на физически натоварвания, нездравословната диета и наднорменото тегло.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ,у,уеиш

    0 3 Отговор
    Как ли пък не!

    Коментиран от #2

  • 2 мммм

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от ",у,уеиш":

    Напротив, точно така е както казва този кардиолог, но за да спррш хапчетата за кръвно първо трябва да спреш всякакъв вид брашна , теста и ориз, както никаква сол, вафли кроасани и други сладка ! Наблягаш на ябълки , зеленчуци пилешко филе, супи без сол ! Всеки ден по половин час умерено ходене, леки тренировки с гирички! Хапчетата се спират постепенно като се намалява дозата и се получава поне при мен!

    Коментиран от #3

  • 3 доктор проктор

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "мммм":

    е да де, ама в епикризата ти пише друго...