Last news in Fakti

2 Април, 2016 09:00 4 830 23

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe от Hamman

  • mercedes-amg-
  • gle 63 s coupe-
  • hamman-
  • тунинг

Наскоро излезлият на пазара GLE Coupe попадна в ръцете не тунинг компанията Hamann и резултатът е впечатляващ визуално и не само. Автомобилът е преобразен значително и почти всички външни панели са нови, но най-открояващите са новата предна броня, карбоновият капак и по-широките арки на калниците, които кореспондират с разширената следа.

Визуалното присъствие е подплатено с чудовищна мощност - съвсем немалкото 585 конски сили идващи от 5.5-литровия V8 двигател вече са 680, а нютонметрите са скочили от 760 на цели 900. Ускорението от 0 до 100 не е означено, но при стандартния модел то става за само 4.2 секунди. Електронният ограничител на скоростта е "изчезнал" и според тунинг компанията може без проблем да вдигне 300 км/ч.

За чудовищната мощност са предвидени и чудовищни гуми Conti Sport Contact 5P обути на 22 инчови джанти с размер 285/40 и 325/35 отзад съответно на 10 и 12 J широки джанти. Следата на автомобила е увеличена с девет сантиметра, за да бъдем спокойни за стабилността на тежащия цели 2350 килограма SUV. Всички видове компоненти се предлагат и отделно, като могат да бъдат монтирани, както на нови автомобили така и на вече напуснали рамките на шоурумите и завода машини. Предлага се и персонализация на интериора с много варианти, но снимки от него все още няма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fake

    0 5 Отговор
    Мдаам ... И Мерцедес са тръгнали по наклонената плоскост , явно им харесва визията на бременен хипопотам и са я копирали от ауди и бмв . Това е като венерическа болест по немските автомобили , грозотата имам предвид . Друго няма какво да се каже , като правиш дебел хипопотам му слагаш много коне за да може да се придвижва от точка А до Б

    Коментиран от #9

  • 2 Мерцконфекциа

    0 3 Отговор
    Грозновато, но ми харесва, наистина е надуто като балон!
    Особенно грозни са очите на хипопотама!

    Коментиран от #10

  • 3 Кларитон

    0 3 Отговор
    2350кг, егати прасето!
    Мерцедес се излагат постоянно!

    Коментиран от #6

  • 4 CL 500

    3 0 Отговор
    Ееее, пак отворихте плювалниците :-) Айде сега покажете кой СУВ ви харесва толкова повече. Раздут бил, тежък бил и н.з. какво си. Ами нали не е все пак седан. И като тежи толкова пак може да лепи 100 за 4.2 сек преди тунинга, а след него ще да е 4.0 сек. Ес-купето 63АМГ е за 3.9 сек., така че си повече от добре за СУВ. Чакаме да видим вашите 'уникални' предложения, дето са по-добри, че да се посмеем :-) (ама да имат поне 50% от комфорта, возията и вървежа на това горе)

    Коментиран от #7

  • 5 CL 500

    2 0 Отговор
    ... 4.2 сек преди тунинга на Хаман, разбира се това е със стандартно АМГ, демек с един тунинг, не с 2 ;-)
    А с това тегло, тая мощ и с би-турбото, тая маса хич няма да се усеща, но ще вози доста добре, няма да подскача по дупките като някоя сапунерка :-)
  • 6 Иван Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кларитон":

    Ako pak beshe mnogo leko, she kajete che e parketnik...
  • 7 Кларитон

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "CL 500":

    Ходи се скрий, 4.2сек е HAMMAN, това е върха на мерцедес!
    За съжаление най-прост GTR ни бие по показатели!
    Мерцедес са поредния ваг, шкода, ибиса или бенве!

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 8 укиоп

    0 2 Отговор
    Как му се иска да е Х6, амам не може горкото изчадие!

