Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 10:27 82 517 10

Историята на едно бандитско Ferrari Enzo

  • ferrari-
  • enzo-
  • катастрофа
Историята на едно бандитско Ferrari Enzo - 1

Историята на този автомобил и особено на досегашния му собственик е достойна за сюжет на криминален филм. Произведеното през 2004 година Ferrari Enzo е експортирано в САЩ, където го купува шведският гражданин Бо Стефан Ериксон.

Той е известен в родината си с многобройните престъпления, заради които съдебните му дела се точат едно след друго. Бо е обвиняван за рекет, притежание на наркотици, незаконно оръжие, побой и за какво ли още не. Въпреки всичко това той успява да замине от Швеция в САЩ, където започва (уж) легален бизнес.

Новоизлюпеният бизнесмен учредява компанията Tiger Telematics, която се занимава с разработката на игровата конзола Gizmondo. Веднага след това си купува новото Ferrari Enzo. През 2005 Ериксон дори участва в 24-часовия маратон в Льо Ман, където управлява състезателно Ferarri 360 с логото Gizmondo.

За съжаление бандитът си остава бандит. Бо не постига успех, нито на състезателната писта, нито в бизнеса. Върхът на неговата "кариера" става улична гонка, главни действащ лица, в която са Бо Стефан Ериксон и неговото Ferrari Enzo.Историята на едно бандитско Ferrari Enzo

Уличната надпревара се разиграва в калифорнийския град Малибу и завършва с ужасна катастрофа в уличен стълб. Преди удара колата се е движела със скорост от 260 км/ч. По някакво чудо Ериксон остава жив. Дошлата на мястото на инцидента полиция, открива, че Бо се намира в нетрезво състояние, а в себе си носи незаконен пистолет Glock.

След обиск в квартирата му са открити и наркотици и още нерегистрирани огнестрелни оръжия. Ериксон е застрашен от затвор, но адвокатите му издействат той да бъде екстрадиран в родината си, където излежава присъда от 18 месеца. Разполовеното на две червено Ferrari Enzo обаче има по-щастлива съдба.

То е изпратено за реставрация в ателието Ferrari Classiche, откъдето излиза като чисто ново. Вече е пребоядисано в черен цвят, монтирана и е високотехнологична аудиосистема Bose, навигация и нов заден карбонов спойлер. След което колата е пусната на търг.

Любопитното е, че историята и, както и тази на досегашния и собственик не са скрити, което по никакъв начин не пречи на новия собственик да даде за Ferrari-то сумата от 1 568 000 евро.Историята на едно бандитско Ferrari Enzo


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капитана

    14 3 Отговор
    Браво на всички от отдела на "Ферари" направили са нова кола от разполвената на две вследствие на катастрофата.Това също го правят и някой българки "гений" в някой квартални автосервизи.
  • 2 опсмопсус

    1 33 Отговор
    Това е най-грозното ферари с клюн!

    Коментиран от #4

  • 3 евтим

    4 2 Отговор
    старо инфо
  • 4 ей киртак

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "опсмопсус":

    Това ферари е зверско и е една от легендите на марката. Ако го видиш на живо ще ацкаш и ще ти клюмне клюна от яд.
  • 5 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    ТАЗИ КОЛА ИМА ЛОША ПОЛИЧБА
  • 6 205 GTI

    7 3 Отговор
    А ти виждал ли си ферари на живо?

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Старшина Тупаник

    4 7 Отговор
    абсолютният боклук от америка който го наприха в тексас маймуните и за 800хил.долара и няма 1-година го продадоха на търг за 450хил.долара
  • 9 Тони

    2 1 Отговор
    Към "Статшина Тупаник" тази кола и онази от маймуните- нищо общо...
  • 10 lacho

    10 2 Отговор
    Grozno ferrari nema brato