Last news in Fakti

18 Март, 2016 11:39 122 842 53

Историята на четирите кръга на Audi

  • audi-
  • емблема
Историята на четирите кръга на Audi - 1

Марката се появява на бял свят в резултат на дълга и трудна борба, главен герой в която е Аугуст Хорх. Началото започва с появата на моделите Audi 225 и Audi Front. За своето съществуване емблемата на компанията се мени многократно, но все се връща към старите мотиви. Първият популярен герб се появява през 1909 година и представлява знаменитата “единичка” - никелирана цифра 1 и точно под нея триъгълник с надпис Audi.

Именно с тази “единичка” Audi влиза в състава на Auto Union. Точно там се появява и знаменитата емблема с четири кръга. Тя символизира усилията на четирите компании, подписали и обединили се в едно. Audi, DKW, Horch и Wanderer. Усилията бързо дават резултат и работата на обединението потръгва по възходяща линия. Впоследствие партньорите от Auto Union се сдобиват с нова, както се казва в днешно време, корпоративна емблема. Това са четирите кръга, свързани с надпис Auto Union.

След края на Войната заводите на Horch остават на територията на ГДР и набързо едното колелце от емблемата се превръща в ромб с надпис IFA. Другата компания от обединението DKW също попада в ръцете на източна Германия и с лека ръка е превърната на Trabant и Wartburg. Останалите две фирми не могат да изправят отново на крака гиганта и концернът Auto Union престава да съществува.

През 1964-та година основната част от акциите на Auto Union стават собственост на Volkswagen, който възобновява производството на единствената оцеляла марка Audi. Като първоприемник на обединението автомобилите с марка Audi запазват емблемата на Auto Union – четирите кръга, които са символ на престиж и до ден-днешен.Историята на четирите кръга на Audi


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    10 48 Отговор
    теа са в голяма заблуда-
    първо-тази марка е била неосъществена мечта за олимпийски тунинг автомобил
    второ-много му се е доходило до тоалетна на създателя -НО-се двоумял Мъж ли е Жена ли е и се лутал между двете тоалетни и се напикал
    трето-ето че мечтата му е вече осъществена-Пуснаха ги в Кауфланд-евтино и хубаво
    четвърто-що е то ауди-яко бяга,малко гори и въобще не пуши,сменяш ролка и ремък в едно с цяла предница-1-2 такива операции и фаровете стават на -мене гледа тебе види
    пето-като си купиш ауди и му наближи обслужването -се чудиш как да се отървеш от него

    Коментиран от #47

  • 2 vag

    8 36 Отговор
    Офффф, аман от боклуците на ваг!!!

    Коментиран от #48

  • 3 Воленее воленее

    30 0 Отговор
    Воленее, волене сутринта явно си нямаш друга работа и си чешеш пръстите. Големи хейтъри голямо нещо и майките си сигурно мразите.
  • 4 Audi

    20 2 Отговор
    Виж сега, всеки в обществото си има място, дето се вика всяка жаба да си зная гьола. С 800лв заплата най-много една 80-тка да караш. Като искаш хубава кола ще плащаш. Типична Българска черта е да купуваме неща, които изобщо не са ни по чергата. Като нямаш пари да поддържаш по-класен автомобил ще караш нещо по-непретенциозно. Щото BMW и Mercedes се обслужват за без пари, айде стига.
  • 5 оня от русе

    23 12 Отговор
    само искам да питам двамата по доло коментатори имали ли са някога ауди и колко километра са изминали с него АКО ВСИЧКИ РАЗБИРАХА ОТ АВТОМОБИЛИ ВЪВ СВЕТА ЩЕШЕ ДА ИМА САМО ЕДНА МАРКА АВТОМОБИЛИ И ТЯ ЩЕШЕ ДА Е АУДИИИИ
  • 6 Спас

    3 1 Отговор
    Между другото, пише се ПРАВОПРИЕМНИК. Дума Първоприемник НЯМА!
  • 7 Бийтълс

    11 9 Отговор
    Колега,не се обслужват за без пари (Мерцедес и БМВ) ,но от Ауди не познават парите !!!! Не е нормално обслужване на автоматик на Ауди А 4 2008г. да струва 2300лв. Масло,филтри труд...... В оторизиран сервиз. Същата манипулация на М.Б. Е класа 2009г. ми струваше 600лв. в Балкан Стар, и двете суми излезнаха от собствения ми джоб. Имам и още наблюдения и личен опит в същата посока. Не знам какво оправдава цените за ремонт, подръжка и резервни части на Иголщадтци,но личното ми решение е повече да не карам коли с четири кръгчета на радиаторната решетка.

