Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 11:28 7 535 7

Rolls-Royce пенсионира Phantom

  • rolls-royce-
  • phantom
Rolls-Royce пенсионира Phantom - 1

Тази година в завода на Rolls-Royce в Гуудууд ще бъде произведен последният Phantom от седмата генерация. Британците готвят ново поколение на легендарния модел, което вече бе засечено многократно от папараци по време на изпитания.

Rolls-Royce пенсионира Phantom

Производството на сегашния Phantom започна преди 13 години. Автомобилът се оборудва с 6.75-литров V12 с мощност 453 к.с. и шестстепенна предавателна кутия ZF, която по-късно бе заменена от трансмисия с 8 предавки. През 2007 и 2008 г. Rolls-Royce пусна версиите Coupe и Drophead Coupe, но техни наследници засега не се планират.

Rolls-Royce пенсионира Phantom

Пенсионирането на Phantom ще бъде отбелязано със специална серия Zenith, от която ще бъдат създадени само 50 екземпляра, а следващият представител на аристократичната фамилия ще дебютира догодина. Подробности за него все още няма. Шефът на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Йотвьост споделя единствено, че ще автомобилът има "иновационен дизайн" и ще въплъщава "изключителни технологии".

Rolls-Royce пенсионира Phantom


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    В крайна сметка има колела, волан, двигател и купе. Всеки автомобил ги има, но тези са златни. Какво са измислили от Ролс Ройс инженерите, не мога да се сетя, освен да правят всичко на ръка.
  • 2 Гост

    0 1 Отговор
    Рендъра на последната снимка едва ли ще отговаря на реалния дизайн - нелепо изглежда да се сложат фарове от АУДИ А4 (2005 г.), на старото купе и да се пусне като нов модел. Изглежда чалгаджийско и не се вписва в стила на Ролса.
  • 3 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Айде сега сополанковците да почнат да пишат,че тяхнотоЕ36 е много добро и мнооооо бяга,освен това шарнирите са му по 7,85лв. бройката и е много по- добре от тоя Ханглийски Ролс.
  • 4 MB GL450

    0 0 Отговор
    Ще го кажа по меко - по неумен коментар за RR не бях чел.

    Коментиран от #5

  • 5 MB GL450

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "MB GL450":

    Това се отнася до номер 1
  • 6 некойси

    0 0 Отговор
    Кой знае какво е сервизирането на този замък на колела.
    Английските автомобили са пословични, ако и този не прави разлика от тях, горките богаташи.
  • 7 henri

    0 0 Отговор
    Къде монтират газови уредби на silver shadow