    Коментиран от #17

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ho ho ho

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мерцконфекциа":

    Ох така се развълнувах от този експертен коментар , че сега дори се отказах да си купувам такъв SUV. Смятам да мина на някоя японска пласмаса , защото те изглеждат по добре- като настъпани жаби с кривогледи погледи.Поне ще мога да я дам за скрап след три години употреба и да си върна остатъчната стойност от 400лв.С тези пари ще мога да су купя и нови цървули и така да вляза отново в шоу рума на японския производител , като един истински сельо с новите си патъци. Честито.
  • 11 СШВШ

    2 0 Отговор
    Ох така се развълнувах от този експертен коментар , че сега дори се отказах да си купувам такъв SUV. Смятам да мина на някоя японска пласмаса , защото те изглеждат по добре- като настъпани жаби с кривогледи погледи.Поне ще мога да я дам за скрап след три години употреба и да си върна остатъчната стойност от 400лв.С тези пари ще мога да су купя и нови цървули и така да вляза отново в шоу рума на японския производител , като един истински сельо с новите си патъци. Честито.
  • 12 пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кларитон":

    ...не мога да ти схвана нещо коментара ....'' при стандартния модел то става за само 4.2 секунди'' при HAMANN е по малко и това не е автомобил същия клас...ако можеш ти да се скриеш ще е най добре....
  • 13 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кларитон":

    Г-н Харизанов пише се HAMANN ...не Hamman...
  • 14 CL 500

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кларитон":

    Добрееее, няма как дори и тук пак с тоя ГТР, не че е половин тон по-лек и съвсем друг клас. А за ускорението - пак прочети статията и тоя път - внимателно :-) Тоя ГТР освен ускорение, какво друго предлага. Тръгни с него от София за Варна, така да се понакефиш на някоя магистрала и като пристигнеш, главата ти ще бумти още половин ден. Трябват тапи за уши, а и ще си лееееко преуморен. Казвам ти, много е вероятно бързо да ти омръзне тая кола.
    А иначе за Мерц има много казано. И моята е 2 тона, а на половината мощност на тоя Хаман, ама си върви и то доста добре ;-)
    И друго, често съм в чужбина и още не виждам ГТР-и по пътищата, както и в БГ всъщност. Като са доооста по-евтини от наточен Мерц, що ги няма - избери си отговор сам :-) Тук европейските коли (вкл. в арабския свят) са много малко, на да кажем на 10 мерца, има 5 бмв-та, 4 аудита и ... друго европ. почти няма. Явно будалите тук са много, хахаха.
  • 15 Роман Ценов

    1 0 Отговор
    Уникален.
  • 16 ludiq

    1 0 Отговор
    Техниците си знаят работата. Браво на техниците. Отличен тунинг.
  • 17 Кларитон

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "укиоп":

    За съжаление дизайна при мерцедес е copy-paste!
    Много му се иска да е Х6, ама колкото и да се пънат неможе!
  • 18 НЖМТ

    0 1 Отговор
    ПРЕХВАЛЕНАТА НЕМСКА КОШНИЦА,ОТНОВО СЕ ДЪНИ
  • 19 аааа

    0 1 Отговор
    Кой туй нещо като онуй нещо?Дебела работа, ако се напънат ще го докарат на балон с хелий
  • 20 Без Име

    0 1 Отговор
    Само копират от БМВ ама никога не могат да направят като откачения 10 цилиндров двигател на М5 е60 и М6 е63 НИКОГА !!!

    Коментиран от #21

  • 21 CL 500

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Без Име ":

    Какво ти копират? Аз не виждам нещо много общо с Х6 примерно, може би само размерите. Това, ако е копиране?!? И за какви 10 цилиндрови двигатели говориш. БМВ могат ли да си 'повторят' тоя 10-цилиндров двигател - ами нито те, нито кой да е иска и се стреми към това. Явно още не си забелязал тенденциите. Те вече 12-цилиндровите, че и осмаците са екзотика, всичко е от V6 надолу с компресори. Те и БМВ да не правят нещо друго - хакат по 3 турбини вече. Това е! А дали е раздуто - ами все пак е СУВ. Другите не са по-малки!
    Относно копирането, май трябва БМВ да попрекопират малко салоните си, че интериорите им са най-зле от 3-те премиума. Чувството вътре не може да се сравни с това в Мерцедес. Поне да си оправят малко и уредите, че са като отпреди 10-15 години, циферблати, копчета и т.н.
  • 22 Жирафа с късата шия

    1 0 Отговор
    Само Българин може да коментира кола за Ехеее сума и да кара кошница за 4 бона .....
    Смешна работа сте .....
    П.с евала за колата получило се е уникалното животно с раздувките.
  • 23 Компота

    1 0 Отговор
    Искам да попитам сега всички който хулиха бенца,вие имате ли кола ?
    Говорим за КОЛА не за щайга от порядъка на 3000 лв ?
    Въобще книжка за кола имате ли че да коментирате ?