    Коментиран от #15, #18, #25

  • 8 АУДИ Куатро

    18 15 Отговор
    Бийтълс нали знаеш :) колкото по красиво толкова по скъпо :) По хубава и с по добър дизайн от Ауди няма :) Говоря за самите класове защото няма място за сравнение между ауди и да речем ролс ройс :) Това им е единствения минус на аудитата че са малко по скъпи от мерца и бавния "мощен" велосипед (БМВ). Много по добре се държат на пътя, по икономични са и все пак вървят доста :) Даже и злепоставят бмвтата и японските кокошарници на тяхното задно състезания дрифта :) Който не вярва да напише ALM Racing в тубата :) Няма да кажа модела който дрифти по добре от който и да е японски кокошарник или бавно "мощно" велосипедче :)

    Коментиран от #9, #12, #13

  • 9 даамане

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "АУДИ Куатро":

    Да виждаш тук някой фен на БМВ да плюе ауди? Браво добра статия и да се надяваме, че ауди ще става все по-добро! Да, ама не в устата ви е все БМВ, защото сте комплексари и започвате да плюете без всякакъв повод!

    Коментиран от #16

  • 10 гостенин

    2 22 Отговор
    да ти ... аудито, само бемеве :Р
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гостЪ

    2 9 Отговор

    До коментар #8 от "АУДИ Куатро":

    по-добре се връщай в измисления си свят :)))
  • 13 Fake

    8 32 Отговор

    До коментар #8 от "АУДИ Куатро":

    Значи емблемата на ауди не била две тоалетни една до друга . Човек сега сериозно , по грозни коли от ауди няма , разгледай малко марките или иди да ти видят очичките
  • 14 Vasik Atanasova

    11 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА СТАТИЯТА

    РАДО
  • 15 гост 1

    27 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бийтълс":

    Колега такива цени САМО за масло, филтри и труд в Ауди...няма !!! Карам Ауди закупено ново от "Порше бг" сега съм на 180 000 км. , всички обслужвания на консумативи са правени в оторизирани сервизи на Ауди и тази сума от 2300 лв. ще ми стигне точно за 3 пъти !!! Престанете да пишете глупости с които не сте запознати а само "чували" от тоя и оня на маса... а, да се надуват нещата само и само за да сме супер убедителни ! В крайна сметка за какво и за кого, сякаш на някой му пука дали това е така или не ...!!!
    А който няма пари за сьомга или лаврак... ами да си опържи и яде червеноперки от Тунджа...по елементарно не мога да го опиша !!! Хората които карат висок клас нови премиум марки БМВ, Ауди или Мерцедес вадят ,плащат и не питат...а !?!...и не ходят и не пишат по подобни на този сайтове !
  • 16 хохо

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "даамане":

    А ти видял си 4-те кръга и хоп си се хакнал в статията ако, не го бе сторил а отминал с пренебрежение нямаше как да прочетеш за писалият срещу БМВ...кое те накара да го сториш ?...значи все пак те привлича марката дори и било подсъзнателно ! :)

    Коментиран от #30

  • 17 гост

    6 26 Отговор
    да четирите кръгчета означават двете тоалетни
  • 18 Bobi

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бийтълс":

    Защо е нужно да лъжеш , а ?? Имах А8 2008 и обслужването му беше по 680лв . А8 ръчка няма 2008 !! Имах SL300 кабрио и в Балкан Стар само за съхранение на хардтопа ми искаха оп 600лв годишно . Бях много доволен от аудито , докато не го откраднаха .....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ghost navigator

    5 2 Отговор
    И за пореден път се убеждавам че комунистите са е.......ли майката на пейзажа като са разграбили готови заводи да си правят тяхните двутактови тъпотий.Какво ли щеше да стане ако Фолксваген не бе купил АУДИ
  • 21 статист

    22 0 Отговор
    Аман от капацитети.Ние тука в България да знаете сме най-големите автомобилни критици и разбирачи.Тва било кенеф,онова му струвало толкоз обслужването,ама аз съм карал такова и повече няма да повторя,ама на баджанака брачеда си взел онакова и е много доволен и т.н.Другия пък под мен е разбирач некъв на лицензи и патенти.Аве ко да ви говоря-вие си знаете.Айде лека вечер и не се взимайте толкова на сериозно , че от страни сте си направо жалко-смешни.Поздрави х х х

    Коментиран от #23

  • 22 опсмопсус

    5 15 Отговор
    Единственото добро в ауди е торсен, а това е американска технология на JTEKT Torsen North America, Inc.!
    двойният кенф ауди плаща патент!
  • 23 443

