Last news in Fakti

14 Ноември, 2014 15:26 7 486 15

"Индийски" Rolls-Royce за араби

  • rolls-royce-
  • drophead coupe-
  • phantom-
  • maharaja

Rolls-Royce представи интересна версия на своя свръхлуксозен кабриолет Phantom Drophead Coupe. Модификацията носи названието Maharaja, но е предназначена за Дубай. При разработката на специалната версия британците черпят вдъхновение от изкуството на т.нар. "Златен век на Индия" (периодът между 320-а и 600-та година).

По думи на представители от марката специалният кабриолет е създаден в чест на стогодишнината от момента, в който махараджите са започнали да си поръчват автомобили Rolls-Royce. 50 години след тази дата индийските знатни хора вече са закупили над 840 уникални автомобила Rolls-Royce.

Отличителните черти на Rolls-Royce Phantom Maharaja Drophead Coupe се откриват в специалния бял цвят със зелени декорации. Част от тях е изображението на паун, който е древен символ на Индия. В оформлението на салона е използвана светло бежова кожа, дърво и отново зелени детайли. Паунът е извезан и на подглавниците.

Техническата част на Phantom Maharaja Drophead Coupe остава непроменена. Кабриолетът разполага с дванайсетцилиндров двигател с работен обем 6.75 литра. Мощността на този мотор е 460 конски сили. Агрегатът работи съвместно с осемстепенна автоматична трансмисия. Цената не е известна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    3 1 Отговор
    Сложили 2 ваденки с паун и станал Махараджа

    Коментиран от #3

  • 2 ВИП АМГ

    0 3 Отговор
    mercedes benz e nomer 1 .s klasata e simvol na lux i novosti koito po kasno se poiaviavat v drugite avtomobili.VAG sasipaha rolsa i tova e vidimo za vsichki.

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ярослав станчев

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    Къв VAG бе,кви Ролсове бе???? Ти въобще на тази планета ли си?Ролс Ройс е собственост на БМВ,бе умник!!!
    То бива да не си запознат и да плещиш "мъдрости" ама ти и останалите ти 4-5 АЗ сте ултра зле,пич.Жена ми знае повече от теб за колите,човече.
    Бягай чети книжки да се "отракаш",че хич не е добре работата.
    VAG е собственик на Бентли,не на Ролс Ройс.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

    napalno si prav
  • 7 махараджа

    1 0 Отговор
    "Отличителните черти на Rolls-Royce Phantom Maharaja Drophead Coupe се откриват в специалния бял цвят със зелени декорации. Част от тях е изображението на паун, който е древен символ на Индия."
    Паун ли ? А защо не са му лепнали една крава - най уважаваното в Индия животно ?

    Коментиран от #11

  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Държави като Индия Сенегал Виетнам и други не могат да произведат Ролс...Няма как да стане!!!!Реплика на ролса може да се скове и в илиянци но какво общо има това с култовата кола на която дори джантите се карат в морето за да се боядисат???Нека оставят оригинала и не му подражават!Като са толкова напред с материала да създадят техен модел .... нямам нищо напротив!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Пакман

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    Май не си разбрал, това не е реплика, а истински Ролс. Само не разбирам, при положение че в Индия има толкова много гладно хора, защо обръщат толкова много внимание на хората, които в действителност могат да си позволят тази кола. Ако не се гледа толкова много на разхищението положението на много хора би било много по- добро. Погледнете само каква гора дървета има по интериора на тази кола.

    Коментиран от #10

  • 10 ярослав станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пакман":

    Все пак Индия има 1 милиард население.1 процент от този милиард ако има възможност да си купи Ролс Ройс са 10 милиона човека.От тези 10 милиона 1000 ако си го купят печалбата за Ролс Ройс ще оправдае всички рискове,разхищения и въобще няма да им пука за кравите,дърветата и другите материали използвани за направата на колата.

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 9119

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ВИП АМГ":

    голям си разбирач-и кога ваг купи ролса че не ми е ясно....отивай да учиш че ще те изпитам после
  • 13 Монго

    0 0 Отговор
    Добра машина, класика в жанра. Ама да го бяха оправили това табло, секцията в хола ми изглежда по-добре...
  • 14 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 15 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ярослав станчев":

    Така е, разходите се оправдават, това е и причината тези марки да съществуват, но исках да кажа че има прекалено голяма разлика между супер богатите и супер бедните. От 7 млрд население 1.1 млрд живеят в тотална бедност- с 1 долар на ден. В същото време някои строят подобни неща, а други ги купуват. Нека да не се разбирам погрешно, обичам хубавите коли, но щом правят специална серия за Индия с пауни, то поне част от печалбата ще е хубаво да отива за децата по тези места