Last news in Fakti

29 Април, 2015 10:58 27 399 10

Вижте колко ще харчи европейският Mustang

  • ford-
  • mustang
Компанията Ford разкри още характеристики, касаещи най-новия Ford Mustang. По-конкретно става дума за европейската версия на модела, като американците заявяват, че това ще е най-бързия Ford в Европа. В моторната гама на Mustang ще е наличен атмосферен петлитров V-образен осемцилиндров двигател, който разполага с мощност 421 конски сили и с максимален въртящ момент 530 Нм. Този мотор работи съвместно с шестстепенна механична трансмисия или с автомат със същия брой предавки.
 
Когато е екипиран с механичната скоростна кутия този Mustang ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 4.8 секунди. В смесен цикъл на движение (градски/извънградски) заявеният разход е 13.5 литра бензин на 100 километра пробег. Освен с този мотор, европейския Mustang ще се предлага и с четирицилиндров 2.3-литров турбо агрегат. Той е от семейството EcoBoost и разполага с мощност от 317 конски сили. Неговият пиков момент е 432 Нм. С този мотор обаче Mustang е по-бавен.
Стандартното упражнение за ускорение от 0 до 100 км/ч. четирицилиндровият Mustang прави за 5.8 секунди. Смесеният разход на гориво обаче също е доста по-нисък отколкото този на V осмака. По заводски данни четирицилиндровия EcoBoost ще харчи осем на сто. В Европа Ford Mustang ще се предлага във версии купе и кабриолет, като в стандартното оборудване на европейската версия е включен спортен пакет, нарече Performance Pack, включващ по-мощни спирачни апарати, заден дифузьор и различна ауспухна система.
 
Базовото оборудване включва още специална система за бърз старт от място Launch Control, ксенонови фарове, диодни задни светлини, 19-цолови лети джанти, двузонален климатроник, както и мултимедиен комплекс SYNC с осеминчов дисплей и девет високоговорителя. В страните от континентална Европа, в това число и България, продажбите ще стартират през месец юли тази година. Във Великобритания нещата ще се забавят по обясними причини и продажбите на Острова ще стартират през октомври 2015-а. Цените за България варират от 75 000 до 98 200 лв с ДДС.

Подробни технически характеристики за генерациите на Mustang  -  ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eto

    2 2 Отговор
    Ето това е хубава, бърза кола, а не като вчерашната статия за някакъв си умрял хлопел,,,,,,,,, разбрахте ли опел фенчета???

    Коментиран от #2

  • 2 Миро

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Eto":

    тоа па. с вчеращното опелче, ще направя този недозавиващ и тромав мустанг смешен по софийските улици. само това ще ти кажа

    Коментиран от #4

  • 3 Plamen Pekof

    2 0 Отговор
  • 4 диан

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Миро":

    то да не е само скорост
    ти в задръстванията и с велосипед ще го изпревариш
    че и опелчето ще скършиш:)
  • 5 Тит

    1 0 Отговор
    Едно спойлерче как хубаво ще му легне отзад!
  • 6 Gost

    3 3 Отговор
    Това е истинска кола за мъжкари! Американски мускул! Мустанг,Корвет,Камаро..... Това са американски богове! Еквивалента на 911 във Европа!
    Всички фенчета на псевдо колики трябва да мълчат и да си видят колко са далеч от истината!

    Коментиран от #7

  • 7 Filip Dimitrov

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Gost":

    И Митьо Пищома кара Мустанг нали знаеш ?
  • 8 Filip Dimitrov

    3 2 Отговор
    Може да ме впечатли Мустанг до 80-та година. От там особено през 90-те са ужасно грозни коли, та дори и в началото на 2000 г. Този изглежда добре, но грозната задница, която изглежда начертана в обедната почивка се остава. Колкото до разхода 13.5 л.... може би на сън е възможен.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кобрата

    0 0 Отговор
    С мощният V8, конете на Mustang са като тези на BMW M3 модел 2008-2013. 421 конски сили.