    20 5 Отговор

    До коментар #21 от "статист":

    Не се ядосвай с умоизхожданията на разни пъпчиви недораслеци , а АУДИ си е много добра кола.
  • 24 МоТо

    1 3 Отговор
    Sehr Gut!Wunderbar artikel!
  • 25 МоТо

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бийтълс":

    Мдааа,...има едни японски скоростни кутии AISIN, 8-степенен автоматик,практически вечни и без обслужване,новия модел Туарег и Ауди Q7 с 3.0TDI са с нея!
    ЗетЕф са голяма марка,но опре ли до преобръщане на голям въртящ момент АИСИНа кърти всичко,Лексус са само с такива скоростни кутии!
  • 26 опсмопсус

    7 23 Отговор
    Двойният кенеф ауди, сглобка от американски(торсен) и японски(аисин) технологии!
    Останалите компоненти копирани от Киталия!

    Коментиран от #27

  • 27 ромпс

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "опсмопсус":

    е,а като нямаш кола кви ги ръсиш!
  • 28 Vasik Atanasova

    8 2 Отговор
    https://www.google.bg/search?q=%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8+sr8&espv=2&biw=780&bih=381&tbm=isch&imgil=YoHhSR_lp046YM%253A%253BJ9b8iL0MPhdZRM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.autoreview.bg%25252Fnews%25252Ftuning%25252Fread%25252F175%25252Faudi-sr8-ot-hofele-design%25252F&source=iu&pf=m&fir=YoHhSR_lp046YM%253A%252CJ9b8iL0MPhdZRM%252C_&usg=__f1pLnKayltJQu6WRKgDH66nIxoE%3D&ved=0ahUKEwjy0-mOw8vLAhVELZoKHXaHB60QyjcIIw&ei=Z6HsVrKEMsTa6AT2jp7oCg#imgrc=YoHhSR_lp046YM%3A
  • 29 Васко Атанасофф

    4 10 Отговор
    Васик Атанасова е заклет фен на ауди като оня с коня и беенветата но Атанасова....което всъщност е мъж по-зле и от коня защото си мисли че смотаното ауди 80 което кара е върха на технологията и прогреса...
  • 30 даамане

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "хохо":

    Нали затова сме тук, да прочетем нещо ново дори и за марките които не харесваме, а не само да плюем!
  • 31 Дошо

    4 38 Отговор
    аЛуди са КЕНЕФ

    Коментиран от #32, #51

  • 32 Любомир Здравков

    8 4 Отговор

    До коментар #31 от "Дошо":

    А ти каква кола караш Дошо и точно кой модел година?
    Открехни и нас да купим най доброто, по коментара разбирам че си експерт в тази област,сигорно си карал много коли от различни марки и модели тествал си ги във всякякви условия. Колата ти сигорно е страхотна много ми се ще да я видя
  • 33 djaro

    6 42 Отговор
    tova sa koli samo za SERVIZI-QPONSKITE KOLI SA PO_ZDRAVI I PO_KA4ESTVENI
  • 34 Киро Японеца

    16 36 Отговор
    За пореден път се убеждавам сам за себе си, че феновете на Ауди са адски комплексирани хора. Написали ви статия за любимата кола, всички коментари Хейт към БМВ. Видяхте ли някаде фен на БМВ да плюе тъпата ви кола ? Аз ХАРЕСВАМ И АУДИ И БМВ, ОБАЧЕ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЧЕ БМВ Е КЛАСА НАД АУДИ, ТАКА ЧЕ СЕ УСПОКОЙТЕ
  • 35 Angel

    14 4 Отговор
    Много ми е интересно Ауди до къде щеше да стигне ако не беше под шапката на Фолксваген и не изпозва двигателите и компонентите им.... ами всъщносъ до никъде то в статията си го пише основна част от акциите на Ауто Юнион стават собсвеност на Фолксваген, който пък възобновява произвидството на Ауди. За мен Ауди е неоправдано скъп за подръжка автомобил, защото използва всички двигатели и компоненти на Фолксваген, а всъщото време един нов Ваген е в пъти по-евтин от едно Ауди.

