Last news in Fakti

3 Юни, 2024 17:12 1 646 2

Лунна диета през юни - ето кои са подходящите дни

  • лунна диета-
  • детокс-
  • отслабване-
  • фази на луната

Ако през пролетта не сте поставили началото на детокс режим, то лятото е чудесно време да направите тази промяна

Лунна диета през юни - ето кои са подходящите дни - 1
Снимка: Shutterstock

Юни е първият летен месец. Ако през пролетта не сме поставили началото на детокс режим след дългите есен и зима, то лятото е чудесно време да направим тази промяна. Може би няма човек, който да не иска да се храни по-здравословно. Някои хора се оправдават с това, че е сложно. Всъщност не е. Това, което трябва да направим, е да заменим колбасите, тестените изделия, сладкишите, алкохола и безалкохолните напитки с по-здравословни източници.

Ако търсите мотивация да започнете, то поставете началото с лунната диета, съветват от az-jenata.bg. Всеки месец за нея се имат предвид фазите на Луната. От настъпването на съответната фаза в продължение на 24 часа се консумират само плодови и зеленчукови фрешове, билкови чайове и достатъчно количество вода.

В следващите дни се захранваме, включвайки в менюто си леки домашни бульони, кисело мляко, варен картоф, леки меса. До следващата фаза на Луната от лунната диета бихме могли да започнем да изключваме постепенно някои от вредните храни и напитки, които иначе консумираме.

Така, без излишен стрес, можем да започнем да се храним по-здравословно, да имаме повече енергия. Лунната диета ни помага да се разделим с известно количество излишни течности.

Възможно е при някои хора да се появи главоболие. То може да е в резултат на детоксикацията или от дехидратация, затова е важно да сте добре хидратирани.

Лунната диета не е подходяща за всеки, затова ако имате заболявания е редно предварително да се допитате до лекар. Режимът не се препоръчва и за кърмещи и бременни жени.

Сред съставките, които допринасят за детокса на тялото са магданоз, коприва, корен от глухарче, джинджифил, лимон. Някои от тях се предлагат под формата на чайове.

Запишете си фазите на Луната за лунната диета за юни:

  • 6.06.2024г. – 15:02 часа – новолуние;
  • 14.06.2024г. – 08:53 часа – първа четвърт;
  • 22.06.2024г. – 04:32 часа – пълнолуние;
  • 29.06.2024г. – 00:05 часа – последна четвърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за моми като на снимката

    1 0 Отговор
    за диета протеинови добавки от зрели щедри господа с редовни креватни сеанси за изгаряне на калории и сияйна кожа и ведро настроение
  • 2 Диян

    0 0 Отговор
    Ти плюскай целогодишно, пък чакай да ти дойде луната на чалъм