Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 10:44 4 573 3

300 к.с. под капака на Alfa Romeo 4C

  • alfa romeo-
  • chrysler-
  • 4c
Инженерите на Alfa Romeo разработват уникален двигател, който по предварителни планове ще започне да се монтира на италианските автомобили от 2013 година. Новият агрегат ще се монтира в няколко модела на марката, а най-наточеното му изпълнение ще бъде запазено за малкия суперкар 4С.
 
Стандартният (не състезателен) мотор ще разполага с четири цилиндъра, турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото. Работният му обем ще е само 1.8 литра, но за сметка на това мощността му ще бъде умопомрачаваща за подобен род двигатели - 300 к.с.
 
Естествено, Alfa ще пусне същия агрегат и с по-ниска мощност. Предвиждат се няколко версии според броя на конските сили, тъй като не всички клиенти на марката искат толкова много мощ в своите автомобили.
 
2013-а, за когато е предвиден дебютът на новия 1.8-литров мотор и на малката 4C, ще бъди доста важна за Alfa Romeo, защото през същата година компанията планира да започне сериозна инвазия на американските пазари.
 
Именно тогава компанията ще обнови по-голяма част от моделите си, като на бял свят ще се появи и съвършено нов седан със задно задвижване на базата Chrysler 300C.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kobester

    1 1 Отговор
    Тия алфи имат хич не лоши модели.
  • 2 ALFA PK

    1 0 Отговор
    Krasiva i barza ALFA
  • 3 alrfa 146 junior

    1 0 Отговор
    mnogo hubava kola i az imam alfa romeo 146 junior s benzin mnogo sim dovolen ot neya