    Коментиран от #52

  • 36 Илиян

    5 2 Отговор
    Като се замисля тези бемвета от 1980 година до сега нямат никаква промяна в интериора 😅. Да вземат нещо да променят че са много скучни😂
  • 37 Дияна

    23 7 Отговор
    Ужас. Отвратителни коментари, кой от кой по - тъп!
    Хора научете се да изразяват мнение, когато имате отношение по въпроса, моля ви! Деца без книжки, хора с всевъзможни марки, само не и ауди пишаат ли пишаат! Айде като си вземете ауди, да го покарате една година минимум и тогава елате да си дадете мнението - тогава може и да струва! Но сега сте просто жалко завистливи смешничета!
    Аз карам а4, б5 1,8т с чип, 1996 г. Вече повече от 2 г. И докато баща ми смени 5 Peugeot -a Аз съм била в сервиз 2пъти! Колата ми е на над 20 г. но не се колебая да тръгна на 1500 км. път без почивка, дори съм печелила състезания с нея без друга специална поддръжка! Супер удобна кола (откъм интериора), много приятна за каране - дългият от не се усеща! Не създава никакви проблеми! Постоянно пътувам из българските надупчени пътища и да си кажа дупките не ги признавам - Газя ги! И Никакво отражение не ми дава това на окачването! Както казах е с чип, близо 200 коня и развиват големи скорости, което също не й се отразява зле! ;) За тези които не знаят автомобила Ауди е проектиран от инженери (ако вземем пък бмв - те са проектирани от финансисти, ни това извън темата). Помислете!
  • 38 Иво

    11 4 Отговор
    Аз от две години съм с ново Ауди Q3 и до сега ми струва точно 0,00€ подръжка .Всякакви специалисти има . Та за темата БМВ един приятел се изръси 150 бона за нова 750 и на вторият месец сервиз , нещо там по спирачките . Така че фактите говорят
  • 39 WC-то

    4 8 Отговор
    Единствения плюс на ауди е на акумолатора.. 😂😂 и до Дияна глупости не ни се слушат..!
  • 40 Лари

    4 1 Отговор
    Тъпаци. Прочетете научете нещо. Коментарите са за недорасли
  • 41 Vanos

    4 3 Отговор
    Интересно е наистина за статия на тема Ауди се опюват бмв-тата,голям трън в очите са 😂и за колежката да отбележа че здравината и подръжката на по новите Аудита е коренно различна
  • 42 Дани

    2 2 Отговор
    Карам А5 с 3.0тди и 204 коня. Модел 2012. Мога да кажа че е добър автомобил но също няма как да не кажа че половината ми двигател е пластмасов. Има те човек на антифриз които са главно от пластмасови елементи за които ауди казват че са консуматив. Въпреки поддръжката колата си я бива.
  • 43 Аззззззз

    2 3 Отговор
    Вие може само да плюете и завиждате със старите си прошляци :)

    Коментиран от #44

  • 44 Ицо

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Аззззззз":

    Имал си пари взели са ти ги. По повод смяната на маслото на скоростната кутия. Цената в оторизиран сервиз Порше Ауди Варна е точно 380лв с 1 година гаранция. От това по добро какво да ти кажа. Аз също карам Ауди и съм доволен от маркат. На вкус и цвет товарищи нет. Така е приятели да си караме колите и всеки да се оправя както може. Всеки дан се раждат по 3 човека на които им казват балами. Явно някой е от тези 3 човека.
  • 45 Erdjo

    0 0 Отговор
    NE SIM fen na VAG no koi mu e skipo da varvi pesa
  • 46 Gerchev

    2 0 Отговор
    samo prebroite kolko serviza ili maistori ima za BMW i kolko za AUDI...posle pak komentiraite
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Robert

    1 1 Отговор
    Взех си Q8 имам BMW X6 Карал съм няколко пъти GLE coupe и мога да твърдя че аудито е много по добро в окачването хидравликата, спирачната система, возията и шума в купето!
  • 50 милен

    2 4 Отговор
    всички собственици на ауди минават през 4 кръга на ада даа нема такъв боклук ти го правиш и то постоянно счупено никога повече такъв кенеф честито на мазохистите
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Audi 100

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Angel":

    Геле затова Ауди е от скъпия сегмент или тъй наречения луксозен ешалон състоящ се от три немски марки Мерцедес, БМВ и Ауди. Volkswagen просто искат да се намесят в играта между Мерцедес и БМВ при колите от високия клас и от кола на народа да станат елитарни - това им е идеята за съживяването на марката и добре се справят честно казано от фалит до номер едно за 30-40 години от 1980 до ден днешен Ауди са номер едно навсякъде по всички автомобилни състезания. Пък вие плюйте то е като при Левски ако отбора постоянно падаше нямаше никой да се сети да го плюе! Ама докато мачка сме ви трън в очите.

    Коментиран от #53

  • 53 анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Audi 100":

    По принцип съм фен на всички коли ,но ауди да е номер едно в състезанията не бих казал. Има случаи ,които аудито е побеждавано от бмв или мерцедес.