Last news in Fakti

13 Януари, 2016 07:15 5 390 12

Ето го новия флагман на Lexus - LC 500

  • lexus lc 500-
  • премиера-
  • автосалон-
  • детройт

Японският производител на луксозни автомобили представи официално новият си спортен модел на започналия първи за годината голям автосалон в Детройт. Футуристичният гранд турер LC 500 е завършената версия на прототипа LF-LC, който бе показан преди три години. С модела те искат да покажат пътя, по който ще вървят откъм дизайн и технически характеристики.

Платформата, на която е изграден LC 500 е изцяло нова и ще послужи за създаването на други бъдещи модели на компанията. Тя е с намалено тегло и повишена устойчивост на усуквания, която е по-твърда от LF-A. Автомобилът по размери е в класа на Mercedes S Coupe, но той е труден конкурент. В борбата с килограмите повечето детайли на купето са от комбинация между метал и композити.

За добро пътно поведение и контрол се грижи ниският център на тежестта, а и балансът е точно 50 на 50 между предната и задната ос. Двигателят е използваният и в RC-F 5.0 литров V8, доставящ мощност от 467 конски сили и 527 нютонметра. Новост е автоматичната десетстепенна скоростна кутия, която е по-лека и по-малка от конкурентните осемстепенни, като ускорението от 0 до 100 отнема 4.6 секунди. Стандартно моделът се предлага с 20 инчови джанти, а като опция се предлагат и 21 инчови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    0 0 Отговор
    Може би това е бъдещето, но все повече автомобили са повече изкуство и скулптури отколкото коли.
  • 2 НикиД

    0 0 Отговор
    тва сто пъти по-добро и по-функционално от всяко Ферари. за цената да не говорим.

    Коментиран от #5

  • 3 656

    0 0 Отговор
    Филма Трансформърс е повлиял доста за извънземните форми на някой коли....все намръщени фантастични "роботи", електроника фрашкано, иначе Лекса е страхотен а Мерца S купе е от друга философия и величина.
  • 4 мм84

    0 0 Отговор
    Уникално красив автомобил. Брутална спортна визия. Невероятно изпипан дизайн. Браво на Лексус, сложиха конкуренцията в малкия си джоб с това произведение на изкуството.
  • 5 копеле

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "НикиД":

    Колата е трепач но не смесвай обикновен кристал - Лексус с диамант - Ферари, японците също биха ти го казали.
  • 6 М52

    0 0 Отговор
    Забравете за тоя кораб! Японците от Лексъс показаха, че могат да направят една истински спортна кола - ЛФА, но после изведнъж им изчезна ноу-хау-то... Лично мнение - трябва да направят ЛФА 2.0 или да му пуснат заместник, но задължително с онзи 4.8 литров V10, който се развърта до 9 000 об/мин.

    Коментиран от #7

  • 7 копеле

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "М52":

    Двигателят на LFA е създаден от Yamaha, най-малкият по габарити и тегло V10 с такава мощност в света, поставен в зверска спортна кола и умопомрачителна цена, между другото.
  • 8 MB GL450

    0 0 Отговор
    Интересна скоростна кутия. Добър дизайн.По добре да не правим сравнение с Мерцедес.Всяка си е добра за себе си и си има определените клиенти.
  • 9 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Браво, не са копирали нито ферари нито ламбо!
    И Тойота е номер едно по продажби, въпреки много скучни модели, айго, ярис, корола, авенсис и т.н. пенЦионерски коли!
  • 10 SSSS

    0 0 Отговор
    Двигателят не е създаден от Yamaha, а е настроен звука му от техните специалисти, които са се занимавали специално с акустиката при смукване на въздух, че са партньори при други разработки така е, но не създават двигатели, пример е един вариант на двигателя на IS.
  • 11 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Дизайна е някакво зверство. Едновременно много агресивен и силен. Това на пътя между съвременните автомобили ще изглежда като нещо от друга планета
  • 12 Трифонов

    0 0 Отговор
    Направили са го тоя път купето. Получило се е. Харесва ми.