Last news in Fakti

30 Септември, 2011 11:39 13 055 6

Ford пуска нов хищник

  • ford-
  • f-150-
  • raptor

Американците от Ford представиха новия си флагман F-150 Raptor. Огромният пикап, който е бестселър зад Океана, разполага с независимо предно окачване и блокируем диференциал. Освен това купувачите ще могат да избират и версия с електронно управляем заден диференциал, както и с преден на фирмата Torsen.

В новия "Хищник" дебютира и първата в сегмента на всъдеходите система за подпомагане на водача при маневриране в пресечена местност с ниска скорост. Тя се състои от комплект видеокамери, които показват на водача ситуацията пред всяко от колелата. Изображението се показва на огромен 8-инчов дисплей.

Отпред е разположена още една камера, снабдена и с устройство за измиване на обектива. Тя е скрита под новата радиаторна решетка, която се отличава с различно лого. Вътрешността на огромния пикап е разнообразена с детайли в небесносиньо, наречено Anodized Blue.

Най-високото ниво на оборудване Luxury Package предлага още вентилирани кресла и специален кормилен механизъм, облекчаващ максимално работата на водача в пресечена местност. Модификациите, с които новия Raptor излиза на пазара, са SuperCab и SuperCrew.

И двете са снабдени с V-образен осемцилиндров мотор с работен обем 6.2 литра и мощност 411 к.с. Новият Ford F-150 Raptor е снабден с уникални 35-цолови гуми BFGoodrich.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милан Адамов

    3 2 Отговор
    Goljam zvjar;BRAVO!
  • 2 520 zender

    2 1 Отговор
    Форда си е супер но тези американски тъпаци не разбраха все още че петрола свършва-добре е да е мощен но да бяха намалили обема на двигатела както и да вкарат нововъведенията в двигателостроенето в последните 30-40 години-това пести гориво подяволите....
  • 3 Николай Тодоров

    1 1 Отговор
    Вземете да си оправите статията, защото силно се съмнявам тези джанти на снимката да са 35 цолови!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Mercedes-Benz

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Николай Тодоров":

    @3 Хората са написали ГУМИ 35 ЦОЛА,а не джанти,разлика правиш ли? Тва не ти цяло колело от каруца :D Колкото до този Форд вече го има в София,онзи ден го видях,на външен вид не е нищо особено-голям тупан дето харчи много и съм сигурен,че под купето няма нищо ново,а си е стария F150 с нова муцуна! :D Да му бяха сложили як турбодизел под капака,номер 1 щеше да е!

    Ааа и в добавка ще кажа,не е ли малко нагло скъпият им президент Обама да говори кво трябвало да се направи за екологията,парникови газове,как петрола свършвал и не знам си кви глупости още,целия свят да минава на малолитражки,а тия да ми карат безмислени пикапи по 6.2 литра и нагоре,като само 10% от купените такива,НЯКОГА ще видят офроуд и теглене на тежки товари(за каквото са създадени),останалата част ще се юрка от дебелогъзи американци до Максоналдс и обратно!
  • 5 Жан Клод

    1 2 Отговор
    Ами всички фирми си имат по някой върхов модел, включително и Мерцедес. Това не означава, че в F-150 вече не се ползват и малки, икономични турбомотори от серията Ecoboost. Да, американските агрегати са един калибър по-големи от европейските, както и всичко останало, включително "лелките". Не може една лелка 150 кила да се качи в един VW UP с трицилиндров мотор, дето едва дърпа купето и ако му натовариш 150 кила, ще влезе в преразход въпреки всички "добри" идеи за икономия.
  • 6 триста итридесети

    1 2 Отговор
    най-добрия форд ... бил продадения