Last news in Fakti

21 Май, 2015 15:07 4 935 12

Hyundai готви конкурент на Audi Q7

  • hyundai-
  • genesis

Платформата на най-скъпия и престижен модел на Hyundai Genesis ще залегне в основата нов голям всъдеход, позициониран над Santa Fe. Новината е съобщил лично PR-мениджърът на австралийското поделение на компанията Бил Томас пред сп. Motoring.

"Разглеждаме всякакви възможности за развитие на бранда Genesis. Идеята за премиум SUV се хареса на американския ни шеф (генералният директор на Hyundai Motor America Дейвид Зачовски). В Щатите също обмислят подобен модел", разказва Бил Томас.

Ако проектът за голям луксозен всъдеход бъде одобрена, за ориентир най-вероятно ще бъде взет Jeep Grand Cherokee, споделя австралийският мениджър. Дизайнът пък ще бъде вдъхновен от прототипа Intrado, показан през 2014 г. в Женева.



Предвид сегментацията на пазара и размерите на автомобила основна цел очевидно ще стане Северна Америка. Цената на бъдещия всъдеход ще надхвърля $40 000, а основните му конкуренти ще бъдат Audi Q7, BMW X5 и Mercedes-Benz GLE.

Подробни технически характеристики за всички модели на Hyundai - ВИЖ

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    0 1 Отговор
    Оффф, аман от разни такива напъни на Хюндай за премиум сегмента. В крайна сметка, хубаво и евтино няма, за да си им конкурент на по-горе изброените модели, трябва да си много луксозен и технологичен, респективно и скъп. А за много пари, никой не би си купил Хюндай.................
  • 2 кройчо

    0 0 Отговор
    Това е като китайска реплика на Айфон 6!
    Уж същото, но не съвсем. Така че, не очаквайте качеството на Ауди.
    Но возилото изглежда добре и предполагам, ще е достатъчно евтино, за да могат да си го позволят повече хора! На мен ми харесва - поне на визия, вътре не го знам как е - няма снимки :)

    Коментиран от #7

  • 3 Infinity

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми прилича на Infinity??

    Коментиран от #6

  • 4 европеец

    0 0 Отговор
    като дизайн горната снимка ми харесва много повече от "новото" кю 7
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    prav si

    Коментиран от #8

  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Infinity":

    za 3
  • 7 5248

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кройчо":

    "качеството на Ауди" Муахахахахаха...

    Коментиран от #9

  • 8 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

    otnovo s tochen komentar
  • 9 Бай ой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "5248":

    Ауди не са ли качествени? Мисля да си взимам Q7, или да изчакам тоя хюндай... какво ще ме посъветвате? Как да постъпя? И трябва ли ми гараж задължително за тази кола?
  • 10 мм84

    0 0 Отговор
    На рендера изглежда много добре. На мен лично ми прилича на Инфинити, но в съвременния дизайн е така - колите започват да си приличат. Не смятам, че може да е директен конкурент на Кю 7, но зависи от изработката и финалния продукт, който ще се качи на поточните линии.

    Коментиран от #12

  • 11 венко

    0 0 Отговор
    смех
  • 12 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "мм84":

    Естествено, че няма да е пряк конкурент на премиум дойч. Но с цената си, доста хора ще предпочетат да си вземат нов Хюндай, вместо 2-3 годишен немец. Все пак, ако не сте наясно, в белия свят обслужването и ремонтите са мноооооого по-скъпи от тук и всеки си прави сметката за гаранционно обслужване. Освен това рядко някой си задържа автомобила повече от 5-6 години, а това си е напълно достатъчно дори за Хюндай да го издържи. Това, че тук няма средна класа(нашата средна класа се опитва да надскочи себе си и да се впише сред богаташите като си вземе нещо "на старо" за да избият комплексите си) не означава, че няма да се намерят купувачи за бюджетни автомобили. Ако беше така, щеше да има само немски премиум и Лада.