30 Септември, 2011 15:02 10 041 6

Peugeot представи 4008

  • peugeot-
  • 4008

От френската компания обявиха официално, че през пролетта на следващата година ще стартират продажбите на новия кросоувър 4008. Моделът ще замени сегашния автомобил с повишена проходимост на марката 4007.

Представители на Peugeot заявиха, че 4008 няма да бъде изграждан от нула. За основа ще бъде използвана старата платформа, която франсетата взеха от Mitsubishi. Външните габарити на новото Peugeot ще са следните: дължина - 4 340 мм, широчина - 1 800 мм и височина - 1 630 мм.

Основният сюрприз, който французите поднесоха с представянето на 4008 е това, че новият кросоувър е по-малък от предшественика си. Дължината е съкратена с 300 мм, което автоматично превръща модела в пряк конкурент на Hyundai ix35, Nissan Qashqai, Kia Sportage и т.н.

На практика съперник в лецето на Mitsubishi се явява ASX, а не както беше досега - Outlander. Специалистите с основание питат защо от Peugeot са решихили да слязат с едно стъпало надолу в класа на компактните кросоувъри.

Отговорът може би се крие във факта, че 4007 съвсем не постигна очаквания успех и сега французите се надяват с по-компактен и респективно по-евтин модел да поправят грешката си. Каква ще е цената на базовата версия и какво ще включва обаче все още не се знае.

Сигурно е единствено, че скъпите версии на модела ще разполагат със система за дистанционно палене на двигателя, 18-цолови джанти, сензорен дисплей, навигационна система, камера за задно виждане и още много други екстри.

Под капака на новото 4008 ще се монтират два бензинови и два дизелови двигателя. Бензиновите ще са с обем 1.6 и 2.0 литра и мощност съответно 116 и 150 к.с., но по-мощният мотор няма да се предлага в Европа.

Дизелите ще са с работен обем 1.6 и 2.0 литра. "Братя близнаци" на 4008 ще станат отново модели на Mitsubishi и Citroen. Това са моделите ASX и C4 Aircross.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Гешев

    3 5 Отговор
    Това далеч повече ми харесва от 4007 и 5008 ! Браво за "лъвчето" !
  • 2 520 zender

    1 1 Отговор
    Това е много по-изчистено визуално от 4007.Ще има голям пазарен успех.Минус-трябва по-голяма гама двигатели според мен.
  • 3 520 zender

    1 1 Отговор
    Не съм привърженик на хибридите но натам се е запътил светът така че би трябвало да имат от пежо концепция за това...
  • 4 Александър Иванов

    1 2 Отговор
    Peugeot можеха да направят страхотен автомобил,но го развалиха с тази задница.Същото са постигнали при 508 - една като цяло много добра кола е развалена от абсолютната си безличност...
  • 5 Kobester

    1 1 Отговор
    не изглежда никак зле, но само 150 коня??? д***а много малко бе.

    Коментиран от #6

  • 6 520 zender

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kobester":

    @5 И аз си мисля че са малко-германците ще ги конкурират както си искат спрямо мощност.