Last news in Fakti

22 Септември, 2015 11:18 3 623 2

Джорджето Джуджаро основава нова компания

  • джорджето джуджаро-
  • italdesign-
  • volkswagen-
  • фердинанд пиех

Легендарният автомобилен дизайнер Джорджето Джуджаро възобновява професионалната си дейност. В интервю за Automotive News 77-годишният италианец споделя, че все още не се чувства достатъчно остарял, за да се пенсионира, и смята да се продължава да прави това, което умее най-добре - да създава автомобили.

Джуджаро и 50-годишният му син Фабрицио планират да отворят ново ателие, което да изпълнява поръчки за южнокорейски и китайски компании. Двамата избягват да влизат в конкретика за потенциалните бъдещи клиенти.

През юли Джорджето Джуджаро напусна основаната от него през 1968 г. компания Italdesign Guigiaro S.p.A. Той продаде на Audi останалия му 9.9-процентов пакет от акции и обяви, че смята да посвети времето си на лични интереси.

За оттеглянето на Джуджаро се разбра два месеца след вътрешния преврат във Volkswagen, при който бе свален председателят на съвета на директорите и личен приятел на Джорджето Фердинанд Пиех. През 2010 г. немският гигант откупи 90.1% от Italdesign именно по инициатива на Пиех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Както казва Ал Капоне: "Няма бизнес, всичко е лично."