Last news in Fakti

30 Септември, 2015 07:15 7 203 18

Mercedes ще представи обновената A-class

  • mercedes-benz-
  • a-class-
  • sofia motor show
Mercedes-Benz ще представи на Sofia Motor Show обновената A-class. Външните промени в дизайна обхващат главно светлините и броните, като опционално се предлагат и нови LED фарове, а задната броня вече помещава вградените накрайници на изпускателната система. Обновленията в интериора главно са заимствани от CLA и GLA, като седалките вече се предлагат с 6-сантиметрова вадеща се опора за краката, а опционалният монитор на навигационната система е пораснал до 8 инча и работи с Apple CarPlay и Mirrolink.
Новият базов двигател при A 160 е 1.6 литров бензинов със 102 конски сили, а 2.2 литровият дизелов агрегат при A 220 сменя и означението и от CDI към d ще бъде със 177 вместо със 170 конски сили. В A 250 Sport, която вече се предлага и с механични скорости ще има 218 коня също със седем повече от предшественика си. Най-"зелената" пък ще бъде A 180d BlueEFFICIENCY с 1.5 литров турбодизел със 109 коня и среден разход от 3.5 литра на 100 км.
Звярът A45 AMG също е с увеличена мощност от 376 на 381 конски сили, като така остава най-мощния двулитров двигател произвеждан до момента. Посредством системата Dynamic Select, която ще бъде стандартна за повечето модели и включваща адаптивни амортисьори можете да променяте настройката на управлението, двигателя и трансмисията между режимите Sport, Eco и Comfort. За държащите на повече персонализация ще се предлага и Motorsport Edition обхващащ версиите от A 200 и A 200 d нагоре, като изключим A 45.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 1 Отговор
    Много е красива, изглежда ми с издължен силует в сравнение с досегашните. Наличието на автоматична скоростна кутия отваря пазара за дамите. Досегашните бяха само с ръчка, ако имаха автомат отдавна да бях купил за жена ми- черна с тъмно вишнево кожено салонче- бижу!
    С автомат или не, на трета снимка трябва да има, а не виждам лост. Поркуа, бе, джанъм?
  • 2 фауве

    0 1 Отговор
    Ей, тва е моята кола. Пак ще се срещнем след 10 години..... :)
  • 3 мрц

    1 0 Отговор
    Приятелка кара А-класа автомат така че слабо сте гледали какво има на пазара. Лоста за автомата може да се разположи и зад волана както е при S-класата (не говоря за педалчетата + -).
    Голям мерак слаба информираност от ваша страна.

    Коментиран от #4

  • 4 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мрц":

    От три години съм спрял да търся А-класа с автомат по автокъщите. Джамбазите ми казваха , че А-класа с автомат няма. Новост е автомата очевидно. Идеята ми беше, понеже са много красиви, компактни за града, идеални за жената. За чисто нова А-класа и то за жената, ми миришат краката, хептен новите може и да са имали автомат. За съжаление от старите, които изглеждат по-високи, нямаше с автомат.

    Коментиран от #5

  • 5 мерцедес

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Не беше ли ти човека,дето ,където видиш статия за G класата плюеше,пък сега ще купува А класа-българска му работа

    Коментиран от #6

  • 6 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "мерцедес":

    Да. Аз съм.
    Не съм фанатик на марки, поради което съм обективен. Плюят и ближат комплексарите.
    Можеш да пооближеш А-класата. Ж-класата недей, не си струва.
    Сега на темата. Сериозна пазарна грешка на Мерцедес е , че в продължение на 15 години А-класата им не беше оборудвана с автомат. Ако беше , вероятно и аз щях да карам покрай жена си.
  • 7 BRABUS

    1 1 Отговор
    Автоматик има този модел от началото на производството му(2012г),така,че спокойно е можело още тогава да купите и на жените си,и на любовниците си,и на....
  • 8 мрц

    1 0 Отговор
    Още моделите от 2004 имат автомат. Стига сте говорили глупости. Пуснете едно търсене в мобиле и ще бъдете заляти с автомати от "високите". Излагате се вече.

    Коментиран от #14

  • 9 Крум Янкулов

    1 0 Отговор
    хора преди няколко години купих на жена ми а-клас 99год.Е нема такъв боклук смених всичко по нея без калниците и капаците(буквално)и пак не можах да я оправя да заработи добре и най накрая просто ми писна и я продадох така развалена за 1000лв.друг да си чука глава с нея.
    Ако искате ми вярвайте но даже монтьорите като чуят а-класа и се правят че имат много работа и че близките месеци няма да могат да и обърнат внимание
  • 10 дабе

    0 2 Отговор
    ееее, докога МБ дизайнерите ще копират БМВ.....БМВ 1 серия излезе на пазара с този дизайн преди повече от 10г и пак изглежда по- добре
  • 11 Кофти

    0 1 Отговор
    Единствено цветът ми харесва...
  • 12 Янкул Крумов

    1 0 Отговор
    До коментар #9 от " Крум Янкулов":


    Стига Круме знаеме как се стискаш за пари и ходиш при ония пяните майстори във филиповци


  • 13 Амг

    0 0 Отговор
    Какъв е тоя разход за 180д среден 3.5л. извънградско 2 ли ще гори.
    А за А45 АМГ версията мощноста не е увеличена от 376 на 381 а от 360 на 381. Пишете ги малко по правилно тия статии.
  • 14 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "мрц":

    Прав си, компа показа, че и старите имат автомат отдавна.
  • 15 Powa

    2 0 Отговор
    Ей че ви мързи да цъкнете 2 пъти в чичко Гугъл ... лично съм се возил в А-класа 2006г АВТОМАТ.
  • 16 Ярослав Станчев

    2 2 Отговор
    Всички плюят Голф,но всички в този клас приличат на Голф.Що така???И Мерцедес направиха от Мерцедеса Голф.
  • 17 gost

    0 0 Отговор
    aboslutno sym syglasen s kolegata
  • 18 shaolina

    0 0 Отговор
    momcheta a klasa avtomat imat modelite oshte ot 99.g neznam kade ste gledali i kakvo!!!!!!!